karib Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Ενας φιλος μου εχει laptop toshiba που το χρησιμοποιει πολυ αραια.Μπορει να περασει και μηνας και να μην το χρησιμοποιησει καθολου.Μαλιστα, δεν το εχει καν συνδεδεμενο στο ρευμα, αλλα μεσα στην τσαντα του. Ετσι λοιπον, ανακαλυψε, οτι το laptop χανει την ωρα απο το bios. Οταν παει μετα απο καιρο να ανοιξει το φορητο, του βγαζει αμεσως οτι πρεπει να ρυθμισει την ωρα απο το bios. Αφου τη ρυθμισει επειτα μπαινει κανονικα στα windows. Αν δεν κανω λαθος ομως, υπαρχει ειδικη μπαταρια που κρατα αυτες τις ρυθμισεις και φυσικα την ημερομηνια. Τι φταιει για αυτο που συμβαινει? Χαλασε η μπαταρια αυτη?(οχι η κανονικη του laptop) Ειναι φυσιολογικο, επρεπε να χανεται η ημερομηνια?
FireFoxGr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Είναι αυτό ακριβώς που είπες, η μπαταρία που υπάρχει μέσα. Μου τύχαινε και εμένα με το παλιό μου το pc. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι απλά να την αλλάξει και όλα θα είναι εντάξει. Είναι συνήθως μια μπαταρία λιθίου, στρόγγυλη πλακουτσή.
dwarves Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2005 otan to exei afoplismeno to laptop... tou exei vgalei thn mpataria? (thn kanonikh enoow...) giati to idio pathene kai enas filos mou ... me ena Acer.. otan tou evgaze thn kanonikh mpataria meta apo 1-2 meres exane rythmiseis apo to bios... se emena to compaq den exei parousiasei kati tetoio...oso kai na to afhsw xwris mpataria...
FireFoxGr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Βασικά, είναι πάνω στην mobo η μπαταρία, δεν ξέρω όμως κατα πόσο μπορείς να την δείς και να την αλλάξεις. Στα επιτραπέζια πισιά όμως, είναι πανέυκολο, απλά την βγάζεις και βάζεις την καινούργια. Τυπική διαδικάσια.
kirimis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Εεεε.... χαλαρωστε... ΤΙΠΟΤΑ δεν θελει αλλαγμα.... Το λαπτοπ ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ και αυτο που κανει ειναι φυσιολογικο. Και εγω εδω με Toshiba ειμαι και το εχω δει επισης το φαινομενο αυτο στον μηνα+ Απλα θελει να μπαινει λιγο στο ρευμα ενδιαμεσα, τιποτα παραπανω... Η εσωτερικη μπαταρια που εχει εκφορτιζει μετα απο περιπου 3βδομαδες, οποτε ο φιλος σου ας το βγαζει καθε 2-3 βδομαδες για καμια φορτιση και για την μπαταρια του Bios και για την κανονικη... αλλωστε δεν κανει να καθονται αδειες γιατι οξειδωνονται και μικραινει η διαρκεια ζωης τους.
karib Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2005 Ok! Θα ενημερωσω το φιλο σχετικα, να μην ανησυχει. Μια φορτιση μια στο τοσο και ολα θα ειναι καλα. Σωστα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.