deathlok Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Υ.Γ. Α και κάτι άλλο διάβασα παραπάνω για μεταγραφή μάλλον δεν καταλαβατε πως έχουν κοπεί όλα αυτά για όλους (σε νομικο επίπεδο παντα....) pantos ego merxi kai fetos ida ston pinaka anakoinoseon ta onomata afton pou piran metagrafes.(athanati ellada)
Freddo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Συγχαρητήρια φίλε μου για την υψηλότατη βαθμολογία σου στις πανελλαδικές και εύχομαι καλή συνέχεια στην ακαδημαϊκή σου πορεία. Εγώ φέτος τελειώνω το τρίτο έτος του τμήματος Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων στο Βόλο. Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι κανείς δεν την έχει αναφέρει. Ίσως επειδή είναι καινούρια σχολή και φέτος θα βγουν οι πρώτοι απόφοιτοι, αρκετοί υποψήφιοι δεν την εμπιστεύονται και τόσο. Πάντως μη σε παραπλανεί ο τίτλος της σχολής. Ρίξε μια ματιά στον οδηγό σπουδών του τμήματος αν όντως σε ενδιαφέρει http://www.inf.uth.gr. Κατά τη γνώμη μου νομίζω ότι δεν υστερεί πουθενά σε σύγκριση με κάθε άλλη σχολή Η/Υ στην Ελλάδα. Η απόφαση είναι δική σου!
szaf Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με έχετε βοηθήσει αρκετά, αν και ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω ανάμεσα στις δύο σχολές της Πάτρας..να ρωτήσω κάτι άλλο; Το Τμήμα Ηλεκτρ. Μηχ. και Τεχν. Υπολ. Πάτρας δεν είναι το αντίστοιχο του ΗΜΜΥ στην Αθήνα; ή ασχολούνται με διαφορετικά πράγματα;
haris_ch02019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με έχετε βοηθήσει αρκετά, αν και ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω ανάμεσα στις δύο σχολές της Πάτρας..να ρωτήσω κάτι άλλο; Το Τμήμα Ηλεκτρ. Μηχ. και Τεχν. Υπολ. Πάτρας δεν είναι το αντίστοιχο του ΗΜΜΥ στην Αθήνα; ή ασχολούνται με διαφορετικά πράγματα; ousiastika to idio einai elaxista diaferoun...afou malista dexontai kai metagrafes stin athina apo Patra...!!
GrMikeD Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 alkisg: give me one more chance... galanta: kai pali boroume na se broume, ksexases na sbiseis arithmo protokolou... Pistevw oti o iduck exei tin pio psagmeni gnwmi. Allwste, sumfwna me auta pou leei kataligei sto idio suberasma me emena, diladi pigaine stous ilektrologous...
iduck Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Κάνεις λάθος να λες πως καταλήγω σε ένα συμπέρασμα ενώ ο φίλος δεν μας έχει πει τι θέλει να κάνει ακριβώς... Αλλά όποιος λέει πως οι Μηχανικοί Υπολογιστών είναι δύσκολη σχολή μου φαίνεται ότι απλά δεν ξέρει. Η σχολή είναι έυκολη συγκριτικά με τους Ηλεκτρολόγους Πάτρας. Για να μην αναφέρω μαθήματα που περνιόνται αέρα. Επειδή ξέρω και παιδιά από τις δυο σχολές οι ΜΗ το 7 είναι μικρό, ενώ στους ΗΛ είναι μεγάλο. Επίσης για το ΤΕΕ λέω πως αυτό ξέρω. Άλλωστε είναι πολύχρονη η κόντρα του προέδρου των Μηχ. Υπολ. με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ για τα δικαιώματα τους. Αλλά αφού ο συνάδελφος προσκόμισε έγγραφο δεν μπορώ να το αρνηθώ. Όσο για το αν είναι ίδια θα σε ενημερώσω πως είναι ολόιδια σαν τίτλος με τις εξής διαφορές: 1)Στο όνομα: Το όνομα είναι διαφορετικό καθώς η σχολή Μηχανικών Υπολογιστών ήταν μέρος των ηλεκτρολόγων και αποσπάστηκε. Άλλωστε είναι γνωστό πως αν υπάρχει επαρκής αριθμός καθηγητών τότε μπορούν να δημιουργήσουν νέα σχολή (και με άλλες προυποθέσεις). Και για λόγους σύγχησης απλά άλλαξε η ονομασία. 2)Ωστόσο τον τελευταίο χρόνο η ονομασία των ηλεκτρολόγων Πάτρας άλλαξε και έγινε και μηχανικοί0 υπολογιστών στα αγγλικά. 3)Εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και Χανιά δεν υπάρχει αλλού πολυτεχνείο. Στην Πάτρα υπάρχουν πολυεχνικές σχολές και στην Ξάνθη. Αλλά αυτό έγινε γιατί κωλοβαράνε και όχι γιατί χρειάζεται να υπάρχει. Ίσως και επειδή υπάρχει αυτή η κόντρα. 4)Για το Ηράκλειο δεν ξέρω τι σχολή είναι. Απλά θα σε ενημερώσω πως αν θες να πάρει ς σχολή στο Ηράκλειο δεν έχει καμία σχέση με πολυτεχνεία ή πολυτεχνικές σχολές. το Ηράκλειο είναι πανεπιστημιακή σχολή. Εγώ πιστεύω επειδή είχα και έναν γνωστό εκεί πως με τα μόρια που έχεις μακρυά... ΆΛλωστε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ πληροφορικής υπάρχουν αβέρτα για να τους ανταγωνιστής. 5)Άλλη διαφορά πως στην Πάτρα υπάρχουν κατευθύνσεις και όχι ροές σε σχέση με την Αθήνα. Αλλά αυτό με τις ροές είναι καλύτερο. Αν είναι να μείνεις Αθήνα που είναι κωλοχανίο καλύτερα Θεσσαλονίκη (σαν πόλη)... Και μετά Πάτρα. Επίσης αν πας Αθήνα θα τρως μια ώρα στην κίνηση στάνταρ κάθε πρωί. Αλλά Το ΕΜΠ μετράει όπως και να το κάνεις. Αν γράφει ΕΜΠ είναι πρωσόν, άλλωστε την μεγαλύτερη εξαγωγή φοιτητών την κάνει το Μετσόβειο και επίσης παίρνει και 10% των εσόδων του ΤΕΕ. 6)Εγώ όταν επέλεξα καθηγητής των Μηχανικών Υπολογιστών μου είπε πήγαινε ηλεκτρολόγους γιατί σύντομα θα περάσουν μπροστά στην βαθμολογία οι ηλεκτρολόγοι. έτσι και έγινε. 7)Ηλεκτρολόγοι vs Μηχανικούς υπολογιστών= Χ ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΦΟΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ.
eurander Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Να παραθεσω και μερικα "guidelines" που πιστευω οτι ισχυουν: Πρεπει να σκεφτεις: Πως φανταζεσαι τον εαυτο σου σε 5 χρονια; Απο που ερχονται οι καθηγητες του καθε τμηματος; Γενικα δεν ειναι καλο οι περισσοτεροι καθηγητες του τμηματος να ειναι αποφοιτοι του ιδιου τμηματος..αυτο το φαινομενο λεγεται ανακυκλωση γνωσης και δεν ειναι καλο σημαδι. Τι συνεργασιες εχει το τμημα που θα δηλωσεις;Εχει ερευνητικα εργαστηρια δικα του;Εχει συνεργασια με καποιο ερευνητικο ιδρυμα; Τι πορους οικονομικους εχει το τμημα;Υπαρχουν διαμαρτυριες απο το τμημα για οικονομικα προβληματα;Αυτο εχει αντικτυπο στα εργαστηρια του, στα συγγραματα και φυσικα στο περιβαλλον του. Τι κοστος εχει η ζωη στην πολη που θα πας; Αυτο φυσικα μπορει να μη σε ενδιαφερει. Τι βαθμους παιρνουν οι φοιτητες του τμηματος;Υψηλοι βαθμοι σημαινουν περισσοτερες επιλογες σε μεταπτυχιακα που ζητανε υψηλη βαθμολογια.Δεν εχουν ολα τα μεταπτυχιακα τα ιδια κριτηρια επιλογης. Μεγαλο ρολο παιζουν οι συστατικες επιστολες. Επισης υψηλοι βαθμοι σημαινουν περισσοτερες πιθανοτητες επιλογης σε οποιο φορεα ζηταει υψηλους βαθμους για να σε δεχτει. Υψηλοι βαθμοι μπορει να σημαινουν "ευκολο" τμημα. Υψηλοι βαθμοι -δε- συνεπαγονται υψηλο επιπεδο σπουδων και φοιτητων. Οι καθηγητες ειναι διαθεσιμοι στο πανεπιστημιο ή πρεπει να τους ψαχνεις σε αλλες πολεις;Εκτος απο το να ρωτησεις, ισως μπορεις αυτο να το συμπερανεις και απο τις ιστοσελιδες των καθηγητων αυτων. Θελεις πολυτεχνειο ή πανεπιστημιο; Τι θελεις να μαθεις; Ποση ορεξη εχεις να ασχοληθεις; Ποιες ειναι οι φιλοδοξιες σου; Να επαναλαβω επισης αυτο: Τα μορια που συγκεντρωσες καμμια σχεση δεν εχουν με αυτο που σου αρεσει να κανεις και δεν πρεπει να γινεις δεσμιος της βαθμολογιας σου. Αποδεικνυεται πειραματικα οτι αυτοι που μπαινουν σε τμηματα για να δικαιολογησουν απλως τη βαθμολογια τους και για να μην τους πουν "κοροιδα" που διαλεξαν σχολη χαμηλοτερης βασης γινονται μετριοι εως κακοι φοιτητες. Οι παραπανω ερωτησεις ειναι δυσκολες να απαντηθουν. Ισως μπορεις να βρεις μερικες ενδειξεις ρωτωντας και ψαχνοντας στα sites των τμηματων. Παντως το τι θα γινει με εσενα εξαρταται αποκλειστικα απο εσενα. Τον εαυτο σου εσυ θα τον φτιαξεις και οχι το τμημα που θα μπεις. Στο πανεπιστημιο/πολυτεχνειο θα εχεις τη δυνατοτητα να αναπτυξεις τα δικα σου ενδιαφεροντα με τις δικες σου δυνατοτητες και με τη δικια σου ορεξη/φιολοδοξια.Ειναι σημαντικο ομως να εισαι σε ενα περιβαλλον που να ευνοει αυτην την αναπτυξη.
haris_ch02019 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 3)Εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και Χανιά δεν υπάρχει αλλού πολυτεχνείο. Στην Πάτρα υπάρχουν πολυεχνικές σχολές και στην Ξάνθη. Αλλά αυτό έγινε γιατί κωλοβαράνε και όχι γιατί χρειάζεται να υπάρχει. Ίσως και επειδή υπάρχει αυτή η κόντρα. μια μικρή παρατήρηση μόνο:δεν υπάρχει καμία διαφορά στο ότι είναι πολυτεχνείο η μία και πολυτεχνική σχολή η άλλη.τις ίδιες δυνατότητες έχεις είτε τελειώσεις την μία έιτε την άλλη. π.χ είτε τελειώσεις ηλεκτρολόγος από το ΕΜΠ που είναι ανεξάρτητο ιδρυμα είτε από την θεσσαλονίκη που είναι πολυτεχνική σχολή το ίδιο είναι το πτυχίο σου.!
thefirestarta Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Αλλά όποιος λέει πως οι Μηχανικοί Υπολογιστών είναι δύσκολη σχολή μου φαίνεται ότι απλά δεν ξέρει. Η σχολή είναι έυκολη συγκριτικά με τους Ηλεκτρολόγους Πάτρας. Για να μην αναφέρω μαθήματα που περνιόνται αέρα. Επειδή ξέρω και παιδιά από τις δυο σχολές οι ΜΗ το 7 είναι μικρό' date=' ενώ στους ΗΛ είναι μεγάλο. [/quote'] ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ Δε μας λες κι εμάς κανένα μάθημα που περνιέται αέρα; Για ρώτα για τα Σήματα Ι/ΙΙ στους Η/Υ και αντίστοιχα στους Ηλεκτρολόγους, καθώς και αν υπάρχει μάθημα Ηλεκτρολόγων που να πλησιάζει σε δυσκολία τον Επιστημονικό Υπολογισμο...
denexo Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Έχουμε και λέμε. Επειδή είπες ότι σε ενδιαφέρει περισσότερο το hardware, τότε δαγκωτό Μηχ. Η/Υ & Πληρ.μεταξύ των 2 που ανέφερες (εκτός αν θες να κάθεσαι να κάνεις ηλεκτρολογικά σχέδια, φυσική Ι,ΙΙ,...,άπειρο lol ). Βέβαια εγώ σπουδάζω στον Βόλο, στους Μηχανικούς Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων ( http://www.inf.uth.gr αν σε ενδιαφέρει να πας να δεις), αλλά πιστεύω πάνω κάτω να έχει το ίδιο πρόγραμμα σπουδών. Hope i helped.
cassidy Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Ρίξε μια ματιά στα προγράμματα σπουδών. Δε νομίζω πως είναι ακριβώς τα ίδια. Έχω την εντύπως πως πχ Βιοϊατρική και Ρομποτική έχει μόνο στο ΕΜΠ, δε ξέρω πόσο σε ενδιαφέρουν (και δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά για το παραπάνω). Αν ακόμα δε μπορείς να αποφασίσεις σκέψου και το χρηματικό, όπως και τη φοιτητική ζωή που έχει η κάθε πόλη. Καλή τύχη. ΥΓ: δε κατάλαβα ρε παιδιά, δηλαδή στη Πάτρα δε κάνουν πια φυσικές, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ηλεκτρονική, κεραίες κτλ;
FireFoxGr Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Πάντως, σε σχέση με το εξωτερικό (τουλάχιστον σε Ευρωπαϊκό επίπεδο), οι σπουδές στην Ελλάδα είναι αντάξιες (στον τομέα πάντα του "Computer Science"); Επειδή ακούω πολλά σχόλια, τα οποία δεν είναι και τόσο καλά. (Μιλώ πάντα για τα Α.Ε.Ι) Πάντως ρε παιδιά κακά τα ψέμματα, ακόμα και με το βασικό πτυχίο αυτά που μαθαίνεις είναι πολύ γενικά πράγματα, χωρίς μεταπτυχιακό δηλαδή δεν παίρνεις την κατεύθυνση (εξειδίκευση) που πραγματικά θες.
haris_ch02019 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 εγω νομιζω οτι γενικα το προβλημα με τα ελληνικα πανεπιστημια(οχι μόνο στο computer science) ειναι η ελλειψη υποδομών και ΚΥΡΙΩΣ ενδιαφέροντος από την πλειοψηφία των εμπλεκομένων στο να υπάρξει ένα ποιοτικό επίπεδο σπουδών...Είτε πρόκειτε για φοιτητές είτε για καθηγητές όλοι είναι βολεμένοι με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή...!!ελαχιστοι είναι οι φοιτητές που θα δεχτούν να δυσκολέψουν έστω και λίγο τα μαθήματα ώστε καλύτερα να μαθαίνεις 5 πράγματα καλά και και όχι να λές ότι μαθαίνεςι 10 και εν τέλει αυτά να γίνονται 2(βλέπε ---> "τι ωραία που χάσαμε μάθημα με κατάληψη και θα έχουμε λιγότερη ύλη στο τέλος"η "τι πράγμα??προαιρετικό εργαστήριο υπολογιστών σε μάθημα Βιοτεχνολογίας??τι βλακειες λες δεν μου χρειάονται αντε να μαθω απέξω 100 σελιδούλες δύο μέρες πρίν την εξεταστική και να ξεμπερδέψω") και εξίσου ελάχιστοι είναι και οι καθηγητές που θα δεχτούν να ασχοληθούν με το εκπαιδευτικό κομμάτι στο πανεπιστήμιο(βλέπε---->κανω σωστά το μάθημα με καλά βιβλία και ενδιαφέρομαι για τους φοιτητές μου και το άν τους προσφέρω σωστά αυτά τα 5 πράγματα για τα οποία έρχονται ορισμένοι από του διαόλου το κέρατο για να παρακολουθήσουν στις 8:30 το πρωί και όχι πόσα χρήματα θα βγάλω από ερευνητικά ( ; ) προγράμματα ή τι ποσοστά θα πάρω από την εταιρεία που είμαι μέλος του Δ.Σ)...σόρι για το οφφ τοπικ αλλα δεν νομίζω οτι οφελεί να μαλώνουμε για το ποιά σχολή είναι καλύτερη ή χειρότερη όταν όλες πάνω κάτω έχουν τα ίδια προβλήματα.Επίσης τα όσα περιγράφω δεν νομίζω,δυστυχώς,οτι αποτελούν την εξαίρεση(μακάρι να ήταν έτσι!!) αλλα το κανόνα...!!
galanta Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ Δε μας λες κι εμάς κανένα μάθημα που περνιέται αέρα; Για ρώτα για τα Σήματα Ι/ΙΙ στους Η/Υ και αντίστοιχα στους Ηλεκτρολόγους' date=' καθώς και αν υπάρχει μάθημα Ηλεκτρολόγων που να [i']πλησιάζει[/i] σε δυσκολία τον Επιστημονικό Υπολογισμο... Θα συμφωνήσω με το συνάδελφο. Συμπεράσματα αυτού του τύπου, δηλαδή για πλάκα η μία σχολή ενώ η άλλη παλούκι, είναι αστεία και φυσικά αναξιόπιστα για όσους στοιχειωδώς γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Όπως επίσης είναι ανακρίβεια, όπως ειπώθηκε πιο πάνω, ότι δηλαδή οι Μηχανικοί Η/Υ αποσπάσθηκαν λέει κάποια στιγμή από τους ηλεκτρολόγους. Τι είναι αυτά ρε παιδιά; Οι Μηχανικοί Η/Υ και Πληροφορικής είναι το πρώτο τμήμα, τόσο σε Μηχανικούς Η/Υ αλλά και σε Πληροφορική τετραετούς φοίτησης στην Ελλάδα, πολλά χρόνια πριν γίνει οποιοδήποτε άλλο τμήμα. Και το τμήμα Ηλεκτρολόγων της Πάτρας είναι κάτι διαφορετικό. Όταν μετά από 10 περίπου χρόνια τα τμήματα Ηλεκτρολόγων ανά την Ελλάδα μετονομάστηκαν σε Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Η/Υ (χωρίς δυστυχώς τις απαραίτητες αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών), τότε το αντίστοιχο της Πάτρας είχε πρόβλημα και δεν του επιτράπηκε να έχει και αυτό τον τίτλο, με βάση κάποιο νόμο του κράτους που απαγόρευε την ύπαρξη στο ίδιο πανεπιστήμιο δυο τμημάτων με εν μέρει το ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Γι' αυτό οι Ηλεκτρολόγοι της Πάτρας ονομάζονται σήμερα & Τεχνολογίας Υπολογιστών και όχι & Μηχανικών Η/Υ. Αυτά για λίγη ιστορία, για να μην ακούγονται ανακρίβειες. Επίσης, θέλω να αναφερθώ και στο αδερφάκι του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, δηλαδή στο ΙΤΥ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών), που είναι ένας ερευνητικός φορέας, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που δίνει και δουλειά σε πολλούς φοιτητές και απόφοιτους του τμήματος και κάνει αρκετά σημαντική δουλειά. Δείτε και http://www.cti.gr
iduck Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2005 1) Δεν θα καταλήξω να γράφω πράγματα επειδή βαριέσται να τα διαβάζετε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είπα πως είναι της πλάκας 2)Επίσης οι Μηχανικοί Υπολογιστών είναι πεταετούς φοίτησης. 3)Το γεγονός είναι πως οι δυο σχολές ήταν μαζί και χωριστήκαν και όσον αφορά την αλλαγή της ονομασίας έχει αρκετά αργότερα (και όντως μπορεί να είναι το πρώτο τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών στην Ελλάδα). Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία ούτε μειώνει το κύρος της σχολής. 4)Όσο για τα σήματα και τα άλλα μαθήματα των Μηχανικών Υπολογ. απλά θα πω πως σήματα στους Ηλεκτρολόγους Πάτρας είναι βαριά ιστορία, και σίγουρα βαρύτερη. Αλλά δεν έχει σχέση αν είναι εύκολο να βγάλεις έναν βαθμό ή το επίπεδο του μαθήματος αλλά και η ηλιθιότητα του καθηγητή. Το αναφέρω μαθήματα κλπ. είναι μικροπρέπεια και θα μπω σε αυτό το επίπεδο. Άλλωστε το φίλο μας δεν τον νοιάζει αυτό!!! 5)Αν μιλάτε για ιδρύματα και ΙΤΥ κλπ, να σας πω πως για τους Ηλεκτρολόγους υπάρχει το ΙΝΒΙΣ... Αλλά αυτά είναι ψιλοάσχετα... Καλώς λοιπόν όσοι τελειώσετε να πιάσετε σχέση με τον Μπούρα και να πάτε στο ΙΤΥ!!! Αλλά υπάρχει και Σπυράκης στην σχολή σας που θεωρείται από τα μεγαλύτερα μυαλά (Απλή συμβουλή). 6)Και για λίγο αστείο πήγαινε στην σελίδα http://www.tsakalidis.gr του προέδρου των μηχανικών υπολογιστών που αναφέρει στο μάθηματα του "Δεν υπάρχουν άλλοι επιστήμονες εκτός από εμάς"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.