Προς το περιεχόμενο

Δικτυο μεσω ηλεκτρικου ρευματος!!

crach13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για την ακρίβεια 100Mbit = 12,5MB/s (δια 8)

και 10Mbit = 1,25MB/s

Θεωρητικά πάντα. Οι πρακτικές είναι στα ορία που λέει και ο sot78.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σωστος neted. δια 8 οχι δια 10 που το εκανα γω.

γαμοτο θα ξεχασω και τα βασικα :)

παντως σε 2 pc που ειχα δοκιμασει lan με πριζα ρευματος (δεν θυμαμαι μαρκα, 1ωρα τα δοκιμασα μονο) ηταν σκετη απογοητευση.

χανοτας συνεχεια το δικτυο σε μεταφορα αρχειων (πανω απο 100mb) και ηταν αργο, γυρω στα 700kb.(sandra test)

Δημοσ.

μαλιστα.οποτε αυτα που εχω ειναι για τον π.......ο!!!Μια ερωτηση.Ενα ασυρματο δικτυακι μεσα στο σπιτι λεει??Με UTP δεν μπορω να φτιαξω διοτι το ενα δωματιο απεχει παρα πολυ απο το αλλο και δεν μπορω να περικυκλωσω ολο το σπιτι με καλωδιο.Ποσο θα μου στοιχισει ενα ασυρματο δικτυο???Ειναι καλυτερο το ασυρματο απο το ενσυρματο οσο αναφορα μεσα στο σπιτι???

Δημοσ.

Ego eimai panta yper tou ensyrmatou einai pio efkolo sto setarisma, pio grigoro, pio aksiopisto (kai xoris aktinovolia). Vevaia exeis to drawback oti mplekeis me to kalodiomani, ektos an exeis ta fragka i tin oreksi gia douleia na valeis domimeni kalodiosi.

Δημοσ.

Εγώ το βλέπω μόνο για εναλλακτική λύση αν δεν πιάνει το Wi-Fi στον πάνω όροφο του σπιτιού μου. Δε χρειάζομαι τεράστις ταχύτητες αφού ο μόνος σκοπός θα είναι Internet access.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι η ασφάλεια του browsing "secure" http (e-banking, stock exchange) μέσω Wi-Fi και για αυτό θα ψάξω και το Homeplug σε ίδια φάση αλλά σε διαφορετικό όροφο.

Πάντως είναι αρκετά νέα η τεχνολογία και δεν έχω πολλούς γνωστούς που να την έχουν χρησιμοποιήσει. Θα περιμένω λίγο και θα δω. Το κόστος όπως το βλέπω είναι παρόμοιο με Wi-Fi (ίσως λίγο ακριβότερο) αλλά αξίζει όντας πιο ασφαλές (μιλάω πάντα για την Ethernet bridge).

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Κι εγώ σπίτι μου ασύρματο χρησιμοποιώ. Συμφωνώ ότι είναι μανίκι η όλη υπόθεση, αλλά δεν γίνεται μερικές φορές να περάσεις καλώδιο. Πάντως για αυτούς που το σκέφτονται: ΜΗΝ βάλετε ασύρματο τηλέφωνο (δεν εννοώ το κινητό σας) ανάμεσα στα pc. Εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα με το δίκτυο και θα σας τα κάνει Γης Μαδιάμ!

Δημοσ.
Κι εγώ σπίτι μου ασύρματο χρησιμοποιώ. Συμφωνώ ότι είναι μανίκι η όλη υπόθεση, αλλά δεν γίνεται μερικές φορές να περάσεις καλώδιο. Πάντως για αυτούς που το σκέφτονται: ΜΗΝ βάλετε ασύρματο τηλέφωνο (δεν εννοώ το κινητό σας) ανάμεσα στα pc. Εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα με το δίκτυο και θα σας τα κάνει Γης Μαδιάμ!

μηπως το ασυρματο σου δεν ειναι καλό Elveleg?

νομιζω οτι η συχνοτητα που δουλέυει το wi-fi χρησιμοποιειται μονο απο το wi-fi

-κ από τους φουρνους μικροκυματων για να ειμαι ακριβης.

καποιος που να ειναι πιο σιγουρος απο εμενα μαλλον θα βοηθησει ...

δεν μου φαινεται πολυ φυσιολογικο να παρεμβαλεται η μια συσκευη στην αλλη...

Δημοσ.

Όντως περίεργο. Εγώ από τότε που το έβγαλα σταμάτησε να μου διμιουργεί πρόβλημα. θα δοκιμάσω και με άλλη συσκευή και θα δω. Πάντως γενικά με τα ασύρματα ποτέ δεν τα πήγα καλά. πάντα μου δημιουργούσαν προβλήματα.

Δημοσ.

na kano mia ilithia erotisi?

pes oti kano ena diktiaki me ta kalodia tou reumatos... logika oli i polikatikia moirazete ta idia kalodia...auto simenei oti oli i polikatikia mporei na echei access?

pes te oti to parapano alitheuei... auto den simenei oti kai o apenanti mporei na mpei sto diktio?

an eipa vlakia min varesete..alla thimame akoma to pilotiko diktio sto manchester to 98 pou eiche parei meros enas gnostos mou

Δημοσ.
na kano mia ilithia erotisi?

pes oti kano ena diktiaki me ta kalodia tou reumatos... logika oli i polikatikia moirazete ta idia kalodia...auto simenei oti oli i polikatikia mporei na echei access?

pes te oti to parapano alitheuei... auto den simenei oti kai o apenanti mporei na mpei sto diktio?

an eipa vlakia min varesete..alla thimame akoma to pilotiko diktio sto manchester to 98 pou eiche parei meros enas gnostos mou

isxiei afto pou les gia afto exei kati authentication ktl.

Δημοσ.

mechri piou simeiou omos... giati logika me tin idia logiki, vazo adsl edo kai to spiti stin kolopetinitsa pou echei reuma tautochrona echei einai sto diktio....

pali min vareseis elpizo na katalaveneis pou to pao

Δημοσ.
mechri piou simeiou omos... giati logika me tin idia logiki' date=' vazo adsl edo kai to spiti stin kolopetinitsa pou echei reuma tautochrona echei einai sto diktio....

pali min vareseis elpizo na katalaveneis pou to pao[/quote']

Mexri ton metasximatisti ypsilis tasis pou vriskete stin gitonia sou.

Ena terastio metaliko kouti anamesa se 2 tsimentienies kolones peripou sta 4 metra psila.apo eki kai meta xanete to diktio.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το δικτυο δεν περιοριζεται ανα σπιτι? Ανα ηλεκτρικη εγκατασταση? Υπαρχει περιπτωση να μπει στο δικτυο και το διπλανο διαμερισμα?

Εχω ενα κλασικο ethernet modem/router dsl. Για να μοιρασω το Internet, μεχρι τωρα, εριχνα καθε pc με καλωδιο δικτυου στο modem. Τωρα με τα ηλεκτρικα, πως μπορω να το κανω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...