Προς το περιεχόμενο

ΕΛΤΑ & Ε-shop

GiannisKr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφήστε λίγο τη νοοτροπία του ό,τι είναι κρατικό είναι χάλια και καταραμένο. Τα ΕΛΤΑ αν δεν κάνω λάθος δεν ανήκουν πλέον στο δημόσιο. Υπάρχει, όμως, η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία όπως στον ΟΤΕ. Το να πληρώνω γιατί έτσι θα εξυπηρετηθώ καλύτερα δεν ισχύει πάντα. Πολλές φορές έχω πάρει κάτι με courier το παραλαμβάνω χτυπημένο και ταλαιπωρημένο εξωτερικά και μάλιστα κάποια μέρα γύρισα πίσω ένα τροφοδοτικό γιατί η ACS μου το έφερε σε μαύρο χάλι. Με τα ΕΛΤΑ ό,τι παίρνω ποτέ δεν το έχω δει χτυπημένο. Επίσης να πω ότι στην πόλη μου τα ΕΛΤΑ μένουν ανοιχτά μέχρι 8 το βράδυ κάτι που σημαίναι ελάχιστη ταλαιπωρία για εμάς εδώ. Τί να πω; Είναι θέμα εμπειριών που έχει ο καθένας. Πάντως επιμένω ότι η επιλογή των ΕΛΤΑ έπρεπε να υπάρχει και αν χαθεί κάτι ας κάτσω να ταλαιπωρηθώ εγώ. Μη μου λέτε όμως ότι το E-shop σκέφτεται την ταλαιπωρία μας και ότι γι αυτό έκοψε τα ΕΛΤΑ γιατί δεν ευσταθεί. Ελπίζω να επαναφέρουν την επιλογή των ΕΛΤΑ.

Δημοσ.
Και ναι τα ΕΛΤΑ έχουν Shipment Tracking αν πληρώσεις συστημένο, όπως είναι δηλαδή τα περισσότερα πακετά που πληρώνεις με αντικαταβολή.

Η έννοια του συστημένου δεν ισχύει γιά τα δέματα στα ΕΛΤΑ. Μόνο επιστολές και μικροδέματα μέχρι 2 κιλά μπορούν να σταλούν σαν συστημένα.

Δημοσ.
Ego pantos ELTA gia kati se sxesi me texnologia na mou metaferoun den tha yparxei pote periptosi. Ektos tou oti einai dimosio...... kapou diabasa, isos kai sto insomnia, kapoios eixe parageilei mia miviDV digital cam tis SONY apo kapoio site tou exoterikou kai meta otan eftase spiti tou, anoigei to kouti (emena se auto to simeio tha mou etrexan kai ta salia :P), kai apla blepei pos leipei i camera!!! An thymamai kala ekane kati elegxous o typos ktl, kai anakalypse pos prin fygei apo Belgio p.x. (den thymamai apo pou tin eixe paraggeilei) to dema zygize p.x. 2kg, kai otan eftase sta ELTA to dema otan zygistike itan 0.8kg p.x. ..... Η Απόλυτη Φρίκη

H speedex ήταν.

Δημοσ.

Μου αρέσει που τις ταχυμεταφορικές εταιρείες τις δικαιολογείτε ενώ κάνουν τόσο μεγάλες χοντράδες και απλά θεωρείται ότι έγινε ένα λάθος. Τα ΕΛΤΑ όμως όταν κάνουν ένα λάθος αμέσως ορισμένοι να τα κράξουν και να τα ξεφωνίζουν. Δηλαδή τα ΕΛΤΑ δεν έχουν δικαίωμα λάθους ενώ οι ιδιωτικές έχουν επειδή ότι παίρνουμε από αυτές μας τα φέρνουν σπίτι και έχουμε καλομάθει. Αντικειμενικά κριτήρια δηλαδή.

Δημοσ.
Μου αρέσει που τις ταχυμεταφορικές εταιρείες τις δικαιολογείτε ενώ κάνουν τόσο μεγάλες χοντράδες και απλά θεωρείται ότι έγινε ένα λάθος. Τα ΕΛΤΑ όμως όταν κάνουν ένα λάθος αμέσως ορισμένοι να τα κράξουν και να τα ξεφωνίζουν. Δηλαδή τα ΕΛΤΑ δεν έχουν δικαίωμα λάθους ενώ οι ιδιωτικές έχουν επειδή ότι παίρνουμε από αυτές μας τα φέρνουν σπίτι και έχουμε καλομάθει. Αντικειμενικά κριτήρια δηλαδή.

Στις υπηρεσίες courier έχεις και εγγύηση αποστολής...

στα ΕΛΤΑ μένεις με το στοματάκι ανοιχτό και το κεφάλι στον τοίχο.

Δημοσ.

Σου εχει τυχει να κανουν λαθος σε εσενα?Εμενα μου ειχε στειλει παιδι απο Βουλγαρια ενα cpu και ειχαν περασει 25 μερες και δεν ειχα λαβει ειδοποιητηριο. Ειχα παει απειρες φορες και δεν εβρισκαν τιποτα,μεχρι που βρηκα ενα παλικαρι εκει μεσα και μου βρηκε το δεμα.Ευτυχως ηταν ειλικρινεις και μου λεει οτι το δεμα ηταν να γυρισει πισω(?) αφου ηταν εκει μεσα σε μια βδομαδα απο την μερα που μου το εστειλαν ,αλλα φαινεται οτι μερικοι αντι να κανουν την δουλεια τους ξυνονται γενικος. :-x

Δημοσ.

Aias όπως είπα και σε προηγούμενο reply δεν είχα μέχρι τώρα την ατυχία να έχω πρόβλημα με τα ΕΛΤΑ, αλλά αντιθέτως είχα πρόβλημα με ταχυμεταφορικές. Συμφωνώ ότι λάθη μπορούν να γίνουν, αλλά είναι τα ίδια για όλους. Billpeppas μπορείς να μου εξηγήσεις τι σημαίνει εγγύηση αποστολής και αν την έχεις χρησιμοποιήσει κάποια φορά;

Δημοσ.

Εγγύηση αποστολής:

Θα αναφερθώ στην αποστολή εμπορικού προϊόντως, επειδή υπάρχουν διάφορες κατηγορίες.

Έχεις μια motherboard π.χ. , και θες να την στείλεις στον πελάτη σου.

Πας στην "Courier" με το προϊόν και το τιμολόγιο αποστολής, εκεί ζητάς εγγύηση της αποστολής κατά την συμπλήρωση των στοιχείων αποστολής.

Αν το δέμα σου δεν παραδοθεί και υπάρξη "απώλεια" του προϊόντως ( λέμε τώρα π.χ. στούκαρε ο delivery-boy και το δέμα χτυπήθηκε και έπαθε βλάβη η mobo μας ! αααχ )...

Η "Courier" σου επιστρέφει τα λεφτά που κοστίζει το προϊόν ( όσο ανέφερε η τιμή στο τιμολόγιο ).

Δημοσ.

Νομιζω οτι ξεφυγατε λιγο απο το θεμα.

το προβλημα ειναι αν οι 3 τροποι που λεει το e-shop ειναι ορθογραφικο λαθος ή αν επιτηδες παρεληψαν τα ΕΛΤΑ. Δεν ειναι οι εμπειριες μας απο τα ΕΛΤΑ...

προσωπικα δεν ειχα προβλημα με τα ελτα και δεν με πειραζει αν περιμενω λιγες μερες. αν βιαζομαι πολυ, παω και το αγοραζω απο μαγαζι

Δημοσ.

Αν δεν σου αρέσουν οι τρόποι παράδοσης ενός καταστήματος...αλλάζεις κατάστημα.

So simple.

Το κατάστημα έχει έναν ιδιοκτήτη, και δικαιούται ο άνθρωπος να κάνει ότι γουστάρει.

Αν δεν αρέσουν οι αποφάσεις του σε κάποιον πελάτη, απλώς αλλάζει κατάστημα.

Δημοσ.
Αν δεν σου αρέσουν οι τρόποι παράδοσης ενός καταστήματος...αλλάζεις κατάστημα.

So simple.

Το κατάστημα έχει έναν ιδιοκτήτη' date=' και δικαιούται ο άνθρωπος να κάνει ότι γουστάρει.

Αν δεν αρέσουν οι αποφάσεις του σε κάποιον πελάτη, απλώς αλλάζει κατάστημα.[/quote']

Απόλυτα σωστό. GiannisKr πολύ απλά άλλαξε κατάστημα αν δεν σε ικανοποιούν οι τρόποι αποστολής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...