Προς το περιεχόμενο

Δίλημμα αγοράς μεταξύ δύο μοντέλων της Toshiba

vrethan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί παίκτες των φορητών υπολογιστών,

παρότι έχω φορητό υπολογιστή (Turbo-X: Intel Centrino 1.7GHz, RAM 512mb, σκληρό 80Gb και κάρτα γραφικών Intel Extreme Graphics 82855) για τον οποίο δεν έχω κανένα σοβαρό παράπονο με μόνη εξαίρεση την απόδοση του ήχου που είναι πολύ χαμηλής έντασης και κακής ποιότητας για τη δουλειά μου παρά το γεγονός ότι το έχω στο full τόσο από το ίδιο το φορητό όσο και από τα Windows :( (όχι δεν είμαι μουσικός αλλά γιατρός παθολογοανατόμος που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό μαγνητόφωνο για τις ιστολογικές εκθέσεις). Έτσι, αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά ενός νέου φορητού υπολογιστή και κατέληξα στα παρακάτω μοντέλα της TOSHIBA με τις ίδιες περίπου τεχνικές προδιαγραφές και η διαφορά τιμής τους είναι περίπου 130 ευρώ.

(α). Tecra A4-109:

• Επεξεργαστής: Centrino - Pentium M 780 (1.86GHz)

• Μνήμη: 512MB

• Σκληρός Δίσκος: HDD 80GB

• CD / DVD, Floppy: DVD±RW, Card Reader

• Οθόνη-Κάρτα Γραφικών: 15.4" WXGA, ATI Radeon x300 128MB

• Συνδέσεις: Wi-Fi, 3xUSB 2.0, FireWire

• Modem / LAN: Modem, Gigabit

• Λειτουργικό: Windows XP Pro GR/EN

και,

(β). Satellite M40-185:

• Επεξεργαστής: Centrino - Pentium M 750 (1.86GHz)

• Μνήμη: 512MB

• Σκληρός Δίσκος: HDD 80GB 4200rpm

• CD / DVD, Floppy: DVD±RW, Card Reader

• Οθόνη-Κάρτα Γραφικών: 15.4" WXGA, ATI Radeon X300 128MB

• Συνδέσεις: Wi-Fi, 3xUSB 2.0, FireWire

• Modem / LAN: Gigabit, Modem

• Λειτουργικό: Windows XP Home GR/EN

Ποιό πιστεύετε από τα παραπάνω δύο μοντέλα μπορεί να με ικανοποιήσει τόσο στην άποψη του ήχου όσο και στην εικόνα;

Διευκρινίζω πως η επιλογή μου στη συγκεκριμένη φίρμα βασίστηκε στη δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης που παρέχεται εδώ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από την άλλη δέχομαι και οποιαδήποτε άλλη πρόταση επώνυμη ή μη που θα μπορούσε, κατά τη γνώμη σας, να με εξυπηρετήσει καλύτερα τηρώντας βέβαια την παραπάνω προϋπόθεση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Γιατρε μου, λοιπον... και τα 2 τα μηχανακια φαινονται εκ πρωτης οψεως ακριβως τα ιδια... με αλλαγες πιθανως στο βαρος/μεγεθος η και αλλες λεπτομεριες που δεν ανακοινωνονται.

Λοιπον... και τα 2 εχουν τον pentium M750... και οχι 780 που μαλλον απο λαθος πληκτρολογησες. Στις διαστασεις και στο βαρος ειναι επισης ακριβως τα ιδια. Απο εκει και περα, η οθονη του Μ40 ειναι καλυτερη μιας και εχει τεχνολογια trubrite, το DVD writer ειναι στο Μ40 επισης καλυτερο μιας και εχει δυνατοτητες εγραφης double layer. To tecra υπερτερει στην καρτα δικτυου η οποια και ειναι Gigabit, αλλα και περιλαμβανει το ενα μερος του πακετου Easyguard... κατι security enchancements ειναι, τα οποια δεν θα τα αξιολογουσα ιδιαιτερα.

Διαβαζοντας τα ψιλα γραμματα, θα σου προτεινα M40.... γιατι εχει 2 μικρες αλλα ουσιωδεις διαφορες. Παντα μπορεις να επισκεφτεις και http://eu.computers.toshiba-europe.com/ οπου μπορεις να δεις αναλυτικα τα χαρακτηριστικα, να κατεβασεις προσπεκτους κλπ κλπ...

Δημοσ.
Γιατρε μου' date=' λοιπον... και τα 2 τα μηχανακια φαινονται εκ πρωτης οψεως ακριβως τα ιδια... με αλλαγες πιθανως στο βαρος/μεγεθος η και αλλες λεπτομεριες που δεν ανακοινωνονται.

Λοιπον... και τα 2 εχουν τον pentium M750... και οχι 780 που μαλλον απο λαθος πληκτρολογησες. Στις διαστασεις και στο βαρος ειναι επισης ακριβως τα ιδια. Απο εκει και περα, η οθονη του Μ40 ειναι καλυτερη μιας και εχει τεχνολογια trubrite, το DVD writer ειναι στο Μ40 επισης καλυτερο μιας και εχει δυνατοτητες εγραφης double layer. To tecra υπερτερει στην καρτα δικτυου η οποια και ειναι Gigabit, αλλα και περιλαμβανει το ενα μερος του πακετου Easyguard... κατι security enchancements ειναι, τα οποια δεν θα τα αξιολογουσα ιδιαιτερα.

Διαβαζοντας τα ψιλα γραμματα, θα σου προτεινα M40.... γιατι εχει 2 μικρες αλλα ουσιωδεις διαφορες. Παντα μπορεις να επισκεφτεις και http://eu.computers.toshiba-europe.com/ οπου μπορεις να δεις

αναλυτικα τα χαρακτηριστικα, να κατεβασεις προσπεκτους κλπ κλπ...[/quote']

Αγαπητέ φίλε Kirimi,

σε ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να μου απαντήσεις και έχεις δίκιο για τα λάθη που μου επισήμανες, στα οποία δεν φταίω διότι είναι αντιγραμμένα από το site της MGManager.

Εντούτοις έχω μία μικρή απορία όσον αφορά την οθόνη του Μ40. Συγκεκριμένα, από όσο ξέρω Trubrite σημαίνει γυαλιστερή (glossy) με έντονα χρώματα οθόνη και άρα, ενδεχομένως, θα συναντήσω πρόβλημα σε φωτεινούς χώρους λόγω των αντανακλάσεων ή κάνω λάθος; :?

Δημοσ.

Τις truebrite η toshiba τις προωθει ως μια βελτιωμενη anti-reflective LCD... δηλαδη, δεν κανει αντανακλασεις. Αρκετοι φορητοι τις Toshiba εχουν αυτες τις οθονες, μεταξυ αυτων και η Quosmio series... Βασικα τις εχω δει τις οθονες αυτες σε σχετικα μετριας φωτεινοτητας περιβαλλον και δεν εχω να αναφερω κατι αρνητικο... Νομιζω πως μεσα απο το forum τουλαχιστον ενας χρηστης (μαλλον ο Laptopmaniac) εχει την Quosmio series οποτε, ειναι ακομα ποιο ενδεδειγμενοι να εκφερουν αποψη επι του θεματος.

Παντως, εαν εχετε καποιο Πλαισιο στην Κρητη, η καποια αντιπροσωπεια... πηγαινε και ζητα να δεις καποιους φορητους με trubrite.

Προσωπικα παντως, επειδη εχω δει αντιστοιχης τεχνολογιας οθονες και απο αλλες μαρκες, θα τις κυνηγουσα σε μια ενδεχομενη αγορα φορητου.

Δημοσ.

OK αγαπητέ φίλε Kirimi,

με βοήθησες αρκετά και κατέληξα στο μοντέλο Μ40-185 :) .

Σύντομα, όταν το πάρω θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου ;-) .

Δημοσ.

File vrethan

mallon den katalava kala ,alla h allagh toy foritoy poy kaneis einai kyriws epeidh den exeis kalo hxo?Giati an wfeiletai se ayto,mia ekswterikh karta hxoy gioa forito ths creative tha soy kanei olh thn doyleia kai poly kalytera apo opoiodhpote forito kai an pareis.

Epiloges yparxoyn polles eite ekswterikes mesw usb alla akoma kai san pcmcia kartes

http://creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=204&product=10769

http://creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=207&product=585

Egw ston forito eexw thn extigy,ligo megali alla eimai apolyta ikanopoihmenos

Poio apli h mp3+ thn opoia thn vriskeis refurbished toylaxiston egw poy eimai italia apo thn idia thn creative me 6 mhnes eggyhssh 20 eyrw me ta metaforika plirwmena

http://it.europe.creative.com/shop/product.asp?prod=701&page=1

Δημοσ.
File vrethan

mallon den katalava kala ' date='alla h allagh toy foritoy poy kaneis einai kyriws epeidh den exeis kalo hxo?Giati an wfeiletai se ayto,mia ekswterikh karta hxoy gioa forito ths creative tha soy kanei olh thn doyleia kai poly kalytera apo opoiodhpote forito kai an pareis.

Epiloges yparxoyn polles eite ekswterikes mesw usb alla akoma kai san pcmcia kartes

http://creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=204&product=10769

http://creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=207&product=585

Egw ston forito eexw thn extigy,ligo megali alla eimai apolyta ikanopoihmenos

Poio apli h mp3+ thn opoia thn vriskeis refurbished toylaxiston egw poy eimai italia apo thn idia thn creative me 6 mhnes eggyhssh 20 eyrw me ta metaforika plirwmena

http://it.europe.creative.com/shop/product.asp?prod=701&page=1[/quote']

Φίλε πατριώτη REDBOUL,

ομολογώ πως με έπιασες στον ύπνο :-| . Δυστυχώς για μένα παρήγγειλα το φορητό και, συνεπώς, δεν γίνεται να κάνω πίσω. Από την άλλη, είναι αλήθεια πως ήθελα ένα ποιοτικότερο φορητό σε σχέση με αυτό που έχω.

Το επιμύθιο πάντως της παρούσας ιστορίας, είναι πως έπρεπε να περιμένω περισσότερο τις προτάσεις σας όπως και να ψάξω φτηνότερες εναλλακτικές λύσεις σε τέτοιου είδους προβλήματα.

Σε ευχαριστώ πάντως για τον κόπο που έκαμες να με ξυπνήσεις.

Δημοσ.

Πάντως οι γυαλιστερές οθόνες, κατά την γνώμη μου, αρχικά φαίνονται πάρα πολύ ωραίες και όμορφες (αυτό το γυαλιστερό είναι φοβερό) αλλά σε μαγαζιά που τις είδα που έχουν καλό φωτισμό, έκανε πολλές αντανακλάσεις. Ελπίζω να μην βρεις αυτό το πρόβλημα.

Πάντως γενικά από την toshiba δεν νομίζω να έχεις κανένα παράπονο.

Δημοσ.
Πάντως οι γυαλιστερές οθόνες' date=' κατά την γνώμη μου, αρχικά φαίνονται πάρα πολύ ωραίες και όμορφες (αυτό το γυαλιστερό είναι φοβερό) αλλά σε μαγαζιά που τις είδα που έχουν καλό φωτισμό, έκανε πολλές αντανακλάσεις. Ελπίζω να μην βρεις αυτό το πρόβλημα.

Πάντως γενικά από την toshiba δεν νομίζω να έχεις κανένα παράπονο.[/quote']

Τουλάχιστον, από όσο ξέρω από δύο συναδέλφους μου που είναι κάτοχοι φορητών της TOSHIBA για 3 και 1 χρόνο αντίστοιχα (μη με ρωτήσεις ποιά μοντέλα διότι δεν ξέρω) δηλώνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και ότι ποτέ δεν τους παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα είτε τεχνικής φύσεως είτε από άποψη λογισμικού. Αυτός είναι ο ένας από τους λόγους που επέλεξα τη συγκεκριμένη φίρμα. Ελπίζω, πάντως, να μη συναντήσω πρόβλημα στην οθόνη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...