Προς το περιεχόμενο

Πτωση της 12V τασης

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ορισμενες φορες πεφτει αποτομα η ταση της 12V σε 10.7V.Ξερει κανεις που οφιλετε και τι πρεπει να κανω.Εχω P4 2.6c χρονισμενο στα 3.18Ghz με vcore 1.5625V

Δημοσ.

Εισαι σίγουρος ότι πεφτει στα 10.7?Το μετρησες με πολύμετρο?

Κι εμενα στα windows δειχνει 11,89 σε load αλλά εχω 12.01 πραγματικά[Με καλιμπραρισμενο πολυμετρο η μετριση]

Πιθανότατα να μην αντεχει το τροφοδοτικό σου αλλά καλυτερα να σιγουρευτεις για τις τασεις με ενα πολύμετρο...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αν η μητρική σου λέει αλήθεια (που είναι αμφισβητήσιμο) τότε θέλεις τροφοδοτικό. Πολύμετρο έχεις να μετρήσεις το τροφοδοτικό;

Δημοσ.

Παρε βρε παληκάρι μου ενα πολύμετρο και δες τη +12 σε load ποσο πάει για να σιγουρευτεις ότι το probe δε λεει μαμακίες...

Παρε ενα molex και καρφωσε στο μαυρο καλώδιο το μαυρο άκρο του πολύμετρου και το άλλο άκρο στο κίτρινο καλώδιο του molex

Ριξε load στο pc και δες τις ενδειξεις απο το πολύμετρο

Κιτρινο = +12V

κόκκινο = +5V

πορτοκαλί = +3,3V

μαυρο = γείωση

Δημοσ.

πολυμετρο δεν εχω.Το φαινομενο αυτο παρουσιαζεται μερεικες φορες..και τρωει restart.Mπορει να φταιει τροφοδοτικο,μοbo,ή η γραμμη

Δημοσ.

Αν φταίει η γραμμή θα πρεπε απλά να κλείνει, όχι να δίνει χαμηλή τάση. Αν είναι τόσο χάλια το δίκτυο, πήγαινε και για UPS.

geovard, κίτρινο γείωση, μαύρο ουδέτερο, γκρι φάση.

Δημοσ.
Αν φταίει η γραμμή θα πρεπε απλά να κλείνει' date=' όχι να δίνει χαμηλή τάση. Αν είναι τόσο χάλια το δίκτυο, πήγαινε και για UPS.

geovard, κίτρινο γείωση, μαύρο ουδέτερο, γκρι φάση.[/quote']

Μήπως είναι γκρί ουδέτερο και μαύρο φάση;

Δημοσ.
Μήπως είναι γκρί ουδέτερο και μαύρο φάση;

Re ton an9rwpo ti egrapsa. Thanks re su ...

Loipon gia na ta paroume ka9olika:

H palia tupopoihsh einai:

Mauro: Fash

Gkri: Oudetero

Kitrino: Geiwsh

H nea tupopoihsh einai:

Kafe: Fash

Mple: Oudeterh

Kitrino-Prasino: Geiwsh

Δημοσ.
Re ton an9rwpo ti egrapsa. Thanks re su ...

Loipon gia na ta paroume ka9olika:

H palia tupopoihsh einai:

Mauro: Fash

Gkri: Oudetero

Kitrino: Geiwsh

H nea tupopoihsh einai:

Kafe: Fash

Mple: Oudeterh

Kitrino-Prasino: Geiwsh

Δεν κάνει τίποτα my friend.

Εγκυκλοπαιδικά τώρα:

Κίτρινο:Γείωση

Μαύρο,καφέ,κόκκινο:Φάση

Γκρί,Μπλέ:Ουδέτερος

Δεν υπάρχει παλιά και νέα τυποποίηση,τα παραπάνω είναι στάνταρς.Απλά παίζει ο συνδυασμός των χρωμάτων σε κάθε εγκατάσταση ανάλογα με το τι χρώματα καλωδίων κυκλοφορούν στην αγορά ή τα κέφια του εγκαταστάτη.

Δημοσ.

As mh milhsoume gia to kuklwma pisw apo to polufwto tou saloniou pou anakalupsa oti exei 4 gkri kalwdia sundedemena opws na nai .... ("Giwrgo, de kleinei to fws" mou leei h mana mou ... egw eixa sunh9isei na mhn anoigoun ....)

E re kati hlektrologoi pou mas kanoun tis egkatastaseis ....

Palia kai nea tupopoihsh ennow auto pou aneferes peri ore3ews twn hlektronologwn. An kai se oikodomes katw twn 10 etwn den exw dei pou9ena akoma maura/gkri alla mple/kafe. Tespa .... mexri to epomeno braxukyklwma :P

Δημοσ.
ενα Thermaltake 480 εχω και οι ενδειξεις τις τασης τις παιρνω απο το Asusprob

To o/c που έχεις κάνει σίγουρα στρεσσάρει το τροφοδοτικό σου παραπάνω από το κανονικό.

Τί άλλες συσκευές έχεις βάλει να σηκώνει;;; Μήπως είναι πολλά όλα μαζί;;; (αν και για 480άρι PSU δύσκολο αυτό, συμβαίνει καμμιά φορά. )

Επίσης τσέκαρε για καμμιά νεότερη έκδοση του probe γιατί μου έκανε διάφορα κουφά και εμένα όταν το είχα κάποτε.

Για την ένδειξη των τάσεων πάντως ούτε το BIOS είναι πάντα σωστό, αυτό λύνεται συνήθως με την αναβάθμιση του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...