Προς το περιεχόμενο

Virtual Machine

digitalsoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φυσικά, αυτό είναι από τα πολύ απλά... Μπορείς να κάνεις *.*

Κι από σταθερότητα;Φαντάσου ότι το προτείνουν όλοι οι μεγάλοι ΟΕΜs (HP, Dell, IBM) για virtualization σε συνδυασμό με server consolidation σε όλους τους μεγάλους πελάτες τους.

Δημοσ.

Μπορείς να στήσεις ακόμα και μια ολόκληρη εταιρία με Domain Server 2003, Exchange, ISA, SQL (και με clustering), με διαφορετικά VLANs, να τα ενώσεις με ένα router (π.χ. linux) και να δώσεις σε όλα τα virtual PCs access στο internet από το modem του PC σου. Μετά τα βάζεις όπως είναι στον εξωτερικό σου σκληρό, τα πας στον πελάτη, και του δείχνεις πως θα είναι το "σύστημά" του τελειωμένο και τον αφήνεις μ@λάκα. Χώρια που άμα τα copyάρεις πάνω σε ένα raid 5 μπορείς να ξεκινήσεις την επιχείρησή του "με ένα κλίκ"...

Δημοσ.

dimitris____ edw mou fenete oti exei zoumi h ypothesh

xm!!!

pws pas me ena exwteriko disko??

les mipos oti exeis ta image twn vm's se ena ext drive

kai ta vlepeis meta apo mia allh egatastash??

h oti exeis boot ext hd me full egatastash me vmware???

Δημοσ.
Μπορείς να στήσεις ακόμα και μια ολόκληρη εταιρία με Domain Server 2003, Exchange, ISA, SQL (και με clustering), με διαφορετικά VLANs, να τα ενώσεις με ένα router (π.χ. linux) και να δώσεις σε όλα τα virtual PCs access στο internet από το modem του PC σου. Μετά τα βάζεις όπως είναι στον εξωτερικό σου σκληρό, τα πας στον πελάτη, και του δείχνεις πως θα είναι το "σύστημά" του τελειωμένο και τον αφήνεις μ@λάκα. Χώρια που άμα τα copyάρεις πάνω σε ένα raid 5 μπορείς να ξεκινήσεις την επιχείρησή του "με ένα κλίκ"...

Φαντάζομαι ότι το έχεις δοκιμάσει ε? Πόσα VMs έτρεχες ταυτόχρονα σε τι σύστημα (επεξεργαστή/μνήμη)?

Τι έκδοση VMWARE έτρεχες;

ΒΒ

Δημοσ.

Η δικιά μου εμπειρία με το VMWare:

Έχω στήσει Win3.11En, Win95aEn, Win95bEl, Win95bEn, Win98SeEl, WinMeEl, WinNt4.0, Win2000ServerEn και Debian χωρίς κανένα πρόβλημα.

Απ' όσο ξέρω είναι πολύ ανώτερο από το Virtual PC, με μόνο προτέρημα του τελευταίου την συμβατότητα του υλικού που εξομοιώνει. Βέβαια το Virtual PC δεν το δοκίμασα πολύ, απλά διάβασα αρκετά reviews και του έριξα μια γρήγορη ματιά.

Μνήμη αναγκάστηκα να αυξήσω στον Η/Υ μου γιατί κάθε VM θέλει τη δική του RAM. Αν και υποστηρίζεται paging, περίπου η μισή μνήμη για κάθε VM χρειάζεται να είναι στην RAM και όχι στο page file (όταν αυτό είναι ενεργό).

Οι επιλογές δικτύου είναι Host only (να βλέπονται μόνο μεταξύ τους τα VM και ο host), NAT (να βλέπουν net μέσω του host) και bridged, ώστε να έχουν όλα την ίδια ip με τον host. Δοκίμασα διάφορους συνδυασμούς δικτύου χωρίς πρόβλημα, αλλά συγχρόνως έτρεχα μέχρι 3 VM μαζί, όχι παραπάνω (δεν είχα τον χρόνο ακόμα να ασχοληθώ με virtual δίκτυα).

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο που έχω δοκιμάσει είναι νομίζω με 6 VM (4 server 2003, 1 XP, 1 NT4) σε μηχάνημα με 2,5GB RAM.

Με VMWare στήνω labs για δοκιμές από το 1998-99. Η έκδοση που χρησιμοποιώ τώρα είναι η GSX Server 3.1 που κάνει εύκολα και clustering.

Πάντως όπως φαίνεται μπορεί κάποιος να βάλει και ΠΟΛΛΑ παραπάνω από 6 VMs (αν θυμάμαι καλά υποστηρίζονται 80) αρκεί πάντα να έχει RAM ή/και πολλές CPU. Μπορείς να μοιράσεις τη μνήμη και τις CPU μεταξύ των VMs.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...