Προς το περιεχόμενο

My WLAN project

Anexann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρίσκομαι στα πολύ αρχικά βήματα στησίματος ενός ασύρματου δικτύου, αρχικά μεταξύ δυο ορόφων του σπιτιού μου και στο μέλλον μεταξύ δυο κτιρίων σε απόσταση περίπου 300μ.

Ήθελα να ρωτήσω δυο πραγματάκια:

- ένας ADSL router με WLAN δυνατότητες μπορεί να είναι αρκετός ώστε ένα laptop σε άλλο όροφο να συνδέεται μαζί του;

- μια κάρτα 802.11g έχει δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο 802.11b;

Αυτά για αρχή. To topic θα συνεχίσει για τους επόμενους μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί το όλο project.

Δημοσ.
Βρίσκομαι στα πολύ αρχικά βήματα στησίματος ενός ασύρματου δικτύου' date=' αρχικά μεταξύ δυο ορόφων του σπιτιού μου και στο μέλλον μεταξύ δυο κτιρίων σε απόσταση περίπου 300μ.

Ήθελα να ρωτήσω δυο πραγματάκια:

- ένας ADSL router με WLAN δυνατότητες μπορεί να είναι αρκετός ώστε ένα laptop σε άλλο όροφο να συνδέεται μαζί του;

- μια κάρτα 802.11g έχει δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο 802.11b;

Αυτά για αρχή. To topic θα συνεχίσει για τους επόμενους μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί το όλο project.[/quote']

-Εξαρτάται από πολλά πράγματα όπως τι θα παρεμβάλεται μεταξύ τους. Σε μερικά σπίτια παίζει μεταξύ 2 ορόφων ενώ σε άλλα όχι. Συνήθως εξαρτάται από την κατασκευή του σπιτιού αλλά και αν υπάρχουν γενικά ανακλαστικές επιφάνειες. Μεταξύ 2 ορόφων η καλύτερη λύση είναι το καλώδιο. Μετά πας σε trial and error και αν δεν "βλέπονται" οι συσκευές ίσως χρειαστείς να βάλεις τις κεραίες κάπου ώστε να έχουν οπτική επαφή (χρησιμοποιόντας καλώδια τα οποία είναι χαμηλών απωλειών, ακριβά, χοντρά και δύσκαμπτα)

-Συνήθως (αν όχι πάντα) οι g συσκευές είναι b/g. Αν είναι έτσι και η δικιά σου, ναι.

Δημοσ.

Μου φαίνεται πριν καταφύγω σε πιο "εξωτικές" λύσεις, θα εξετάσω το θέμα με το NetStumbler. Πάντως οι δυο όροφοι (μάλλον θέσεις WAP και γραφείου στον επάνω όροφο) απέχουν περίπου 5m. Δεν το βλέπω και τόσο δύσκολο να υπάρχει κάλυψη του δικτύου σε τέτοια απόσταση...

Είναι πάντως μια απλή guestimate... :-P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...