Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εγκατάσταση 2 λειτουργικών

clhorus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να εγκαταστήσω δύο λειτουργικά συστήματα στον υπολογιστή μου. Τα Windows 98 SE και τα Windows XP Professional. Έχω δύο σκληρούς δίσκους. Ο πρώτος ειναι primary master και ο δεύτερος primary slave. Στον C: εγκαθιστώ τα Windows 98 SE και στον άλλο σκληρό (40Gb) θέλω να εγκαταστήσω τα Windows XP Professional. Τον 40άρη τον έχω χωρίσει στη μέση με το Partition Magic 7 σε δύο κατατμίσεις, την D: που είναι primary και την E: που είναι logical και στην οποία θέλω να αποθηκεύω τα αρχεία μου. Το πρόβλημα είναι στην εγκατάσταση των XP. Τα αρχεία αντιγράφονται κανονικά στον σκληρό και όταν η εγκατάσταση πάει να κάνει επανεκκίνηση για να ρυθμίσει τις παραμέτρους, τότε βγαίνει το μήνυμα ότι λείπει το παρακάτω αρχείο: <Windows root>\system32\hall.dll. Ωστόσο, μέσα απο τα Windows 98 βλέπω ότι στο D: το αρχείο αυτό έχει αντιγραφεί κανονικά. Τι μπορεί να φταίει; Δοκίμασα και το εξής: Έβαλα τον 40άρη μόνο του ως C: χωρίς partition ως μοναδικό σκληρό στον υπολογιστή και όταν δοκίμασα να εγκαταστήσω τα XP, μου έβγαλε το εξής μήνυμα: NTLDR is missing. Help me guys!!! Τι πρέπει να κάνω;

Δημοσ.

η εγκατασταση γινεται απο το νεοτερο προς το παλαιοτερο. δηλαδη πρωτα τα χρ και μετα τα 98.αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι να θελεις ενα λειτουργικο 7 χρονων.δεν υπαρχει προγραμμα που να παιζει στα 98 και να μη παιζει στα χρ.επισης τα 98 δεν εινα ουτε πιο σταθερα ουτε πιο αξιοπιστα απο τα χρ.μονο προβληματα θα σου δημιουργηση η εγκατασταση 2 λειτουργκων.

Δημοσ.

Νομίζω πως είναι ανάποδα (από το παλαιότερο προς το νεότερο, εξ'ου και ο όρος upgrade. Νομίζω ότι δεν σε αφήνει καν μέσα από τα XP να εγκαταστήσεις 98). Εγώ το είχα κάνει παλαιότερα. Εγκατέστησα πρώτα τα 98 και μετά τα XP σε άλλο σκληρό, λόγω προγραμμάτων μουσικής (παλαιότερες εκδόσεις του cakewalk που δεν δουλεύαν καλά με τα XP) και δεν είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Οι δικοί μου σκληροί δεν ήταν χωρισμένοι σε partitions, οπότε δεν ξέρω μήπως φταίει αυτό.

Δημοσ.

oso afora tin seira setup : prota 98, meta XP

alla ef'oson les oti dokimases setup mona tous ta xp kai sou vgazei ntldr ...

tote mallon exeis kapoio thema sto hardware, ram mallon i akoma kai hdd, kane mia

allagi tous hdd kai dokimase na steiseis ston allo hdd xp mona tous

Δημοσ.

paides kalitera sigoura se allo skliro i estw se allo partition...apo ekei kai pera panta prwta to 98 kai meta XP.ektos an einai kai ta duo texnologia ntfs...(a kai to partition twn 98 prepei na einai fat 32)diladi an valeis 2000 kai xp mporeis na to kaneis me opoia seira 8eleis.

Δημοσ.

μια που συζητατε για pc με 2 λειτουργικα να ρωτησω κ γω κατι

με εγκατασταση 2 λειτουργικων σε ενα pc σε περιπτωση που κολησει ιο ενα λειτουργικο, εχει προβλημα κ το 2; επισης αν μετα απο εγκαταστασεις- δοκιμες προγραμματων δημιουργηθει προβλημα στο ενα λειτουργικο τα αλλο επηρεαζετε;

τα λειτουργικα μπορει να ειναι σε διαφορετικους σκληρους ή διαφορετικα partition

ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

a) Xalva exartatai apo ton io pou tha koliseis. An einai aplos to deutero leitourgiko the tha exei provlima. An omos o ios exei target to mbr h to partition table h kanei diagrafh tvn diskvn thn psilo ekatses th barka.

B) To deytero leitoyrgiko den epireazetai ektos kai an peiraxtei to mbr h to partion table h apo to 2o leitoyrgiko peirakseis ta arxeia tou 1ou. Bebaia yparxoun kai alles periptvseis.

c) Ta leitourgika mporei na einai se diaforetikous diskous h kai partions. Alla an ta duo leitoyrgika einai win prepei ekei pou tha ta egkatstiseis na einai primary kai oxi logical (ta partions). Gia unix kai win einai ligo diaforetika.

Opoios thelei as diorthvsei h prosthesei se auta pou anafera parapanv.

Δημοσ.

paidia egw exw anti8eti apopsi apo ton Donald Duck...apo thn stigmh pou o ios einai sto indio upologisti kalos io kakws 8a exaplw8ei....o ios den xtupaei leitourgika.xtupaei arxeia.ta arxeia auta mporei na einai prospelasima kai apota duo leitourgika...ara kai ta duoleitourgika otan trexoun na einai xupimena apo ton io....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...