Προς το περιεχόμενο

performance tweaks

cassidy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Μπορείς να ανεβάσεις το buffer του δίσκου στην μνήμη

Θα αυθηθεί κατά πολύ η ταχύτητα του υπολογιστή...

2) Μπορείς να καθορίσεις τα irq στην cache memory...avoids conflicts..

3) Mπορείς να ψάξεις πώς θα βελτιστοποιήσεις το page file...υπάρχουν τρόποι..

4) Μπορείς επίσης όπως έχω κάνει στο "κατεβαστήρι" μου να σηκώσεις τον πυρήνα των windows και να τον φορτώσεις στην μνήμη!

Εκεί να δείς γλέντια!

Μπορείς σε παρακαλώ να δώσεις περισσότερες πληροφορίες γι αυτά;

Με ενδιαφέρουν περισσότερο τα 1, 4

Ακόμα κάποιος ανέφερε την απενεργοποίηση του pagefile μόνο για παιχνίδια. Πώς γίνεται αυτό; Μπορείς δηλαδή να ρυθμίσεις κάποιες εφαρμογές ώστε να μη χρησιμοποιούν pagefile;

Δημοσ.

To 4, μήπως είναι αυτό;

Disable Paging Of Core Files

You can improve Core System Performance in Windows NT/2k/2k3 on systems with large amount of RAM, by forcing the core Windows system files to be kept in memory and not paged to disk.

To appply this tweak, open the Registry and edit the value in the key below.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management

To enable: DisablePagingExecutive=dword:00000001 (Data Type: REG_DWORD, set to 1 to enable tweak and stop core processes from being paged to disk)

To disable: DisablePagingExecutive=dword:00000000 (Data Type: REG_DWORD, set to 0 to disable tweak, this is the Windows default setting)

Aυτό δυστυχώς το έχω κάνει ήδη...

Φοβάμαι πως τα προβλήματα μου έχουν σχέση με τις επιδόσεις του σκληρού. Για το 1 δε βρίσκω κάτι γιατί δεν ξέρω και πως ακριβώς να το ψάξω.

Δημοσ.

1) What tha ?

Τι εννοεί δεν μπορώ να καταλάβω.

Το μόνο που μπορώ να φανταστώ ( δεν νομίζω να εννοεί αυτό πάντως ) είναι RamDrive [ χρήση τμήματος της RAM σαν δίσκο ]

2) huh ???

3) Εδώ προφανώς εννοεί τα γνωστά tweaks:

a) Μετακίνηση του page file σε άλλο δίσκο ( όχι αυτόν του λειτουργικού )

B) Ρύθμιση σταθερού μεγέθους page file

c) Sweep του page file κατά το shutdown [ slows down the shut down process though ]

Στο 4 εννοεί αυτό που είπες.

Ένα καλό trick για A64 CPUs είναι το setup των Windows με Computer Type ACPI Multiprocessor

Δημοσ.

Ευχαριστώ 8) Γι αυτό εδώ;

Ακόμα κάποιος ανέφερε την απενεργοποίηση του pagefile μόνο για παιχνίδια. Πώς γίνεται αυτό; Μπορείς δηλαδή να ρυθμίσεις κάποιες εφαρμογές ώστε να μη χρησιμοποιούν pagefile;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...