galanta Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 1) Δεν θα καταλήξω να γράφω πράγματα επειδή βαριέσται να τα διαβάζετε' date=' αλλά σε καμία περίπτωση δεν είπα πως είναι της πλάκας 2)Επίσης οι Μηχανικοί Υπολογιστών είναι πεταετούς φοίτησης.[/quote'] Φίλε iduck, μήπως εσύ βαριέσαι να διαβάζεις; Είπα πουθενά ότι είναι τετραετούς φοίτησης; Λες να μην ξέρω τι σχολή έβγαλα; Αυτό που είπα είναι ότι το τμήμα αυτό είναι το πρώτο και από Μηχανικούς Η/Υ που υπήρξε στην Ελλάδα, αλλά και το πρώτο Πληροφορικής και από αυτά της Πληροφορικής τετραετούς φοίτησης. Δε νομίζω ότι χρειάζεται και άλλη εξήγηση. 3)Το γεγονός είναι πως οι δυο σχολές ήταν μαζί και χωριστήκαν και όσον αφορά την αλλαγή της ονομασίας έχει αρκετά αργότερα (και όντως μπορεί να είναι το πρώτο τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών στην Ελλάδα). Από πού προκύπτει ότι ήταν μαζί; Αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Και ορισμένα πράγματα είναι αντικειμενικά και δε επιδέχονται "μπορεί". To τμήμα ΜΗ & Πληροφορικής υπάρχει από το 1980, ενώ το ΗΜ έχει και την προσθήκη & Τεχνολογίας Υπολογιστών από το 1995. 5)Αν μιλάτε για ιδρύματα και ΙΤΥ κλπ' date=' να σας πω πως για τους Ηλεκτρολόγους υπάρχει το ΙΝΒΙΣ... Αλλά αυτά είναι ψιλοάσχετα... Καλώς λοιπόν όσοι τελειώσετε να πιάσετε σχέση με τον Μπούρα και να πάτε στο ΙΤΥ!!! Αλλά υπάρχει και Σπυράκης στην σχολή σας που θεωρείται από τα μεγαλύτερα μυαλά (Απλή συμβουλή).[/quote'] Συγκρίνεις δύο μεγέθη εντελώς μη συγκρίσιμα. Και στα δυο θέματα. Αλλά πώς έδεσες κόμπο ότι εμείς πάμε στον Μπούρα για να μπούμε στο ΙΤΥ; Δεν ξέρεις ότι διευθυντής του ΙΤΥ είναι ο Σπυράκης τον οποίο κι εσύ εκθειάζεις; Και τέλος πάντων, έχουμε τις ενστάσεις μας για όλα τα τύπου ΙΤΥ ινστιτούτα, πανελληνίως. Αλλά για πολλούς απόφοιτους είναι ένας καλός δρόμος, ένα καλό ξεκίνημα.
ChPaNaG Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Ένας άλλος τρόπος σύγκρισης έχει να κάνει και με τη φήμη των καθηγητών του κάθε τμήματος . Καθήγητές με τη φήμη και τις δημοσιεύσεις των Σπυράκη και Τσακαλίδη (Μηχανικοί Η/Υ) δύκολα θα βρεις σε άλλες σχολές (μιλάμε για διεθνής φήμης επιστήμονες). Επίσης όσο αναφορά την υποδομή αν και σε πιο παλιό κτίριο η Η/Υ είναι ένα επίπεδο πάνω από τους ηλεκτρολόγους (παραδοχή και από τους ηλεκτρολόγους. βλ. υπολογιστικό κέντρο). Τέλος πήγαινε στο http://www.ceid.upatras.gr και ρίξε μια ματιά στους αποφοίτους του τμήματος και στα πανεπιστήμια που τους αποδέχτηκαν για μεταπτυχιακές σπουδές (πολλοί σε Harvard, UCLA, MIT, Prinston). Τέλος όσο αφορά την δυσκολία των δύο σχολών δεν έχει να κάνει με τη δυσκολία των μαθημάτων (πολλά των Η/Υ δεν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα των ηλεκτρολόγων, βλ.επιστημονικός υπολογισμός, σηματα ΙΙ) αλλά με την αντίληψη των καθηγητών. Στους ηλεκτρολόγους υπαρχουν πολλοί που είναι οι κλασσικοί ηλεκτρολόγοι-μηχανολόγοι (από τότε που που ήταν ενωμένοι ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι) που τους έχει ξεχάσει ο θεός στη γη και κουβαλούν αρκετά κομπλεξ και ιδιοτροπίες.
iduck Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Τι είναι αυτά ρε παιδιά; Οι Μηχανικοί Η/Υ και Πληροφορικής είναι το πρώτο τμήμα, τόσο σε Μηχανικούς Η/Υ αλλά και σε Πληροφορική τετραετούς φοίτησης στην Ελλάδα, Καλά τα λάθη γίνονται χαλάρωσε! Κοίτα για μπεις στο ΙΤΥ μέσω Σπυράκη χλωμό γιατί ο άνθρωπος είναι αλλού όπως και ο Τσακαλίδης. Ο Μπούρας δε, συγκροτεί ομάδες για project(πιο έυκολα προσβάσιμος), αλλά ότι θέλεις καταλαβαίνεις... Παρεπιπτώντος και ο Γαλόπουλος είναι πολύ καλός... Όσον αφορά τον εξοπλισμό άστο καλύτερα. Έχετε 100 φορές καλύτερο υπολογιστικό, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μόνο το υπολογιστικό στους Ηλεκτρολόγους, που άλλωστε υπάρχει και δεύτερο ακόμα καλύτερο. Οι εξοπλισμοί που έχει στα Βαρέα Μηχανήματα, εργαστήρια κατασκευής CD κλπ είναι αρκετά δυνατοί. Αλλά δεν ξέρω παραπάνω για τους ΜΗ όσον αφορά τι διαθέτουν. Επίσης δεν καταλαβαίνω τον συνηρμό με τα κόμπλεξ αλλά εντάξει δεν πειράζει Καλά ξέρουμε πως υπάρχουν καθηγητές με μεταπτυχιακά σε πανεπιστήμια, αλλά σε όλες τις σχολές υπάρχουν. Άλλωστε δεν μαζεύτηκαν ξαφνικά όλοι εκεί.(τι είναι μέλι για μελίσσια). Και επειδή δεν θα κάτσω να διαφωνώ γιατί νομίζετε ότι είστε οι καλύτεροι ότι είχα να πω στον φίλο είπα.
pallisi Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Φίλε και συμπατριώτη,καθώς είμαι και εγώ Ζακυνθινός,το δίλλημα σου είναι μεγάλο,και είχα έρθει και εγώ στη θέση σου κάποτε.Αν και καραπορωμένος με τους υπολογιστές αν ξαναέκανα μηχανογραφικό τώρα θα έβαζα σχολές που θα είχαν μικρή σχέση με τους υπολογιστές... Και εξηγούμε,ναι είναι αλήθεια ότι η ''επιστήμη των υπολογιστών'' είναι κάτι νέο και πολύ ενδιαφέρον,αλλά εδώ στην Ελλάδα ότι δουλειά βρεις που να έχει σχέση με τους υπολογιστές θα είναι δουλειά ''δούλου''.Θα είσαι δούλος του κάθε εργοδότη,και αυτό γιατί μαζευτήκαμε πολλοί πληροφορικάριοι... Αυτό το ρητό που λέει ότι ''άμα είσαι καλός όπου και να πας θα διαπρέψεις'' μην το πιστέψεις,γιατί το σωστό είναι ''άμα είσαι καλός γλύφτης θα διαπρέψεις'' είναι βλέπεις χαλεποί οι καιροί... Τώρα επειδή ξεφύγα λίγο.Εγώ σου προτείνω να βάλεις τους ΗΛ Πάτρας είναι πολύ καλή σχολή και αρκετά δύσκολη.Και στο λέω αυτό γιατί έχει ευρή φάσμα τομέων που μπορείς να ασχοληθείς.Αν και κάποιοι λένε ότι π.χ τα συστήματα ηλεκτρικών εγκαταστάσεων είναι ξεπερασμένα πράγματα και κάτι τέτοια μη τα ακούς.Και εγώ τομέα υπολογιστών έλεγαν ότι θα πάω στην αρχή αλλά τώρα αλλάζω γνώμη...Το πρόγραμμα σπουδών δες το αλλά δεν είναι και το πιο ενδεικτικό...Π.χ το μάθημα της μικροηλεκτρονικής είναι από τα καλύτερα αλλά δε θα δεις να το λέει πουθενά μέσα...Έλα στους Ηλ θα σου αρέσει. Τώρα ως φοιτητούπολη η Πάτρα είναι κλάσης ανώτερη από την Αθήνα,στο λέω γιατί στην Αθήνα είναι η μόνιμη κατοικία...
JiKL Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 To paidi zitise voitheia gia poia sxoli na epileksei oxi na katantisei tsakomos iletrkologon mixanikon...an einai dinaton akoma kai edo? (akoma den mporo na katalavo giati iparxei auti i diamaxi)
bandito Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 To paidi zitise voitheia gia poia sxoli na epileksei oxi na katantisei tsakomos iletrkologon mixanikon...an einai dinaton akoma kai edo?(akoma den mporo na katalavo giati iparxei auti i diamaxi) Επίσης , αυτός ειναι ένας λόγος που δεν θα πάει ποτέ το Ελλάντα μπροστά. Αντι να ξεκατινιάζουμε τους καθηγητες λαμογια, τα ανυπαρκτα εργαστήρια, τα κονδύλια μαιμού, τα μαθήματα κουκουρούκου (που τα λεμε μεταξύ μας, αλλα ψιθυριστά μην μας ακουσει και κανενας) ευλογούμε τα γένια μας για το πόσο καλη είναι η μία ή η άλλη σχολή (και εγώ έτσι έλεγα: και τι μαγκας που ειμαι που έχω τελειώσει το ΕΜΠ, και τσου ρε λάκη, και θα σας φάω όλους με τα χαρτιά μου, μέχρι που είδα οτι στο εξωτερικό το χαρτί του ΕΜΠ ειναι ΓΤΠ εντελώς. Μονο σε κανενα παρακμιακό uni να σε πάρουν για phD σε όλα τα υπόλοπα ουτε για πλάκα χωρίς master πρώτα). Για τον φίλο που ρώτησε. Τελείωσα τους Ηλ. Μηχ. ΕΜΠ. Πέρα απο την μόστρα και την φιγούρα, μην περιμένεις και πολλά. Διάβασα οτι εισαι και περισσότερο του hardware. Ε εκεί ειναι που θα τα βάψεις μαύρα. Τo hardware δεν πουλάει πολυ στο Ελλάντα, τα εργαστήρια 2,3 ολα και ολα και δεν ξερω αν σου λεει κατι, αλλα μέρη της διπλωματικής (hardware) τα πληρωσα απο την τσέπη μου (μιλάμε για γελοία ποσα των 80 euro, που ΔΕΝ τα δικαιολογεί το εν τι γιου ει). Βεβαια υπαρχει και ένα άλλο τμήμα, κάπου εκεί πανω, με καθηγητές λαμόγια και τους διδακτορικούς δεκάδες στοιβαγμένους σε εργαστήρια μια σταλιά 3 Χ 3 , που έχουν λεφτά για εξοπλισμο και οι υπεύθυνοι των προτζεκτ, οδηγουν Λαντ Ροβερ. Μια μικρή μονο γευση, για να φύγει απο το μυαλό σου το ιδανικό του πανεπιστημιακού και ερευνητικού χώρου. Όσο πιο γρήγορα το απομυθοποίησεις τοσο πιο καλός μηχανικός θα γίνεις. Δεν νομιζω οτι η κατάσταση ειναι διαφορετικά σε άλλα πανεπιστήμια / πολυτεχνεια. Αν θες πραγματικά να το κυνηγήσεις, τελείωνε γρήγορα εδώ και με συνοπτικές διαδικασίες, και μετα (αν το βαστάει και η τσέπη σου βεβαιως, βεβαίως), Delft - ΕΤΗ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.