SMTX20 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Γειά σας, Σκέφτομαι να αγοράσω καινούριο υπολογιστή. Τον θέλω κυρίως για MatLab, παιχνίδια και DVD Ripping. Μετά από ψάξιμο κατέληξα στα εξής: AMD ATHLON FX-55 1GHz ADAFX55BNBOX -San Diego- (S939) 680,00 € ASUS A8N-SLI 139,00 € OCZ EL 1GB DC KIT PC4000/500MHz GOLD VX (OCZ5001024ELDCGEVX-K) 281,00 € BFG GeForce 7800 GTX OC 256MB GDDR3 VIVO TV-Out/Dual DVI (PCI-Express) 518,00 € 2x WESTERN DIGITAL WD1600JS (RAID0) 200,00 € NEC ND-3540A RETAIL, BLACK 65,00 € NEC FLOPPY 3,5'' Black 8,00 € COOLERMASTER CAVALIER 3 106,00 € OCZ POWERSTREAM 600W 200,00 € Samsung SyncMaster 193P+ Silver 19'' 502,00 € Σύνολο: 2.699,00 € 1) Τι βελτιστοποιήσεις θα μπορούσαν να γίνουν σε αυτό το σύστημα ώστε να αυξηθεί η απόδοση; Καλό θα ήταν το τελικό ποσό να μην ξεπερνάει τα 3000€. 2) Τι διαφορές έχει η ASUS A8N-SLI από την Premium και την Deluxe; Η απλή A8N-SLI υποστηρίζει RAID0; 3) Υπάρχουν καλύτερες σε απόδοση μνήμες; Για την επιλογή των μνημών βασίστηκα σε ένα τεστ από το site anandtech.com (http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2369) 4) Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στον Athlon FX-55 (San Diego) και στον FX-57 εκτός από τα 200ΜΗz παραπάνω που έχει ο δεύτερος; 5) Καλύτερα είναι να προτιμήσω επεξεργαστή Single Core (FX-55, FX-57) ή Dual Core; (Athlon X2 4400+, 4600+, 4800+) 6) Η οθόνη της Samsung είναι καλή ή να προτιμήσω κάτι σε Eizo; (πχ L778, L578 ) 7) Τι UPS θα πρέπει να αγοράσω για τον υπολογιστή αυτό; 8 ) Στον υπολογιστή σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω την Live Platinum 5.1 μέχρις ότου να κυκλοφορήσει η κάρτα της creative με τον πυρήνα X-Fi. Από άποψη ποιότητας ήχου είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσω την Live που έχω ή την Onboard κάρτα ήχου της MotherBoard; 9) Από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα για ηχεία κατέληξα στα Creative Gigaworks S750. Είναι καλύτερα να πάρω τα ήχεία αυτά ή κάποια άλλα; Στην περίπτωση που πάρω ηχεία κάτω από 200 ευρώ, ποια να προτιμήσω; Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το Post μου και για όποια βοήθεια μου δώσετε.
DIMERR Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Aplws tha sou elega anti gia tin asus na ebazes mia Dfi Lanparty sigekrimena tin LANPARTY UT nF4 SLI-DR aksizei kai me to parapanw ta lefta tis. Gia epeksergasth nomizw einai kalitera na pas se single core afou endiaferesai mono gia gaming kai oxi gia alles tautoxrones efarmoges mazi.Oi dual core einai kaloi gia multi tasking(oxi oti stis single efarmoges den ta katafernoun kala).
geovard Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Τα πολύ ακριβά pc ειδικά αυτά που αγοράζονται μιά κι έξω (χωρίς να χτίζονται σιγά σιγά) θεωρώ ότι είναι κακή επένδυση γιά τους ανικανοποίητους.Πως θα σου φανεί φίλε μου όταν σε λίγο χρόνο μετά την αγορά του pc θα δεις τον γείτονά σου να αγοράζει καλλίτερο υπολογιστή απο το δικό σου με τα μισά χρήματα ίσως καί λιγότερα?Οι εξελίξεις τρέχουν,οι δυνατότητες πολλαπλασιάζονται μέσα σε πολύ λίγο χρόνο και το καινούργιο γίνεται παλιό σε χρόνο dt. Και κάτι άλλο.Αυτό το flopy πού είναι μαύρο τι τόθελες?Διαπίστωσες ότι το λευκό είναι λιγότερο καλό?Θέλω να πω δεν ενδιαφέρει το χρώμα. Κάποιος άλλος έγραφε:Μνήμες τάδε με χάλκινες ψύκτρες στο χρώμα του ηλιοβασιλέματος!!!
billpeppas Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Τα πολύ ακριβά pc ειδικά αυτά που αγοράζονται μιά κι έξω (χωρίς να χτίζονται σιγά σιγά) θεωρώ ότι είναι κακή επένδυση γιά τους ανικανοποίητους.Πως θα σου φανεί φίλε μου όταν σε λίγο χρόνο μετά την αγορά του pc θα δεις τον γείτονά σου να αγοράζει καλλίτερο υπολογιστή απο το δικό σου με τα μισά χρήματα ίσως καί λιγότερα?Οι εξελίξεις τρέχουν' date='οι δυνατότητες πολλαπλασιάζονται μέσα σε πολύ λίγο χρόνο και το καινούργιο γίνεται παλιό σε χρόνο dt.Και κάτι άλλο.Αυτό το flopy πού είναι μαύρο τι τόθελες?Διαπίστωσες ότι το λευκό είναι λιγότερο καλό?Θέλω να πω δεν ενδιαφέρει το χρώμα. Κάποιος άλλος έγραφε:Μνήμες τάδε με χάλκινες ψύκτρες στο χρώμα του ηλιοβασιλέματος!!![/quote'] Καλά το ότι σε μικρό χρονικό διάστημα πάντα βγαίνει κάτι καλύτερο είναι γνωστό και κατανοητό. Βεβαίως υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν κάτι καλό και το κρατάνε χρόνια. Άλλοι που αγοράζουνε ένα καλό, και το αναβαθμίζουν ταχτικά ( εντάξει όχι κάθε 3μηνο, αλλά το πολύ κάθε 11 μήνες ). Άλλοι που παίρνουν το κορυφαίο, και το αναβαθμίζουν με την παραμικρή "αφορμή". Είναι θέμα χρημάτων, ανθρώπου, τι θέλει να κάνει ( φιγούρα? είναι επαγγελματίας και θέλει το δυνατότερο ανά πάσα στιγμή? είναι professional gamer ? είναι overclocker ? ) ...καταλαβαίνεις τώρα..
getty Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Το θέμα είναι να ξέρεις τι πραγματικά χρειάζεσαι, τί είναι αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες σου και πως θα το πάρεις σχετικά οικονομικά εφόσον βέβαια τα χρήματα είναι περιορισμός (αν δεν είναι παίρνεις το καλύτερο και τελειώνεις). Έχω βαρεθεί να βλέπω άτομα να σκάνε ένα σκασμό λεφτά για να αγοράζουν δυναμικότητα που τελικά δεν τους χρειάζεται(πχ. σκάνε 40% παραπάνω χρήματα για να κερδίσουν 10% παραπάνω απόδοση που τελικά πολλές φορές δεν αξίζει τον κόπο).
phovos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Αντι για FX--->dual core 4400+ [To matlab χρησιμοποιει το multitasking & στα games o 4400 τα παει πολύ καλα...]DIMMER οι DC της AMD τα πανε εξίσου καλα και στις single threaded εφαρμογες Οχι VX μ'αυτη τη μητρική [θελουν ρευμα και η asus δινει 2,85 max] κοιτα τη DFI SLi D/DR αλλιως παρε tccd Καλυτερα τη Live platinum Υ.Γ Ειναι πολλά τα λεφτα αλλά αφου θες να τα δώσεις ΓΟΥΣΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ ΣΟΥ
nimik Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 H ουσια τελικα ειναι οτι και με 1000 ευρω λιγοτερα μπορεις να κανεις την ιδια δουλεια με το ιδιο ..αν οχι καλυτερο αποτελεσμα....οπως και να'χει αν ειχα κι εγω την δυνατοτητα η την ορεξη... μαλλον θα σκεφτομουν το ιδιο...
SMTX20 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλειά σας. Geovard, το συναίσθημα όταν κάποιος γνωστός μου πάρει κάτι καλύτερο θα έρθει αναπόφευκτα είτε πάρω κάτι καλό είτε κάτι χειρότερο. Όταν έρθει αυτή η ώρα απλά θα το αγνοήσω καθώς ο σκοπός μου δεν είναι να κατέχω τα πρωτεία. Το σκεπτικό μου είναι το εξής: Να πάρω κάτι χειρότερο και να το αναβαθμήσω σύντομα ή κάτι καλό το οποίο να κρατήσει περισσότερο; Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο περισσότερο θα κρατήσει. Εν πάσει περιπτώσει, επειδή δεν συνηθίζω τις συχνές αναβαθμίσεις και κρίνοντας από τον τρόπο που έδρασα για τον προηγούμενο υπολογιστή μου, πιστεύω πως η δεύτερη επιλογή θα είναι καλύτερη. Ενδεχομένως μία 'χρυσή τομή' μεταξύ των δύο επιλογών να είναι ακόμη καλύτερη. Τελικά για μητρική μάλλον θα επιλέξω DFI. Σκέφτομαι ακόμα να αλλάξω την OCZ για δύο Twinmos Premium PC3500 σε Dual Channel ώστε να πάω σε Athlon 4800+. Μια άλλη επιλογή είναι να κρατήσω την OCZ και να πάρω Athlon 4400+ με το ενδεχόμενο αργότερα να κάνω overcloking. Ακόμη, έχω διαβάσει κάπου ότι η συνδεσμολογία Raid0 στους δίσκους SATA δεν προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις. Ισχύει κάτι τέτοιο;
getty Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλειά σας. Ακόμη' date=' έχω διαβάσει κάπου ότι η συνδεσμολογία Raid0 στους δίσκους SATA δεν προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις. Ισχύει κάτι τέτοιο;[/quote'] Χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα, έχω Raid0 σε 2 sata seagate 120G και ενώ τα benchmarks δίνουν καλά αποτελέσματα δεν μπορώ να πω ότι πάει σφαίρα, τουλάχιστον δεν το αντιλαμβάνομαι άμεσα. Αντίθετα πέφτει πολύ "σκάψιμο", πολύ θόρυβος και αρκετές στιγμές έχω την εντύπωση ότι οι σκληροί καθυστερούν να διαβάσουν. Συνεπώς, προσωπικά δεν είδα κάποια αξιόλογη διαφορά με το raid, αλλά θα με ενδιέφερε και η γνώμη των υπολοίπων
stefan123 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2005 Apopsi mou einai oti agorazontas ta teleytaia eksartimata(pou einai ipertimimena) petas ta lefta sou kai tipota allo.Mporeis na kaneis tin douleia sou ftiaxnontas ena poli kalo pc dinontas 1000 eyro i gia elaxista kalitera epidoseis na doseis alla 2000 eyro. Loipon,afou den theleis na pouliseis mouri kalo einai na strafeis se ena pc ton 1000eyro pou tha to anavathmizeis ana takta xronika diastimata kai na fas ta ipoloipa se souvlakia. Eksalou kai to pc ton 3000 eyro kai ayto thelei anavatmisi se takta xronika diastimata,opote einai faylos kiklos...
nikoskalamaria Δημοσ. 7 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2005 xsterg eipes me tosa lefta pairneis autokinito...axaxaxxaxaxxaxa stefan ti paixnidia paizeis sto pc sou pacman???..... nimik pes mou otan grafeis sto forum na foraw kranos mi me petuxei tipota...re imarton re pou leei kai o georgiou sotiris super o upologistis sou tha ton pareis omos i tha perimeneis na bgoun oi kbantikoi upologistes )))))) ps bale fx57 i fx55 san diego ola ta alla kai oi dual core einai eth fotos piso se paixnidia
manosone Δημοσ. 8 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2005 SMTX20 γιατι θελεις fx?Ενας 32μπιτος στα 2,6 και πανω νομιζω θα ηταν καλυτερος.Επισης κοιτα να παρεις οτι ακριβως σου χρειαζετα ωστε να σου περισεψουν χρηματα για μελλοντικη αναβαθμηση.Εκτος βεβαι αν εχεις τοσα που σου περιισευουνκαι με αυτο που θελεις να παρεις τωρα.(φιλικα)
kage Δημοσ. 8 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2005 +μην ξεχασεις να παρεις κατι για μελλοντικη ψυξη...ή τουλ.παρε απο την αρχη κανα κουτι με fan ktl...αν οχι watercooling... γενικα συμφωνω πολλα λεφτα επειδη εχεις βαλει μερικα απο τα πιο τελευταια που εχουν βγει...
stefan123 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2005 diladi file manoskalamaria theleis na mas peis oti exeis pc kalitero ton 1000eyro? ksereis pollous na exoun?kai aytoi pou exoun pc ton 1000eyro paizoun pacman? file mou den mas ta les kala.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.