Tetix Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Γεια σε όλους... Άρχισα C και χρησιμοποιώ το DEV-C. Έφταξα το Hello world αλλά επειδή χρησιμοποιώ WinXP μόλις το ανοίγω κλείνει. Σαν τρόπο για να το αποφύγω αυτό βρήκα το εξής στο Help του DEV-C, αλλά και πάλι βγάζει προβλήματα... Το πρόγραμμά μου και τα προβλήματα... Προς το παρόν δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνουν αλλά χρειάζομαι μια λύση ώστε το παράθυρο να παραμένει ανοιχτό και να προχωρήσω σε άλλες ασκήσεις! Πληροφοριακά και μόνο, στην Γ' Λυκείου (την οποία μόλις τέλειωσα :-P ) διδαχτήκαμε "Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον", το οποίο περιείχε όλα τα απαραίτητα για αλγορίθμους, όπως επαναλήψεις, συναρτήσεις, έλεγχο κτλ... Οπότε ξέρω τα πολύ βασικά αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω αν δεν περάσω το συγκεκριμένο εμπόδιο... Ευχαριστώ όλους που θα προσπαθήσουν να μου απαντήσουν... :grin:
bandito Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Γεια σε όλους... Άρχισα C και χρησιμοποιώ το DEV-C. Έφταξα το Hello world αλλά επειδή χρησιμοποιώ WinXP μόλις το ανοίγω κλείνει. Σαν τρόπο για να το αποφύγω αυτό βρήκα το εξής στο Help του DEV-C' date=' αλλά και πάλι βγάζει προβλήματα... [snip'] Ευχαριστώ όλους που θα προσπαθήσουν να μου απαντήσουν... :grin: χμμμ To int και το main δεν μπορεις να τα κολλησεις... int main() οχι intmain(); Σου χρωστάω και ενα pm
Tetix Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Αυτό χωρίς το κενό... Μήπως μπορώ να προσθέσω κάποιες παραμέτρους για να μην κλείνει?
Tetix Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 @pablo: Προσπάθησα με τον δικό σου τρόπο αλλά τπτ... Δεν μπορώ να βρω άκρη! Μήπως κάποιος μπορεί να γράψει ένα προγραμματάκι που να μην κλείνει και απλά να βγάζει "Hello world!"; Θα είναι απλό για σας...
Pablo_Hasan Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Μήπως κάποιος μπορεί να γράψει ένα προγραμματάκι που να μην κλείνει και απλά να βγάζει "Hello world!"; Θα είναι απλό για σας... >#include <iostream> main(){ std::cout <<"hello world!\n"; system("pause"); }
AoD Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Μπορείς να το κανεις compile απο το dev c και να τρέχεις το εκτελέσιμο αρχείο απο command line(start->run->cmd). Αλλά αν βαριέσαι να πηγαίνεις απο το ένα παράθυρο στο άλλο απλά ΄στο τέλος του προγράμματος σου πληκτρολόγα ένα scanf("\n"); για να κλείνεις το παράθυρο με το πλήκτρο enter(\n=newline).
Tetix Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Σας ευχαριστώ και τους δυο πάρα πολύ... Δουλεύουν και οι δύο τρόποι! Αν κολλήσω και μελλοντικα, θα σας ρωτήσω έτσι; Ευχαριστώ και πάλι...
AoD Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 ακυρη η προηγούμενη απάντηση-δεν καταλαβα τι ρώτησες. Βασικά οτι έχεις πληκτρολογήσει εμένα μου μεταγλωτίζωνται χωρίς λάθη αλλα με την διαφορά οτι θα τοποθετήσεις το return 0; sto telos tou προγραμματος σου πριν το τελευταίο }
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.