glober Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Kali chronia se olous! Epanafero to thread giati eksetazo to na moiraso to diktio sto spiti mou meso ton grammon tou ilektrikou. Echo akousei gia diafora provlimata ta opoia prokiptoun ean to revma einai trifasiko, ean iparchoun pano apo enas pinakes ilektrikou sto spiti ktl Echei kanenas empeiria apo kati tetoio? Efcharisto
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2009 Kali chronia se olous! Epanafero to thread giati eksetazo to na moiraso to diktio sto spiti mou meso ton grammon tou ilektrikou. Echo akousei gia diafora provlimata ta opoia prokiptoun ean to revma einai trifasiko, ean iparchoun pano apo enas pinakes ilektrikou sto spiti ktl Echei kanenas empeiria apo kati tetoio? Efcharisto Εισαι νεος και δικαιολογεισαι αλλα τα greeklish απαγορευοντε στο forum.
theo86 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2009 Kali chronia se olous! Epanafero to thread giati eksetazo to na moiraso to diktio sto spiti mou meso ton grammon tou ilektrikou. Echo akousei gia diafora provlimata ta opoia prokiptoun ean to revma einai trifasiko, ean iparchoun pano apo enas pinakes ilektrikou sto spiti ktl Echei kanenas empeiria apo kati tetoio? Efcharisto Οταν το ρευμα ειναι τριφασικό θα πρέπει να πετύχεις τις πρίζες που πέρνουν απο την ιδια φάση. Μπορεις να αφησεις μονο μια γενικη ασφαλεια ΟΝ και μετα δες ποιες πριζες εχουν ρευμα βαζοντας δοκιμαστικο κατσαβιδι (αν δεν ξερεις μην το ρισκαρεις, υπαρχει κινδυνος) ή καποια συσκευη να δεις αν δουλευει. Αν με αυτο τον τροπο δεις οτι οι πριζες δεν σου κανουν, πρεπει να φωναξεις τον ηλεκτρολογο να κανει αλλαγη στον πινακα σου. Τα ιδια ισχυουν και για πανω απο 2 πινακες....Απλα ψαχνεις να βρεις την ιδια φαση. Μια πιο ακριβη λυση ειναι να βαλεις "συζευκτη" στις φασεις. Εχει η legrand στα εξαρτηματα εξυπνου σπιτιου (παλι θα χρειαστεις ηλεκτρολογο). Δεν το εχω δοκιμασει αλλα φανταζομαι πως θα δουλευει μιας και το συγκεκριμενο συστημα (In one) επικοινωνει με τα καλωδια τις δεη (και οχι με bus). Ετσι θα μπορεις να κανεις δικτυο με οποιαδηποτε πριζα. Θα ηθελα να αναφερω οτι ακομα και στα μονοφασικα δε σημαινει οτι ολη η γειτονια μπορει να βλεπει το δικτυο μας...μονο οσοι εχουν την ιδια φαση με εμας.
Heatspreader Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2009 Παιδιά ψάχνω εδώ και μέρες στο E-shop και στο Πλαίσιο και δεν βλέπω πουθενά τίποτα! Ο πατέρας μου στο σπίτι του έχει βάλει από ότι μου είπε κάτι Sweex και όλα παίζουν μια χαρά. Ξέρετε που μπορώ να βρω?
Sta Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2009 Καλημέρα και από εμένα. Δε θέλω να κάνω διαφήμιση, αλλά δυστυχώς πρέπει να κάνω. Εγώ πήρα τα Devolo AV200 και κατάφερα να ενώσω δύο διαφορετικούς ορόφους που πέφτουν σε διαφορετικούς πίνακες. Για γεφύρωμα σε φάσεις δεν το συζητάμε, παίζει στη μέγιστη ταχύτητα... Τσούζουν βέβαια: κοστίζουν 140€...
serbabis Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Για να ισχύσει τέτοιο δίκτυο πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ίδια γραμμή του ηλεκτρικού...
vrodinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Χαζευοντας βρηκα αυτο!! Για οσους ενδιαφερονται: Η δικτύωση σε ένα σπίτι μέσα από τις πρίζες του ρεύματος δεν είναι φυσικά κάποια νέα, επαναστατική ανακάλυψη. Εδώ και καιρό κυκλοφορούν adapters που επιτρέπουν τη σύνδεση δύο ή περισσοτέρων σημείων μέσα από τις πρίζες, αρκεί βέβαια να είναι στην ίδια παροχή. Η Belkin παρουσίασε πρόσφατα έναν νέο adapter που πενταπλασιάζει τη μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς των δεδομένων, αυξάνοντας έτσι τη χρηστικότητα αυτής της λύσης. Το ολοκαίνουργιο Gigabit Powerline HD Starter Kit μπορεί να πετύχει μέγιστη ταχύτητα 1 Gbps, όπως προδίδει και το όνομά του. Με άλλα λόγια, μιλάμε για 125 megabytes ανά δευτερόλεπτο, ένα νούμερο ικανό για να υποστηρίξει ταινίες υπερβολικά υψηλής ανάλυσης. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τελική ταχύτητα επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία του δικτύου και οι πάσης φύσεως παρεμβολές. Η τιμή για δύο adapters είναι 107 ευρώ. Δεν είναι λίγα, αλλά είναι μια εξαιρετική λύση αν σας ενδιαφέρει η ενσύρματη δικτύωση και δεν έχετε προνοήσει για πρίζες ethernet. t3mag
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.