Προς το περιεχόμενο

ad hoc wirelless-internet share help!

dp20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Παιδιά το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξείς :

Έχω ένα laptop με ασύρματη κάρτα PCMCIA 54g με Windows xp pro sp2 και ένα PC με PCI EDIMAX 54g και windows xp pro sp1.

Κάνω σύνδεση adhoc και ενώ βλέπονται κανονικά δεν μπορώ να βγω στο Internet από το laptop.

Οι ρυθμίσεις είναι οι παρακάτω.

1. Desktop PC

IP : 192.168.0.1

Subnet : 255.255.255.0

DNS kai WINS KENA

Στο desktop έχω σύνδεση dial-up 56Κ με την panafonet την οποία την έχω κάνει share και default.

2. Laptop

IP : 192.168.0.2

Subnet : 255.255.255.0

gateway : 192.168.0.1

DNS kai WINS KENA

Με τις παραπάνω ρυθμίσεις δεν μπορώ να έχω Internet στο Laptop.

Aν βάλω και στα 2 Obtain IP kai DNS automatically τότε ναι μεν μπορώ με το laptop να μπώ στο Internet ( ανοίγει δηλαδή η dialup σύνδεση στο desktop PC Αλλά μετά ΔΕΝ μπορώ να την κλείσω από το laptop αλλά μόνο από το desktop PC)

Τι πρέπει να κάνω ώστε να μπορώ να διαχειρίζομαι την dialup σύνδεση του desktop από το laptop?

Eννοείτε πως έχω τσεκάρει την επιλογή "allow other network users to control or change ktlp".

Eπίσεις με τις παραπάνω ρυθμίσεις κάνοντας ping το ένα με το άλλο έχω επικοινωνία , καθώς και μπορώ να δώ τα share folder και των 2.

Συγνώμη για την μακρηγορία αλλά ήθελα να εξηγήσω το πρόβλημα όσο καλύτερα μπορούσα.

Οποια βοήθεια ή ιδέα έχετε παρακαλώ ΜΟΙΡΑΣΤΗΤΕ ΤΗΝ μαζί μου!

Δημοσ.

Ama theleis na valeis karfotes ip kai oxi mesw DHCP tote sto laptop prepei na dilwseis IP 192.168.0.2, netmask 255.255.255.0, gateway 192.168.0.1 kai DNS 192.168.0.1 alliws den prokeitai pote na deis internet. O DHCP ta dinei automata ola auta (kai to DNS) kai giauto vlepeis internet.

Genika ap'oti kserw, otan ena pc syndeetai sto internet mesw enos allou, tote stis idiotites tou diktyou emfanizetai ena eikonidiaki pou legetai "Gateway" kai apo kei mboreis na anoikseis kai na kleiseis to internet apo to laptop... Toulaxiston se mena etsi ginetai :P

Elpizw na voithisa.

Δημοσ.

Φίλε devout84 σε ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω δευτέρα πρωί και θα σου πω αν δούλεψε.

DNS πρέπει να βάλω στο laptop μόνο ή και στο desktop και αν ναί ποιό νούμερο;

Αυτό με το gateway το γνωρίζω αλλά σε εμένα δεν το εμφανίζει.

Δημοσ.

Για να σου εμφανίσει το gateway, αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το universal plug n play από το add/remove programs->add/remove windows components

Κατά τα άλλα με καρφωτές τις ρυθμίσεις όπως είπε ο devout λογικά θα παίζει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...