Προς το περιεχόμενο

Δικτυο μεσω ηλεκτρικου ρευματος!!

crach13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μολις αγορασα δυο συσκευες για να συνδεσω τα 2 pc στο σπιτι μου.Τα εβαλα κανονικα αλλα χρειαζονται καποιες ρυθμισεις.μπορει καποιος να μου πει τι πρεπει να κανω?εχω και στα 2 pc winxp sp2!!θελω να μοιραζω και internet.ευχαριστω προκαταβολικα

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οταν λες συσκευες τι εννοεις?Το πιθανοτερο ειναι να εννοεις καρτες δικτυου.Αν ειναι ετσι τοτε(το πιο απλο κατα τη γνωμη μου) :

α)πας εναρξη->συνδεση με->δεξι κλικ->ανοιγμα->εγκατασταση οικιακου δικτυου(στα αριστερα σου βρισκεται)->κανεις τη διαδικασια και σε καποιο σημειο θα σου ζητησει να επιλεξεις ποιος υπολογιστης θελεις να ειναι host ποιος client->στη συνεχεια θα σου ζητησει να δημιουργησεις μια δισκετα "εκκινησης"->τη δημιουργεις και στη συνεχεια την τρεχεις στον αλλον υπολογιστη και εισαι οκ.

β)Αν θες να μοιραζεσαι το ιντερνετ τοτε πρεπει να πας στις ιδιοτητες της συνδεσης σου στο ιντερνετ(πχ οτενετ) και στο tab για προχωρημενους να επιλεξεις την κοινοχρηστη συνδεση στο ιντερνετ.

Υ.Γ.:Εχεις καμια σχεση με gwf?(ασχετο)

Δημοσ.

Οπα σορρυ λαθος δικο μου.....Μπερδευτηκα.Και παλι συγνωμη παιδες για το ακυρο ποστ μου αλλα δεν ειδα ολο τον τιτλο του ποστ.Συγνωμη,

Δημοσ.

Είναι μια λύση που σκέφτομαι αν το ασύρματο δίκτυο δε δουλέψει στο set-up μου με τον πάνω όροφο.

Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε εμπειρίες χρηστών τέτοιων δικτύων (HomePlug).

Δημοσ.

τα πηρα και τα δοκιμασα.Δουλευουν μια χαρα.Εχω ομως κατι αποριες.Καταρχην ειναι στα 14Mbps.Οταν για παραδειγμα αντιγραφω ενα αρχειο απο τον υπολογιστη που ειναι στο δικτυο με τη ρυθμο πρεπει να γινεται η αντιγραφη??Εγω εχω προγραμμα και μου βγαζει ταχυτητες και εβλεπα να κατεβαζει μονο 70Kb/s.Ειναι φυσιολογικο??

Δημοσ.

Το ειχα ψαξει κι εγω πριν μερικους μηνες αλλα ακριβουτσικο το κοστος και κανεις δεν ηξερε πολλα με σιγουρια για την αξιοπιστια τους.

http://www.eshop.gr/sort_search.phtml

(στην ευρεση δωστε τη λεξη devolo)

:smile: :smile: :smile:

Δημοσ.
Εχω ομως κατι αποριες.Καταρχην ειναι στα 14Mbps.Οταν για παραδειγμα αντιγραφω ενα αρχειο απο τον υπολογιστη που ειναι στο δικτυο με τη ρυθμο πρεπει να γινεται η αντιγραφη??Εγω εχω προγραμμα και μου βγαζει ταχυτητες και εβλεπα να κατεβαζει μονο 70Kb/s.Ειναι φυσιολογικο??

Τα 14Mbps είναι άκρως θεωρητικά. Μέσα σε αυτά λαμβάνουν χώρο το encryption (56bit DES), οι διορθώσεις των error που δημιουργούνται και άλλα διάφορα.

Μια εποχή είχα στην κατοχή μου το σετάκι της Devolo (http://www.devolo.gr/devolo/first_1b.html) και ήταν απόλυτα ικανοποιητικό.

Για αρχή έβαλα και τις δύο πρίζες στο ίδιο πολύπριζο για να δω την μέγιση ταχύτητα που θα μπορούσε να επιτευχθεί. Η πραγματική ταχύτητα κυμμενόταν στα 6-8Mbps (το λέει άλλωστε και στο manual). Γύρω στα 700kb/s δηλαδή καθώς μετέφερα ένα μεγάλο αρχείο από τον έναν υπολογιστή στον άλλον.

Μετά, σε πιο πραγματικές συνθήκες, έβαλα τις 2 πρίζες σε απόσταση 4 δωματίων (στις δύο άκρες του σπιτιού) και η ταχύτητα ήταν ουσιαστικά η ίδια (600-650Kb/s).

Αυτές οι ταχύτητες είναι άψογες για να μοιράσεις Internet ή να παίξεις κανένα multiplayer στο τοπικό LAΝ, αλλά για μεταφορές μεγάααααλων αρχείων θέλει μεγάααλη υπομονή. :)

Τα 70kb/s που πιάνεις crach13 δεν είναι φυσιολογικά!

Απ'ότι βλέπω στην υπογραφή σου έχεις UPS. Μήπως το έχεις βάλει πάνω του; :)

Δημοσ.

εγω εχω το σετακι της packard bell.ειναι παρομοια με τα devolo.τα πηρα απο το ενα μαγαζι ενος φιλου μου.καλλιθεα.οσο για την ταχυτητα παω να ανοιξω το δευτερο pc και να ξαναδω ταχυτητες.

Δημοσ.

λοιπον απ'οτι βλεπω θα τα επιστρεψω πισω.εβαλα διπλα διπλα τις συσκευες και η ταχυτητα εφτασε max τα 600Κb/s (σε μεταφορα δεδομενων).οταν εχω την καθε μια σε διαφορετικο δωματιο δηλαδη στα δωματια που εχω τα pc η ταχυτητα φτανει max 40Kb/s (σε μεταφορα δεδομενων). Και τρωει και πολλα σκαλωματα.Μια πεφτει το δικτυο μια επανερχεται.Με αυτες τις συνθηκες καλυτερα να μην εχω ποτε δικτυο.Τι λετε??? Κατι πρεπει να παιζει με το ρευμα.

Δημοσ.

1mb max. 850kb/950kb ειχα σε παλια συστηματα (P200) χωρις Hub.

σε ενα μικρο δικτυακι που εχω (100mbit) πιανω γυρω στα 9,5mb (Max 100Mbit=10Mb)

παντως το Δικτυο μεσω ηλεκτρικου ρευματος δεν αξιζει εκτος απο Internet, kai ειναι και αναξιοπιστο (ως τωρα) & ΑΚΡΙΒΟ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...