Προς το περιεχόμενο

Live8

vsls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Pink Floyd all together again, χωρίς μπλουζάκια "Which one is Pink?", χωρίς μηνύσεις χωρίς έχθρα και τοίχους ανάμεσά τους... Δεν ήταν και αγκαλιασμένοι αλλά φάνηκαν να το χαίρονται απίστευτα. Αποτέλεσμα: Η καλύτερη εκτέλεση του Comfortably Numb που έχω ακούσει μετά τα Live του Wall!!! Η κιθάρα του Gilmour να βγάζει έναν απίστευτα μελωδικό ήχο, ενώ η βραχνή πλέον φωνή του Waters έδενε το όλο σκηνικό καταπληκτικά.... Έχω μείνει εκστασιασμένος... Αμήν και πότε, να τους δω και από κόντα ξανά...

Αμέσως μετά σε performance (χωρίς να είμαι αντικειμενικός) βάζω τους Who. Απέδειξαν σε πολλούς νεότερους το ότι το rock δεν χρειάζεται να φαίνεται στα μαλλιά σου ή στα tatoo σου αλλά το έχεις μέσα σου. Με μόλις 2 κομμάτια έβαλαν τα γυαλιά και έδειξαν σε πολλούς το δρόμο προς μια rock live performance.

Αυτά τα ολίγα. Συναυλίες που άξιζαν από μουσικής άποψης. Μακάρι να πετύχουν και τους στόχους τους, ή έστω να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή...

RAISE THE DEBT

Shine on...

Δημοσ.

dub dystyxos den mporoume na perimenoume pleon tous diskous se oures opos ginotan tote... As einai kala vevaia o Petridis mas kanei na perimenoume se "queue" gia na akousoume kati prin kati vgei, prosopika to kano apo agonia k enthousiasmo eite itan White Stripes eite tora tha einai Kanye West! H mousiki den exei oria k kaloupia giati otan les oti katexeis kala ena eidos xafnika anakalypteis oti exeis tsimpisei k kati apo ta alla eidi otan pas na tous rixeis mia matia vlepeis oti sou aresoun k epektinontai k allo k ayto synexizetai k akous sxedon ta panta!Eidika pleon tora pou i pagkosmiopoiisi ston ixo einai emfanis k isos na mas aresei.

Kati pou de prolava na ziso itan ayti i tromeri epirroi pou eixan aytoi oi diskoi ekeini tin epoxi otan dil ftano na akouo tora Pink Floyd k niotho deos mono pou yparxoun ayta ta kommatia fantazomai pos einai na ta zeis stin epoxi tous k na einai k prototypa! Ayto pou me provlimatizei einai giati san epoxi na min exo zisei kati to antistoixo mias k ola eixan eipothei tote k tora daneizomaste k proxorame. Tora gia to Who's Next... to pire olo o Pete pano tou k oti n akouseis apo ayto to album apla de to xortaineis (Won't Get Fooled Again 8.30' dil se live diplasiazetai sto xallaro k menei k allo!) Mias k to exeis prin apo emena mipos exoun kanei lathos stin etiketa tou album pou exo ego giati leei 1971...me ta vias einai 2001 an einai na to diorthoso!

EDIT: De tha mporousa na symfono perissotero me ton vagpap gia tin ektelesi tou Comfortably Numb! K ena eyxaristo stin AOL pou me afinei na to xanazo xana k xana k xana mexri tin eleysi tou DVD k tou Album vevaia giati ola einai ixos!

Δημοσ.

H AOL idi to prosferei os "On Demand" video k nomizo pos apo ayrio tha mporeis na deis epimerous stigmes tis synavlias k oxi olokliri. Logika tha vgei se DVD de nomizo toso i kathe synavlia xehorista alla ayto to "Global Feed" pou edeixe xtes sto Mega. Ypomoni einai akoma nopo!

P.S. Etsi opos to paei o Mike me to mple sto prosopo tou pou xekinise ligo dipla apo ta matia k tora exei exaplothei se liga live to vlepo na vgainei san ekeino to sygkrotima tis electronica me ta mple kefalia

Δημοσ.

Παιδιά οι Pink Floyd είναι εντελώς ειδική περίπτωση στη μουσική βιομηχανία. Το Dark Side Of The Moon είναι απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες , πρέπει να πούλησε πανω απο 50 εκατ. δίσκους και πουλάει ΑΚΟΜΑ.(στην Αγγλία ενας στους 10 κάτω των 50 ετών έχει λέει ένα αντίτυπο). Οπως πούλησε και το Wish you were here και το Wall. Mη ξεχνάτε το "είδος" της μουσικής που παίζουν. Δεν έχουμε "απλά"¨συλλογές απο τραγούδια αλλά concept αλμπουμς οπου αμα λάχει βαζουμε και ολοκληρες πλευρές κομμάτια.!!!! Τι κομμάτια ομως???? Διαμάντια ! Στα μπαρ παίζανε κανονικά τότε τα κομμάτια ολοκληρα !!!!!!!! Για το ραδιόφωνο δεν συζητάμε. Απο το πρωι μεχρι το βράδι .Στις δε ντισκο της εποχής περιμέναμε εμεις οι "ροκάδες" να βάλει το "money" να ξεσκιστούμε στο χορό!!!

Οπως εσείς θα θέλατε να ζήσετε το κλίμα της εποχής ετσι και εγώ έμεινα με το μαράζι πως δεν τους είδα ποτέ να παίζουν ζωντανά. Και μιλάω για τότε. Γενικά με τις ζωντανές εμφανίσεις θρύλων ειμαι πολύ επιφυλακτικός και τις αποφεύγω! Δεν θέλω να χαλάσω εντυπώσεις μιας ζωής. Για τους Floyd με το Waters ομως ισως θα έκανα μια εξαίρεση.!!!!!!!!!

Εξάλλου δεν μπορεί ενα λαιβ τους να είναι πάντα ενα λαιβ των φλοιντ.

Αρκετούς απο τους ήρωες μου κατόρθωσα και τους ειδα να παίζουν ζωντανά (Bob Marley,Miles Davis,Roxy Music,Ray Charles,Rolling Stones, Neville Brothers, Τalking Heads, Peter Hamill,Peter Gabriel.Sting και αλλους)Μερικούς οχι (Pink Floyd,Who,Kinks,Sex Pistols,Genesis και τοσοι άλλοι δυστυχώς!)

Δεν πειράζει ομως η ζωή συνεχίζεται...

Δημοσ.

vsls στο δικό μου βινύλιο αντίτυπο του "who's next" γράφει σαν ημερομηνία 1971. Τοτε πρέπει να κυκλοφόρησε.Σε βινύλιο έχω ακόμη το Quadrophenia και το Τοmmy. Tα αλλα τα εχω σε cd.

Ξέχασα να πως οτι το άλλο μεγάλο σουξέ της εποχής ήταν βέβαια το "Led Zeppelin 4" με "starway to heaven","black dog" κτλ.

Σάρωνε!!!!!! Τα μεσημέρια μαζευόμασταν στο υπόγειο ενός φίλου που ειχε μόνο κασετόφωνο. Η αγαπημένη μας κασέτα ήταν Dark side of the Moon απο τη μια πλευρά & Led Zeppelin 4 απο την άλλη!

Επίσης αγαπημένο μας ήταν το American Pie με τον Don Mc Lean.

Δημοσ.

Sigoura to 1971 kykloforise to xero kala k emena etsi leei apla akougetai sa na vgike to 2001! xexe! Gi ayto i """aporia""" :P

Teleio k to American Pie! Gia Led Zeppelin den exo tpt na sxoliaso eidika gia to sygk kommati!

Pollous apo osous exeis dei tha ithala na tous exo prolavei k ego! Mono me Stones ta katafera! Mias k vlepo Genesis elpizo se kapoia antistoixi synavlia na doume Genesis me Gabriel k Collins o kathenas mou xei dosei k diaforetika synaisthimata os "arxigos" tou group!!!

Δημοσ.

προφανως ειναι digitally remastered.Yπάρχουν διάφορες εκδοσεις. Τωρα κυτάζω στο amazon εχει μια "originally recording remastered".

Και μόνο που κάποιοι ανθρωποι καθησαν 30 χρόνια(!!!) μετά να ξεσκιστούν στη δουλεια και να ασχοληθουν, να επεξεργαστούν κτλ δειχνει το τεράστιο μέγεθος αυτού του δίσκου!!! Masterpiece!!!

Και επίσης δείχνει πως πουλάει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ακόμη. Και θα πουλάει για πάντα. Τα αριστουργήματα δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Θα πάψει ποτέ να πουλάει ο Μπαχ η ο Μότσαρτ??

Δημοσ.

κατέβασα τώρα μια live έκδοση του "shine on you crazey diamond". Δεν λέω άψογη αλλά ρε παιδί αυτό ΜΠΑΣΟ δεν υπάρχει!!!! Ακους ένα μπασάκι συνοδευτικό. Ενω στο original το μπασο δεν συνοδεύει απλά αλλά σε βαράει και σε χαιδεύει ολόκληρο ταυτόχρονα. Τι να πεις μερικά πράγματα δεν αναπαράγονται....

Δημοσ.

ξεχασα βέβαια τα ανεπανάληπτα φωνητικά της χορωδίας και σαξόφωνο στο τελος με το οποίο σβήνει το τραγούδι!!! Πω πω ανατρίχιασα πάλι που το ακούω.

Περφεξιονισμός με συναίσθημα !!!!! Ο ιδανικός συνδυασμός...

Δημοσ.

Den ennoo tin poiotita tou ixou! Den einai remastered einai kanonika to proto apla ennoo oti akougetai toso fresko k zontano parolo pou kykloforise 34 xronia prin! Katafernei k sygkinei akoma k emena pou oute kan aggixa ekeini tin epoxi! Pantos psaxe gia tin Deluxe Edition tou 2003 se 2plo CD einai apisteyto me anekdotes ekteleseis k oxi mono kathos exei ta 9 tou kanonikou album +20 alla kommatia/diaforetikes ekteleseis!

Δημοσ.

χα χα! Δικηο έχεις. Πως ακούγεται σαν σημερινό .Ειπαμε τα αριστουργήματα ακούγονται σαν να γράφτηκαν σήμερα.!!!

Ο Townsend oύτως η άλλως ήταν πάντα μπροστά.

Πλάκα εχει πάντως που κάποιοι οπαδοί τους ειχαν πρόβλημα με τη χρήση των ηλεκτρονικών απο τον Τownsend !! Toν κατηγορούσαν σαν προδότη !

Θυμάμαι και αλλες 4 ανάλογες περιπτώσεις

"Βloody Sabbath" από τους Black Sabbath στο οποίο έπαιζε και είχε κάνει παραγωγή ο Rick Wakeman o πρωτοπορος των ηλεκτρονικών και ιδρυτής των Yes !!! Eμένα μου ειχε αρέσει τοσο πολύ εκείνη η "αλλαγή" στον ηχο των Sabbath. Οι περισσότεροι ομως τον έβριζαν το δίσκο.

Το αλλο ήταν το "jump" των Van Hallen με τον απίστευτο καταιγισμό των synthesizers από τον Eddie. Πολύ καυγάς μεταξύ των οπαδών. Μιλάμε για πολύ μπινελικι !!!

Υπήρχε και ενα τρίτο : το "Avalon" των Roxy Music. Κατηγόρησαν τον Brian Ferry για ξενέρωτο ήχο κτλ... Εμένα πάλι μου άρεσε!!

Ειμουνα από αυτούς τελικά που τους άρεσε το καινούργιο.

Το τελευταιο που έκανε και μεγάλο σουξέ και δημιουργησε και τις μεγαλύτερες διχογνωμίες ήταν το "Let´s Dance" του David Bowie.Εκεί έγινε ο χαμός. Δεν θα έπρεπε ομως γιατι ο τύπος μας ειχε συνηθισει στις αλλαγες. Απλά μερικοί δεν μπορούσαν να συμβιβάσουν την εικόνα του Ziggy Stardust με "China Girl". Στη παραγωγή ήταν ο μεγάλος Nile Rodgers των Chic από τους μπαμπάδες του φανκ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...