Προς το περιεχόμενο

Με τι πρόγραμμα θα βγάλω αυτή τη μ.....α

Καριώτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα εντελώς ξαφνικα μου παρουσιάζεται μια καρτέλα στην οθόνη που έγραφε:<<ο απομακρυσμένος χρήστης ΝΤ επιθυμεί να τερματισεί τη λειτουργεία του υπολογιστή σας >> και κάτι αλλα που δεν τα συγκρατησα μετά γίνετε μια αντίστροφη μέτρηση και ο υπολογιστής κλείνει.

Υπέθεσα πως προκειται για Blaster κατέβασα το KB890830 εργαλείο από την

Microsoft για την αφαίρεση κακόβουλων προγραμμάτων αλλά δεν βρήκε τίποτα. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Δημοσ.

Σου συμβαίνει όταν συνδέεσαι στο internet ή συνέχεια;

Εμένα μου δημιουργούσε το παραπάνω πρόβλημα, μόνο μετά την σύνδεση στο net, και διορθώθηκε όταν έβαλα firewall και απαγόρεψα την σύνδεση ορισμένων πργραμμάτων (δεν θυμάμε ποιά ακριβώς).

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά η αντίστροφη μέτρηση πρέπει να διαρκεί ένα λεπτό. Πήγαινε Έναρξη, Εκτέλεση και πληκτρολόγησε: shutdown -a (με κενό ανάμεσά τους)

Και γω το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζα αλλά έπειτα όλα λειτουργούσαν κανονικά. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν αυτό συνέβαινε κάθε φορά που έκανα σύνδεση στο Internet...

Δημοσ.

απομακρυσμένος = remote => remote desktop

Δοκίμασε να κλείσεις το remote desktop κ remote registry service από το pc καταρχήν. Τα τελευταία updates τα έχεις βάλει για το λειτουργικό σου;

Ένα άλλο προληπτικό βήμα που μπορείς να κάνεις για αυτή την "πολυαγαπημένη" οικογένεια (blaster κτλ) είναι:

start => run services.msc enter

κάνε scroll στο Remote Procedure Call (RPC) διπλό κλικ επάνω του

πήγαινε στην καρτέλα Recovery κ στα 3 drop down menu επέλεξε take no action & ok.

Αυτό είναι το "αγαπημένο σημείο" αυτής της οικογένειας.

/sc

Δημοσ.

Θα πρεπει να κατεβάσεις όλα τα patch και όχι μονο για τον blaster...

Για να λές οτι κατεβασες αυτο του blaster (κατι το οποιο υπάρχει εδω και 22 μήνες δηλαδή), καταλαβαίνω οτι δεν εχεις και πολύ καλή σχέση με τα updates..

Κάντα όλα και πάνω απόλα το service pack 2.....

Δημοσ.

Μου έχει τύχει και εμένα αυτό και μάλιστα όταν ξεχνούσα να ενεργοποιήσω το firewall. Δεν ξέρω αν πρόκειται για επίθεση στο PC σου αλλά γενικά οι Remote... μαλακίες της Microsoft αποτελούν μεγάλο πρόβλημα ασφαλείας. Συνεπώς:

1. Ποτέ χωρίς firewall στο διαδίκτυο

2. Διάβασε κάποιον από τους οδηγούς για τα services της Microsoft (π.χ. The Elder Geek κ.λπ.)

Υ.Γ. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με την έλλειψη updates των Windows.

Δημοσ.
Σου συμβαίνει όταν συνδέεσαι στο internet ή συνέχεια;

Εμένα μου δημιουργούσε το παραπάνω πρόβλημα' date=' μόνο μετά την σύνδεση στο net, και διορθώθηκε όταν έβαλα firewall και απαγόρεψα την σύνδεση ορισμένων πργραμμάτων (δεν θυμάμε ποιά ακριβώς).[/quote']

Μου συνέβει κατά την διάρκεια εργασίας εκτός net.

( Άργησα να απαντήσω γιατί είχα πρόβλημα σύνδεσης)

Δημοσ.
απομακρυσμένος = remote => remote desktop

Δοκίμασε να κλείσεις το remote desktop κ remote registry service από το pc καταρχήν. Τα τελευταία updates τα έχεις βάλει για το λειτουργικό σου;

Ένα άλλο προληπτικό βήμα που μπορείς να κάνεις για αυτή την "πολυαγαπημένη" οικογένεια (blaster κτλ) είναι:

start => run services.msc enter

κάνε scroll στο Remote Procedure Call (RPC) διπλό κλικ επάνω του

πήγαινε στην καρτέλα Recovery κ στα 3 drop down menu επέλεξε take no action & ok.

Αυτό είναι το "αγαπημένο σημείο" αυτής της οικογένειας.

/sc

Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω

Δημοσ.
Σήμερα εντελώς ξαφνικα μου παρουσιάζεται μια καρτέλα στην οθόνη που έγραφε:<<ο απομακρυσμένος χρήστης ΝΤ επιθυμεί να τερματισεί τη λειτουργεία του υπολογιστή σας >> και κάτι αλλα που δεν τα συγκρατησα μετά γίνετε μια αντίστροφη μέτρηση και ο υπολογιστής κλείνει.

Υπέθεσα πως προκειται για Blaster κατέβασα το KB890830 εργαλείο από την

Microsoft για την αφαίρεση κακόβουλων προγραμμάτων αλλά δεν βρήκε τίποτα. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Καλησπέρα.

Εμένα φαίνεται να είναι ο ιός SASSER.

Κατέβασε το KB835732 και κάντο μετά εγκατάσταση.

Δημοσ.
Θα πρεπει να κατεβάσεις όλα τα patch και όχι μονο για τον blaster...

Για να λές οτι κατεβασες αυτο του blaster (κατι το οποιο υπάρχει εδω και 22 μήνες δηλαδή)' date=' καταλαβαίνω οτι δεν εχεις και πολύ καλή σχέση με τα updates..

Κάντα όλα και πάνω απόλα το service pack 2.....[/quote']

Το SP2 υπάρχει εδώ και πολύ καιρό καθώς και όλα τα updates.

Εδώ είναι το παράξενο.

Πάντως πληροφοριακά έχουν περάσει τρεις μέρες από τότε και δεν έχει ξανασυμβεί ούτε εκτός ούτε εντός δικτύου.

Δημοσ.

Κάτι που ξέχασα να πω ( δεν ξέρω αν έχει σημασία) είναι ότι το μήνυμα που μου παρουσιάστηκε ήταν γραμμένο σε ελληνική γλώσσα και όχι στα αγγλικά.

Δηλαδή ο SASSER ή Blaster μεταγλωτίζονται κατ' ανάγκη από μόνοι τους;

Πάντως μέχρι τώρα που γράφω το topic δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί τίποτα .

Έχω εφαρμώσει την συμβουλή από madsc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...