rafraf24 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Καλησπέρα, Έχω ένα Acer Aspire 1804wsmi, πάω σήμερα το απόγευμα να το ανοίξω και αναβόσβησε το back light της οθόνης και μετά έσβησε τελείως, δεν έδειχνε τίποτα. Μπήκε κανονικά στα Windows και παρατήρησα πως αν κοιτάξω από κάτω την οθόνη φαίνονται πολύ αχνά τα γράμματα. Επίσης παρατήρησα πως από την στιγμή που κάηκε και μετά ακούγετε ένας ισχνός θόρυβος σαν σφύριγμα από την κάτω πλευρά της οθόνης. Τι μπορεί να έγινε?
ibari Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Μάλλον κάηκε ο inverter του back-light. Είναι ένα εξάρτημα που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα που βγάζει το laptop, σε εναλλασώμενο που χρειάζεται η λάμπα νέον που έχουν οι οθόνες για να φωτίζονται. Αν δεν έχει εγγύηση ρώτα την αντιπροσωπεία με πόσο στο αλλάζουν. Κανονικά το εξάρτημα αυτό κάνει 5-15? αλλά πολλές εταιρείες βρίσκουν ευκαιρία να χρεώσουν ολόκληρη την οθόνη που κάνει 400?. Αν "πιάνουν" λίγο τα χέρια σου, μπορείς να το αλλάξεις και μόνος σου αν βρεις το ανταλλακτικό.
rafraf24 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Eπειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με ηλεκτρονικά o inverter πρέπει να είναι του ίδιου ακριβώς μοντέλου ή πιθανών να κάνει και από άλλο Acer?
ibari Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Βασικά ο inverter κάνει συνήθως 2 λειτουργίες στα laptop. Η μία είναι ac/dc converter και η άλλη είναι να αυξομειώνει την τάση. Είναι η λειτουργία που γίνεται όταν πατάς function key και βελάκια για να αλλάξεις το brightness. Οποιοδήποτε inverter και να βάλεις το back-light θα δουλέψει. Τα brightness keys όμως δε θα λειτουργούν πια αν δεν βρεις τον ίδιο ή κάποιον παρόμοιο. Το πρόβλημα σου όμως θα λυθεί αν μπορέσεις να κάνεις μια τρύπα και βάλεις ένα ροοστάτη να βγαίνει από τα πλάγια της οθόνης. Το έχω κάνει σε παλιό laptop που είχε αρκετό χώρο, τα καινούρια είναι λίγο πιο στριμωγμένα. Αν δε χωράει ροοστάτης βάλε μια αντίσταση αν χρειάζεται πρίν τον inverter ώστε το brightness να μείνει σε μια μέση κατάσταση που θα σε βολεύει. Inverter είναι πολύ εύκολο να βρείς αγοράζοντας ένα xeon light από αυτά που βάζουν στα cases. Αυτό που πρέπει να μετρήσεις είναι πόση τάση σου δίνει σε συνεχές το laptop πριν τον inverter. Συνήθως είναι 5v, οπότε πρέπει να βρείς κάποιον που παίρνει από το κόκκινο καλώδιο ρεύμα. Αν είναι παραπάνω πάρε ένα δωδεκάρι (κίτρινο καλώδιο) και βάλε μια αντίσταση σε σειρά. Θα χρειαστείς πολύμετρο για να βρείς ποια καλώδια από το laptop είναι η τροφοδοσία της λάμπας και ποιά το brightness. Θα σε συμβούλευα πάντως αν ανοίξεις την οθόνη να πάρεις τον κωδικό από το inverter και να παραγγείλεις από την αντιπροσωπεία καινούριο αν γίνεται, θα σε γλυτώσει από πολύ κόπο. Επίσης πριν κάνεις όλα αυτά, μέτρα και την έξοδο του inverter αν δίνει τάση μήπως και έχει καεί η λάμπα. 99% είναι ο inverter αλλά ποτέ δε ξέρεις. Αν είναι η λάμπα τα πράγματα είναι άσχημα γιατί είναι πού δύσκολο να βρείς ίδια. 1
rafraf24 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Σευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Βασικα ανοιξα ενα παλιοτερο acer aspire 1362 και διαπιστωσα οτι δεν ταιριαζε το βυσμα που συνδεει την μια πλευρα του backlight. (Στο δικο μου ειναι 7πινο, ενω στο αλλο ηταν 5πινο), το μονο που μου μενει τωρα ειναι να μπλεξω με την αντιπροσωπεια (alman, ωχχ)...
k_w_t Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 το μονο που μου μενει τωρα ειναι να μπλεξω με την αντιπροσωπεια (alman, ωχχ)... Καλα ξεμπερδεματα και Καλο Ταξιδι!!!
Axelfc Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Χτυπα κανα τηλεφωνο η mail και στη MDI ( http://www.mdi.gr/greek.htm ). Ειναι και αυτη επισημη αντιπροσωπια της Acer στην Ελλαδα. Εμενα μου φερανε καινουργιο σκληρο για laptop σε 12 εργασιμες (οχι πως ειναι λιγο και παλι, αλλα αν σκεφτεις οτι ερχεται απο αγγλια οπως μου ειπανε..) Anyway, δεν χανεις τιποτα να κανεις ενα τηλεφωνο και εκει. Καλη τυχη...
rafraf24 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2005 Επανέρχομαι για να ρωτήσω το εξής: Μπορώ να στείλω το λάπτοπ με courrier στην alman ή στην mdi γιατί μένω αρκετά μακριά από την έδρα των εταιριών και δεν έχω χρόνο λόγω δουλειάς να πάω εκεί πέρα...
poulinos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2005 mporeis na to stileis kai me courrier arkei to courrier na sto peripoiithei kai na min ftasei komatia ekei giati exo dei merika paraxena an kai spania.
wardog Δημοσ. 7 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2005 Kαλή τύχη φίλε μου.... Και ο συνεργάτης μου αγόρασε πρόσφατα έναν φορητό της Acer και ενώ του είχανε υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια σε περίπτωση βλάβης, πήγε σήμερα τον φορητό του στην MDI η οποία παρεπιμπτώντος δέν είναι η ACER Hellas και προσγειώθηκε στην Ελληνική πραγματικότητα. Δέν ξέρανε να του πούνε τίποτα... Για αυτό πλέον για φορητό υπολογιστή, σοβαρές εταιρίες με σωστή υποστήριξη... Για την ιστορία, η οθόνη του πέθανε(η μισή!) ένα πρωί στο γραφείο και για να δουλέψει είχε πιάσει με ένα μανταλάκι το πλαίσιο της οθόνης έτσι ώστε να λέιτουργεί ολόκληρη η οθόνη.
darkled Δημοσ. 7 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2005 Αυτο το καιρο ξαχνω για laptop με χαλασμενη οθονη, μηπως πουλαει κανεις?
poulinos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2005 kai meta lene giati ta acer einai toso ftina kai otan kappoios thelei laptop oloi lene acer kai enas theos xerei posa exoun xalasei.korifi kataskeui.
sakout Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Εδω και 2,5 χρόνια έχω παρατημενο ενα laptop Compaq Presario 18XL381. Προχθες στην κυριολεξία "σκόνταψα " επάνω του και είπα να ασχοληθώ λιγάκι ξανα μαζί του. Αφού είχα κάνει στο παρελθον τον "γυρο" σε αντιπροσωπεια και διαφορα service , κανεις δεν ειχε ασχοληθεί σοβαρά με το μηχανημα. Η δε αντιπροσωπεια μου είχε ζητησει 894 ευρω + φπα!! γιατι είχε λέει προβλημα στην μητρικη! Το μηχανημα δεν ειχε ανοιχτει πιθανοτατα ομως γιατι στο επομενο service που το πηγα μου ειπαν πως οι βιδες ηταν ανεγγιχτες! Διαβαζωντας αυτοτο θέμα διαπιστωσα πως εχω το ιδιο προβλημα και πως μαλλον είναι ο Inverter που πιθανον να φταιει. Βρηκα τον Inverter στο ebay και τον αγορασα. Περιμενω σε καμμια βδομαδα να τον παραλαβω. Τωρα αρχιζουν οι ερωτησεις : 1. Που είναι ο inverter? Μεσα στην οθονη ? Πισω απο το panel ? ή μέσα στο laptop? 2. Ξερει κανεις κανενα How To για να το αλλάξω μονος μου ? Θα τα καταφερω ? Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας
getsa Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Για αυτό πλέον για φορητό υπολογιστή' date=' σοβαρές εταιρίες με σωστή υποστήριξη... [/quote'] Κ Α Ν Ο Ν Α Σ .
sakout Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Συμφωνώ με τον ΚΑΝΟΝΑ αλλά δυστυχώς δεν μου δίνει λύση τώρα που την "πάτησα" Καμμιά βοήθεια ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα