Marcos_Aurilius Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Σε καμια 50ριά μέρες απολύομαι, και όπως όλα δείχνουν θα αντικαταστήσω την 17άρα Hyundai μου που με υπηρετεί πιστά στα 1280x960@70Hz από τις αρχές του 2000. Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου το απορροφάει η εργασία στο Maya (CAD apps αν το θέλετε επί το γενικότερω), και τα παιχνιδάκια, αποκλείω τις TFT. Θέλω μεγάλες αναλύσεις (ίσως και πάνω από 1600x1200) για το Maya (ενώ ακόμα και οι 19άρες TFT δεν ανεβαίνουν πάνω από από το 1280x1024, σχεδόν όσο και η Hyundai μου), και θέλω να αλλάζω αναλύσεις για τα games (δεν είναι και ό,τι καλύτερο οπτικά σε μια TFT - βλ. scaling). Αυτά για να αποφύγω τεκμηριωμένα, απαντησεις του στύλ: "άσε τις βλακείες και πάρε TFT". Και το ερώτημα: δεν θέλω να κινηθώ πάνω από τα 400-450Ε, και στην ελληνική αγορά δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω οθόνη πιο αξιόλογη από την 959 της Samsung. Έχετε να προτείνεται κάποιο ποιοτική λύση σε 19" CRT, από την περιορισμένη πλέον ελληνική αγορά? Ευχαριστώ. Σημ.: τυχον απαντήσεις, πιθανότατα θα τις δώ σε 2-3 μέρες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NaGR Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Έχω προτείνει την NEC σε αντίστοιχο θέμα http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=111685 Αλλά άμα επιμένεις στη 959 NF όταν με το καλό γίνεις πολίτης στείλε πμ μήπως σου δώσω την δική μου σε καλύτερη τιμή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NeTeD Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Αυτά για να αποφύγω τεκμηριωμένα, απαντησεις του στύλ: "άσε τις βλακείες και πάρε TFT". Σε αυτό το thread (http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=102600) , μπορείς να δεις τον εαυτό σου με το nick μου Είχα ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς και ευτυχώς (για εμένα τουλάχιστον) που δεν πήρα CRT. Κατά τη γνώμη μου αν θες CAD, και ειδικά αν ασχολείσαι επαγγελματικά, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από TFT τη στιγμή που έχουν τέλεια γεωμετρία. Για τα παιχνίδια όμως έχεις απόλυτο δίκιο, το scaling είναι απίστευτο σπάσιμο, ωστόσο σε μια 19άρα τα 1280x1024 αντέχονται πλέον και από μια μέση κάρτα. Anyway, στα λέω αυτά γιατί βλέπω ότι έχεις ήδη CRT και φαντάζομαι ότι δεν έχεις κάτσει να δουλέψεις μπροστά από TFT για καιρό, ώστε να καταλάβεις την διαφορά! Αν θες όμως μεγάλες αναλύσεις (πάνω από 1280x1024) είναι αλήθεια ότι με τις TFT ξεφεύγεις πολύ από το budget σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Marcos_Aurilius Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Έχω δουλέψει αρκετά σε TFT (στην πρώην σχολή μου, σε φίλους κλπ.) και όντως η αίσθηση και η γεωμετρία είναι σημαντικά ατού. Τα δύο μειονεκτήματα όμως που παρέθεσα, είναι για εμένα ανυπέρβλητης σημασίας. Οπότε, προς το παρών, ακόμα έχουμε ως καλύτερη την 959F, την οποία έχω δει και σε φιλαράκι. Πολύ καλα refresh rates, το κυριότερο. Αλλά είναι δυνατόν να μην μπορώ να βρω Ελλάδα μια Ilyama ή μία Mitsubishi με diamondtron?... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Isobitis_r Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 aplos epeidi anafereis ..."kai ta paixnidakia". Kamia sxesh apodosh eikonas crt me tft eidika panw se games.... apla to anaferw giati peira tft o8oni (den 8a pw poia, den xriazete) pio poly gia games, movies, kai poly ligo doyleia opote kai h telikh epilogh htan panw se tft "ftiagmenh" gia games exeis dikio na syzhtas gia crt eidika gia tis efarmoges, alla kai pali isws na xriazese ligo perisotero xrono gia psa3imo giati kalo 8a htan na katseis na doylepseis panw se kapoia sygkekrimena montela tft... (ki egw eixa kleista ta matia eidika gia efarmoges, gia tis tft, omws ana8ewrisa, h texnologia exei proxwrish poly mprosta apo tote poy eixan prwtobgei oi tft, sto lew apo prwto xeri giati grafistas eimai kai eixa psaksei arketa, omws giati na eperna o8oni gia douleia afoy olh thn eydomada ante na anoiksw to photoshop 2 fores, enw ta games kai oi tanies dinoyn kai pernoyn filika panta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirimis Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Αφου υπαρχουν τοσο μεγαλες απαιτησεις σε ταχυτητα αποκρισης, αναλυση κλπ κλπ... δεν κοιτας καλυτερα μια 20αρα Dell Ultrasharp Wide Screen...? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vageco Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 samsung tha elega kai egw gia ta lefta ths...,,,kathoti kserw thn 17ara ...elpizw na einai adaksia kai h 19ara... kathoti diskola vriskeis crt stis meres mas apo pollous eponimous kataskeuastes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Marcos_Aurilius Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 @Isobitis_r: όπως προείπα, κάθε προσπάθεια για αναθεώρηση της άποψής μου περί TFT vs CRT θα αποβεί άκαρπη. Έχω δεί πολλά μοντέλα και από τις δύο "όχθες", και η επιλογή μου είναι συνειδητή και τεκμηριωμένη. @kirimis: είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα και στο πεδίο τιμής που έθεσα? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Marcos_Aurilius Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Λοιπόν, μου προτείναν αυτές: http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=221610&is=REG που μπορεί να βρεθεί στο http://www.applestore.gr και σε αυτή την σελίδα http://www.mgmanager.gr/browse.asp?sub=68&sort=price την πρόταση της ViewSonic (η ακριβότερη Philips είναι discontinued): http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/crtmonitors/graphicseries/g90fb/. Τις έχει δει κανείς από κοντά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ApSiMan Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Παντως παιδια απορω πωσ κανεις δεν εχει προτεινει καποια LG μεχρι στιγμης! Ειδικα οταν εχω ακουσει για Samsung και Viewsonic. Παιδια εγω εχω τιν T910Β (ειναι ιδια ακριβως ιδια με αυτεσ που εχουν στα περισσοτερα BnB της Αθηνας) Αναλυσεις φτανει μεχρι 2048*1536 και Pixel dot 0.25. ειναι και ψιλοοικονομικη. εγω την εχω εδω και 1,5 χρονο και δεν με εχει κουρασει κατηολου. ασχολουμε με προγραμματισμο και οπωσ καταλαβαινεισ περνας απειρεσ ωρεσ κοιταζοντας κωδικα..... και ακομα αλλεσ τοσες απειρες ωρες παιζονβτασ games και βλεποντασ ταινιεσ. αν θελεις κοιταξε και αυτη. στην τελικη πιγαινε σε ενα Bits and Bytes και λιωσε μερικες ωρεσ και κρινε μονος σου!!!!(μονο προσεξε μην ειναι θεοβρωμικη απο τισ δαχτυλιες των πιτσιρικίων...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Marcos_Aurilius Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Παρόλο που δεν έχουν προταθεί, τις έχω δει. Δεν είναι κακό το να έχεις υψηλή max res, αλλά όταν είναι στα 60Ηz δεν έχει και πολύ ουσία, έτσι δεν είναι? Και μία ερώτηση: ο αγαπημένος μου "θείος" (ο Σκρούτζ ντε!), έδωσε τα εξής αποτελέσματα: http://www.insomnia.gr/modules.php?modname=custompage&name=Skroutz&keyword=samsung+959NF Πώς δικαιολογείται τέτοια απόκλιση στην τιμή, για το ίδιο προϊον? (Χώρια που υποπτεύομαι ότι κάποια από τα results δεν είναι καν η 959NF αλλά κάποιες 973...) Επίσης, πήρε το μάτι μου αυτήν: http://product.samsung.com/cgi-bin/nabc/product/b2c_product_detail.jsp?eUser=&prod_id=CF21GSBUK&selTab=Specifications πάλι με μεγάλες αποκλίσεις στην τιμή, αλλά μέσα στα όριά μου, από τα πρώτα 1-2 καταστήματα... Ανεβάζει 2048@75Hz, πράγμα που είναι πολύ καλό, αλλά με προβληματίζει που δίνουν μόνο Horizontal Dot pitch (νομίζω αυτό που μετράει είναι το diagonal, και λογικά είναι μεγαλύτερο...) Και μια σημείωση: μην παρεξηγείτε που εν μέρει απαντώ στο thread μου (αναγκη από post count, δεν έχω...), αλλά μέσα από προτάσεις άλλων, ψάχνω και βρίσκω νέες προτάσεις που δεν είχα δει αρχικά. Τις παραθέτω για να επωφεληθούν κι άλλοι που τυχόν ψάχνονται για κάτι παρόμοιο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Φίλε έχω τη 19" ViewSonic Graphics Series G90f+. Απόλυτα ευχαριστημένος! Τα παιχνίδια φυσάνε! Πρέπει να έχεις ανάλογα καλή κάρτα όμως και 64bit τσιπάκι για να το ευχαριστηθείς.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Slay Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Exo thn LG F900P , kai thn doyleyo se 1600x1200@85hz kataplhktikh othonh, kai prosferei kai deyterh eisodo meso BNC connectors, epishs poly kales ths Iiayama an den se enoxloyn ta syrmatakia toy diamondtron (emena me enoxloyn). Alitheia giati pisteyeis oti den soy kanei TFT gia cad apps? eixa thn entyposh oti eidika gia tetoies efarmoges oi TFT logo kalyterhs geometrias tha apedidan kalytera, ego phra CRT giati thn ithela gia Image/video processing kyrios kai h apodosh ton xromaton stis CRT einai akoma skales anoterh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sot78 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 παρε μια lg f900p οπως λεει και ο stay 220e απο eshop με usb hub εχω και μια lg 915 ft me usb hub και αυτη. πολυ καλλες οθονες (1600χ1200χ85hz) kao oi 2 me BNC.δηλαδη συνδεεις 2 pc στο ιδιο monitor με επιλογη εχω και της 2 taytoxrona σε μια 6600gt στη συστηνω (ειναι οι μονες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ FLAT) το μονο αρνητικο που εχουν ειναι οτι δεν εχουν τοσο καλη γεωμετρια (πρεπει να παιξεις με της ρυθμισεις) κοιταξε τες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirimis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 @Isobitis_r: όπως προείπα' date=' κάθε προσπάθεια για αναθεώρηση της άποψής μου περί TFT vs CRT θα αποβεί άκαρπη. Έχω δεί πολλά μοντέλα και από τις δύο "όχθες", και η επιλογή μου είναι συνειδητή και τεκμηριωμένη.@kirimis: είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα και στο πεδίο τιμής που έθεσα? Ευχαριστώ.[/quote'] φυσικα και ειναι διαθεσιμη... αλλα στην τιμη θα τα χαλασουμε λιγακι. Παμε στα 600, αλλα ειναι επενδυση... Και γω αυτην ευελπιστω να παρω τον Αυγουστο. Καποιος insomniac μαλλιστα την εχει κανει και review στο αντιστοιχο section. Περι Apple displays... μην μπαινεις στον κοπο... Αγνωστο τι εγγυησεις δινουν, αν παθει κατι με την εδω αντιπροσωπεια τρεχα γυρευε κλπ κλπ.... Τουλαχιστον η Dell την επομενη μερα θα εχει επιληφθει του οποιου θεματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.