Προς το περιεχόμενο

Παράξενες ιστορίες στο χώρο της πληροφορικής

ΜΑΝΩΛΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χάρα .Φυσικά όλοι όσοι ασχολούνται με το χώρο της πληροφορικής θα έχουν ακούσει κατά καιρούς αρκετές αστείες ιστορίες σχετικά με προιόντα και υπηρεσίες.Προς θεού δεν θέλω να κοροιδέψω ανθρώπους που τους έχει συμβεί κάτι παρόμοιο ( οποιαδήποτε ομοιότητα με ανθρώπους και γεγονότα είναι τυχαία -σαν τις ταινίες ) απλά καλό είναι να ανοίξουμε ένα τέτοιο topic για να αναφέρει ο καθένας τι έχει ακούσει κατά καιρούς .

Και αρχίζω για να μπω στο κλίμα

1) Κάποιος πριν χρόνια είχα πάρει ένα κατάστημα πληροφορικής και τους είχε πει πως δεν δουλεύει το cup holder.Ότι έβαζε δισκάκι μέσα και δεν το διάβαζε.Είχε κάνει το απίστευτο.Χρησιμοποιούσε τη βάση που μπαίνει το cd για να ακουμπάει τον καφέ του

2) Την εποχή που είχαν πρωτοβγει τα παιχνίδια στυλ ΜΑΜΕ υπήρξε άνθρωπος ο οποίος ( μάλλον συνηθισμένος από τα ηλεκτρονικάδικα ) έβαζε μέσα στην δισκέτα κέρματα για να παίξει παιχνίδια.

Φυσικα δεν ξέρω αν όλα αυτά αληθευουν , αλλά καλό θα ήταν να αναφερθούν παρόμοια περιστατικά.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Δημοσ.

Μια καθηγητρια νοσηλευτικης είπε στους φοιτιτές της: Παιδιά αγόρασα ένα τέλειο pc. Εχει τα πάντα. Ακόμα και ποτιρο8ήκη.

Ντοινγκ! Εκεί πάθανε ένα μικρό σοκ οι φοιτιτές της. Και μετά κατάλαβαν τι εννοούσε σαν ποτηρο8ίκη! Το dvd-r της!

Δημοσ.

Οι εταιρείες πληροφορικής σκέφτονται να αλλάξουν το μήνυμα "press any key" σε "press enter key",γιατί λέει δέχονται πολλά τηλεφωνήματα που τους ρωτάνε που είναι το πλήκτρο any :roll: :shock:

Δημοσ.

Kalo thread!!

Eixa akousi oti enas eixe provlima giati otan evaze mia disketa sto floppy auti den douleve. Telika eixe parei mia paliea disketea ton 5 inc (den thimamai akrivos) tin eixe diplosi sta tessera kai tin eixe valei sto flopy. E meta pos na doulepsei.

Δημοσ.

Είχα ακούσει κάποτε μια ιστορία για έναν υπάλληλο μιας εταιρείας πληροφορικής τον οποίο τον απολύσανε γιατί έβρισε έναν πελάτη.Παρακολουθήστε την παρακάτω συζήτηση και πριν το τέλος κρατηθείτε από κάπου μην πέσετε από τα γέλια

Ήταν λοιπόν ένας πελάτης ο οποίος αγόρασε ένα Pc Και είχε κάποιο πρόβλημα , οπότε πήρε στο τεχνικό τμήμα.Την ιστορία δεν την θυμάμαι καλά πάντως το όλο νόημα είναι αυτό.

Τεχνικός : Εταιρεία πληροφορικής τάδε , Παρακαλώ ?

Πελάτης : Ναι γεια σας , πήρα χτές ενα κουμπιούτερ από εσας αλλά δεν ανοίγει

Τεχνικός :Τι εννοείται δεν ανοίγει??

Πελάτης : Πατάω το κουμπί μπροστά και δεν ανοίγει

Τεχνικός : Ωραία , έχετε βάλει το καλώδιο από την πρίζα στο τροφοδοτικό του υπολογιστή ???

Πελάτης : Ναι

Τεχνικός : Ωραία .Το καλώδιο πάει πάνω στην πρίζα κατευθείαν >>

Πελάτης : Όχι . Σε πολύπριζο

Τεχνικός : Ωραία .Το πολύπριζο είναι ανοιχτό???

Πελάτης : Ανοιχτό το έχω συνέχεια γιατί έχω την τηλεόραση πάνω

Τεχνικός : Μπορείτε να σιγουρευτείτε?

Πελάτης : Το έχω κάτω από το γραφείο αλλά δεν μπορώ να δω γιατί έχει σκοτάδι

Τεχνικός : Ανοίξτε το φως

Πελάτης : Δεν γίνεται αυτό που μου ζητάτε

Τεχνικός : Γιατί??

Πελάτης : Έχουμε κλείσει το γενικό

Τεχνικός : Ανοίξτε τον

Πελάτης : Δεν μπορώ

Τεχνικός : Γιατί?/

Πελάτης : Τον έκλεισα μην γίνει κανένα βραχυκύκλωμα όταν έρθει το ρεύμα

Τεχνικός : Τι εννοείται όταν έρθει??

Πελάτης : Έχει γίνει διακοπή σε όλο το τετράγωνο λόγω έργων και δεν έχει ρεύμα κανείς.

Τεχνικός : ..ωραία .Αυτό που θα κάνετε είναι να μου στείλετε πίσω τον υπολογιστή που πήρατε , οθόνες , πληκτρολόγια και όλα τα συναφή μέσα στα κουτιά τους

Πελάτης : Γιατί ???

Τεχνικός : Γιατί με την μαλα%&^&*^ που σας δέρνει δεν επιτρέπεται από την κοινωνία να έχετε υπολογιστή

Δημοσ.

Πηρε λοιπον ο πελατης τον εκτυπωτη και εφυγε για το σπιτι.

Σε λιγο παιρνει τηλ. στο καταστημα που τον αγορασε,

Πελ:ναι γεια σας αγορασα πριν απο λιγο ενα εκτυπωτη τον εφερα στο σπιτι αλλα δεν δουλευει.

Υπαλ: για πεστε μου τον εχετε βαλει στο ρευμα?

Πελ: και βεβαια τον εχω βαλει στο ρευμα αναβει και το λαμπακι.

Υπαλ:και αφου αναβει το λαμπακι τι εννοειται δεν δουλευει?

Πελ: να δεν κανει τιποτα απλα αναβει το λαμπακι

Υπαλ: μηπως δεν εχετε εγκαταστησει το driver?

Πελ: οχι τι ειναι αυτο?

Υπαλ: το προγραμμα οδηγησης για να δουλεωει με το pc

Πελ: με ποιο pc.

Υπαλ: τι εννοειται με ποιο pc? Δεν εχεται pc.

Πελ: Οχι βεβαια δεν εχω pc τι να το κανω δεν μπορω να εκτυπωσω μονο με τον εκτυπωτη?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Την συνεχεια δεν την περιγραφω δεν μπορεσα να την ακουσω!!!!!!!!!

απο τα γελια εννοειται :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Σημ. ο εκτυπωτης ηταν laser και δεν τον πηρε για φωτογραφικο που δουλευει με καρτα μνημης

Δημοσ.

σκαει ενας τυπος μεσα στο ΠΛΑΙΣΙΟ Θεσσαλονικης πριν κανα 3-4 μηνες....Γεια σας θελω μια ΜΙΚΡΗ τηλεοραση 7'' .....ναι του λεω εχουμε αυτην και του δειχνω μια τηλεοραση 7'' με ονομα STAR ....μου λεει τι μαρκα ειναι αγορι μου αυτη η τηλεοραση ? του λεω εγω ΣΤΑΡ....με κοιταει με ενα περιεργο βλεμα και μου λεει μαλλον δεν καταλαβες....τι ΜΑΡΚΑ ειναι η τηλεοραση ? του λεω εγω ΠΑΛΙ ΣΤΑΡ ....τσατιζεται αρχιζει και φορτωνει οποτε με φωνη δυνατη και εκνευρισμενος μου λεει .... ΔΕΝ ΣΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΙΑΝΕΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ? ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΣΧΕΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ 4.....και εφυγε !?!?!?!?!?!?!?!

Δημοσ.
Οι εταιρείες πληροφορικής σκέφτονται να αλλάξουν το μήνυμα "press any key" σε "press enter key",γιατί λέει δέχονται πολλά τηλεφωνήματα που τους ρωτάνε που είναι το πλήκτρο any :roll: :shock:

Την εποχή που προγραμμάτιζα σε DOS άλλαζα τα μηνύματα του "Πατήστε ένα πλήκτρο για συνέχεια..." σε "Πατήστε ENTER για συνέχεια..." γιατί αρκετοί πάταγαν το Ctrl που συνήθως δεν έκανε τίποτα.

Το πρόβλημα το είχαν αντιμετωπίσει αρκετοί προγραμματιστές εκείνη την εποχή και έτσι το έμαθα και εγώ και ησύχασα...

• Super Moderators
Δημοσ.
Είχα ακούσει κάποτε μια ιστορία για έναν υπάλληλο μιας εταιρείας πληροφορικής τον οποίο τον απολύσανε γιατί έβρισε έναν πελάτη.Παρακολουθήστε την παρακάτω συζήτηση και πριν το τέλος κρατηθείτε από κάπου μην πέσετε από τα γέλια

Ήταν λοιπόν ένας πελάτης ο οποίος αγόρασε ένα Pc Και είχε κάποιο πρόβλημα ' date=' οπότε πήρε στο τεχνικό τμήμα.Την ιστορία δεν την θυμάμαι καλά πάντως το όλο νόημα είναι αυτό.[...']

This is a true story from the WordPerfect help line. Needless to say the help desk employee was fired; however, he/she is currently suing the WordPerfect organization for "Termination without Cause".

Actual dialogue of a former Word perfect Customer Support employee:

"Ridge Hall computer assistant; may I help you?"

"Yes, well, I'm having trouble with WordPerfect."

"What sort of trouble?"

"Well, I was just typing along, and all of a sudden the words went away."

"Went away?"

"They disappeared."

"Hmm. So what does your screen look like now?"

"Nothing."

"Nothing?"

"It's blank; it won't accept anything when I type."

"Are you still in WordPerfect, or did you get out?"

"How do I tell?"

"Can you see the C: prompt on the screen?"

"What's a sea-prompt?"

"Never mind. Can you move the cursor around on the screen?"

"There isn't any cursor: I told you, it won't accept anything I type."

"Does your monitor have a power indicator?"

"What's a monitor?"

"It's the thing with the screen on it that looks like a TV. Does it have a little light that tells you when it's on?"

"I don't know."

"Well, then look on the back of the monitor and find where the power cord goes into it. Can you see that?"

"Yes, I think so."

"Great. Follow the cord to the plug, and tell me if it's plugged into the wall."

".......Yes, it is."

"When you were behind the monitor, did you notice that there were two cables plugged into the back of it, not just one?"

"No."

"Well, there are. I need you to look back there again and find the other cable."

".......Okay, here it is."

"Follow it for me, and tell me if it's plugged securely into the back of your computer."

"I can't reach."

"Uh huh. Well, can you see if it is?"

"No."

"Even if you maybe put your knee on something and lean way over?"

"Oh, it's not because I don't have the right angle - it's because it's dark."

"Dark?"

"Yes - the office light is off, and the only light I have is coming in from the window."

"Well, turn on the office light then."

"I can't."

"No? Why not?"

"Because there's a power outage."

"A power... A power outage? Aha, Okay, we've got it licked now. Do you still have the boxes and manuals and packing suff your computer came in?"

"Well, yes, I keep them in the closet."

"Good. Go get them, and unplug your system and pack it up just like it was when you got it. Then take it back to the store you bought it from."

"Really? Is it that bad?"

"Yes, I'm afraid it is."

"Well, all right then, I suppose. What do I tell them?"

"Tell them you're too fucking stupid to own a computer."

Δημοσ.
btw, cup holder 5.25'' drive bay υπάρχει σήμερα ακόμα και τασάκι με Cigarette Lighter:)

Αυτό με τον αναπτήρα κάπου το είχα πετύχει να το πουλάνε, αλλά δεν θυμάμαι που το είδα. Ξέρει κανείς;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...