Προς το περιεχόμενο

Λειτουργικό σε εξωτερικό σκληρό usb

erik25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό ή μου φαίνεται..?

Τον βάζετε κανονικά τον δίσκο σαν IDE, κάνετε εγκατάσταση Windows και μετά τον τοποθετείτε στο εξωτερικό κουτάκι.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να δουλεύει.Καλή η σκέψη αλλά δεν το κόβω να δουλεύει γιατί μάλλον ο εξωτερικός σκληρός δίσκος δεν μπορεί να γίνει first boot device.

Δημοσ.

Αyto pou leei o Angeldust ισως δουλευει. αλλα θελει πειραγματα. μονο με πειραματισμο θα μαθουμε :(

to bios, ok, exei th dynatothta na βαλει ως 1ο boot device το usb.

φορτωνει το boot loader, apo to mbr, και παιρνει εντολει να διαβασει το boot.ini

που γραφει που θα βρεθει ο κυριος φακελος του OS

πχ. δες εδω το αρχειο boot.ini

[boot loader]

timeout=1

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Windows XP" /fastdetect /execute

C:\="Previous Operating System on C:"

(σημ. στο συγκεκριμενο pc, τα XP βρισκονται στο 3ο παρτ του 1ου ide (rdisk(0)) στο letter E:, ενω τα win98 στο C: )

o fakelos Windows den anaferetai san gramma C, alla san relative partition.

se ayto to systhma "multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(x)" που βρίσκεται το usb disk?

επισης, ολοκληρωνοντας την εγκατασταση στον ide (αρα φυσιολογικα στον C: ), δεν θα δημιουργηθουν πολλες αναφορές στα C:, c:\windows, C:\program files,. κλπ ?

οταν το βαλεις σε usb, θα παρει το γραμμα C: εαν υπάρχουν ήδη αλλες συσκευες ide?

για να περνάει η ώρα...

http://www.microsoft.com/whdc/device/storage/usb-boot.mspx

η ms λεει πως δε γίνεται.

Δημοσ.

Μιά απλή ερώτηση(απάντηση)

Έχετε ένα δίσκο IDE με τα windows μέσα.Πιστεύετε ότι σε οποιοδήποτε pc καί να τον βάλετε,θα δουλέψει?Εγώ λέω κατηγορηματικά όχι!Κάθε εγκατάσταση των windows έχει να κάνει με IDE controllers,chipset καί γενικά την mobo,όχι όμως usb controllers.

Άρα δεν πιστεύω να δουλέψει λειτουργικό σε usb,η firewire κουτί.

Δημοσ.

Μα το θέμα δεν είναι να δουλεύει σε κάθε μηχάνημα απλά ρωτήσαμε αν μπορούμε να εγκαταστήσουμε λειτουργικό σε εξωτερικό δίσκο usb.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...