Προς το περιεχόμενο

Ταινίες που σας άλλαξαν τον τρόπο σκέψης!

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
The Butterfly Effect - Έκδοση που πέχτηκε στον κινηματογράφο (έχει διαφορετικό τέλος απο αυτή του DVD)

Το είδα μόνος μου στην Κύπρο σε κάποια μίζερη μεσοβδόμαδη έξοδο' date=' όταν ήμουνα φαντάρος.

Βγαίνωντας απο το σινεμά και πηγαίνωντας προς τα λεωφορεία που μας επέστρεφαν στο στρατόπεδο, [b']διασταυρώθηκε η ματιά μου με μια κοπέλα και μου έσκασε ένα απίστευτα γλυκό χαμόγελο...[/b]

Σκέφτηκα μέσα μου... λες;

Το DVD έχει και alternative ending....

Γαμώ τα σκηνικά αυτό με την κοπέλα...

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν έχει υπάρξει ταινία που να μου άλλαξε τη ζωή. Υπήρξαν ταινίες που με έκαναν να νιώσω λιγότερο μόνος. Και να με αποενοχοποιήσουν. Οπότε μάλλον μπορώ να τις κατατάξω σε αυτές που είχαν επίδραση επάνω μου.

Όπως το American Beauty που έτυχε να το δω στο τέλος της σχέσης με την πρώην γυναίκα μου. Και ένιωσα λιγότερο ένοχος που δεν χώρεσα στην ελληνική έκδοση του αμερικάνικου ονείρου και παραμένω παρορμητικός και παιδί 30 χρονών.

Στο Naked του Mike Leigh ένιωσα τρομερή ταύτιση. Μόνο μελανό σημείο η αρχή της ταινίας όπου ο πρωταγωνιστής φέρεται να βίασε κάποια και το βρήκα τελείως αταίριαστο για άνθρωπο με τέτοια ευαισθησία και ανησυχία.

Και τέλος το Eternal Sunshine of a Spotless Mind και το Big Fish. Χωρίς εξηγήσεις. Γιατί θέλω ώρες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

- Ο κύκλος των χαμένων ποιητών (επειδή το είδα σε ..ευαίσθητη ηλικία και με 'άγγιξε' πάρα πολύ με τα μηνύματα του)

- Η Άγρια Συμμορία (τι να πει κανείς γι' αυτό το έπος.. τόσα πολλά μηνύματα σε μια ταινία.. φιλία; αξιοπρέπεια; εκδίκηση; .. πως να ξεχάσεις την εκπληκτική τελευταία σκηνή με το μακελειό;;)

- Hotel Rwanda (αν δεν σ' αγγίξει αυτή η ταινία τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το είναι σου...).

Μπορεί να μην άλλαξαν τον τρόπο σκέψης μου, αλλά σίγουρα με επηρέασαν αρκετά και μου έμειναν χαραγμένες στο μυαλό από τότε που τις είδα..

Δημοσ.
[

Μήπως τα πολλά μαθηματικά κάνουν κακό?

Οταν κάνεις τριψήφιους πολλαπλασιασμούς (με το μυαλό)...

Tora moy thymises to "π" ... φοβερη ταινια ψαχνω να την βρω να την ξαναδω.

Δημοσ.

1. Requiem for a dream

2. Das Experiment

3. Fight Club

4. Bowling for Columbine

5. 1984 (το βιβλιο φυσικα, οχι η ταινια, αλλα μια που εχει γινει και ταινια ειπα να την αναφερω).

• Super Moderators
Δημοσ.
to "π" πως λεγεται στα αγγλικα και στα ελληνικα?

σκετο "π" ?

Ο κανονικός τίτλος τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά είναι π γιατί αναφέρεται στο γνωστό αριθμό π.

Στα αγγλικά συναντάται και ως Pi. Δες και εδώ http://www.imdb.com/title/tt0138704/

Δημοσ.

ok,ευχαριστω πολυ...πρεπει να ειναι καλη αυτη η ταινια...ελπιζω ομως να απευθυνεται στο ευρυ κοινο και οχι στους ειδικους...

Δημοσ.

Δε μπορω να πω πως καποια ταινια μου αλλαξε τροπο σκεψης.

Αλλα το Pay it forward ετυχε να το δω σε καποια στιγμη που η ευαισθησια μου ηταν ιδιαιτερως ενεργοποιημενη και με ενεπνευσε για καποια ευχαριστη αλλαγη στη ζωη μου.[απλος δηλαδη συντονισμος διαθεσεων]

Δημοσ.

Johnny got his gun-Η καλυτερη αντιπολεμικη ταινια μακραν που σε κανει να φτυνεις τον καθε πολεμο και τους υπερμαχους του.

My life without me-Μου εδειξε πως μπορει η απιστια οχι μονο να μην ειναι "προδοσια" του συντροφου σου αλλα και να ειναι και θεμιτη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...