Προς το περιεχόμενο

ΕΛΤΑ & Ε-shop

GiannisKr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/how_send.phtml

Αν μπείτε σε αυτή τη σελίδα θα παρατηρήσετε ότι αναφέρει 3 τρόπους αποστολής, αλλά αναλύει 2. Ποιόν παρέλειψε; Τα ΕΛΤΑ. Η ερώτησή μου είναι με ποιο δικαίωμα μου απαγορεύουν εμένα που μένω επαρχία, να επιλέξω ως τρόπο αποστολής τα ΕΛΤΑ που είναι πάμφθηνα και πρέπει ντε και καλά να τα ακουμπήσω στις εταιρείες ταχυμεταφορών (μιλάω για ελαφριά δέματα). Θα μου πείτε ότι η διαφορά ήταν γύρω στο 1€ και ερωτώ εγώ: Γιατί να μην το κρατήσω αυτο το 1€ στην τσέπη μου, αλλά πρέπει να πάει σε ξένες τσέπες; Καλώς ή κακώς είμαι από τους ανθρώπους που το σέβονται αυτό το 1€ που αντιστοιχεί σε 340,75 ΔΡΧ και ας φαίνομαι γραφικός σε μερικούς. Υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ τους από την οποία το Ε-shop βγάζει κάποια επιπλέον προμήθεια; Έχω αρχίσει και παίρνω με το Ε-shop τώρα τελευταία. Μήπως έχουν καβαλήσει το καλάμι λίγο εκει μέσα; Λέω μήπως!

Δημοσ.

Γειας το στόμα σου χρυσόστομε.Το έχουν καβαλήσει και πολύ μάλιστα.Όσο πιο πολύ πουλάει κάποιος τόσο πιο πολύ γράφει στα ^%&*^*& του τους πελάτες γιατί ξέρει ότι πάλι θα τον προτιμήσουν

Δημοσ.

Τα ΕΛΤΑ πάντως δεν υπήρχε περίπτωση να τα χρησιμοποιήσω, ιδιαίτερα σε κάτι που έχω επενδύσει λεφτά, καθώς και σε κάτι που θέλω να παραλάβω πρίν...το 2008.

Τα ΕΛΤΑ είναι άλλη ιστορία...δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει...

από χαμένα εντελώς πακέτα...

...πακέτο 3ων μηνών, που μου ήρθε προχτές!

cd που μου έστειλε φίλος από Αθήνα ( κέντρο ) σε βόρεια προάστεια...χάθηκε μια για πάντα...

σε cd που έστειλα σε φίλη στην Θήβα και...ΘΑΥΜΑ πήγε σε 2 μέρες ( ! )...

σε πακέτο που ήρθε σε κατάσταση...Cast Away ( Ναυαγός a la Tom Hanks :D )...

Δημοσ.

I Politiki Tis Etairias Einai Paradosi Tin Epomeni Mera Ston Xoro Tou Pelati Ta Elta Kanoun Giro Stis 3 Meres To Ligotero An Pali Den Se Kalipsa Tote Min Agoraseis Apo E-shop I Stin Teliki Kateba Xalandri Pare Oti Einai Na Pareis Apo To Idio To Katastima Kai Den Tha Pliroseis Tipota Gia Tin Metafora Tou Proiontos Bebaia To Na Pas Mexri Xalandri Tha Sou Kastisei Perisotero Apo Enan Courrier Alla Auto Den Exei Kamia Simasia

Δημοσ.

GiannisKr δεν διαφωνώ με την άποψή σου αλλά διαφωνώ με το ύφος σου. Δεν πρόκειτε για δημόσιο οργανισμό για να απαιτείς να σου προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες αλλά για εμπορική επιχείρηση που αν κρίνει ότι η συνεργασία με τα ΕΛΤΑ είναι ασύμφωρη για κάποιο λόγο μπορεί να την σταματήσει.

Αν αυτό που σου προσφέρουν δεν σε ικανοποιεί μπορείς να αλλάξεια μαγαζί... Είναι τόσο απλό.

• Super Moderators
Δημοσ.

den sou ftanei oti to e-shop exei fthnoteres times apo alla magazia, 8es kai na glytwneis kai to 1 euro apo ta metaforika? ELEOL (eleos+lol)

Δημοσ.

Οπως ειπαν και οι υπολοιποι... ιδιωτικη επιχειρηση ειναι, γουσταρεις δεν γουσταρεις this is it and if you like it. Απλα τα πραγματα... παντως καθε επιχειρηση που σεβεται τον εαυτο της, δεν κανει business με ΕΛΤΑ.

Και ξερεις κατι... αν το πακετο σου στο στειλουν με ΕΛΤΑ και χαθει, εσυ θα φωναζεις φιλε μου και θα λες τι μλκ που ειναι το e-shop... και ετσι θα βγαλουν κακο ονομα. Πραγμα που δεν συμφερει ουτε εσενα ουτε αυτους... οποτε για λογους προστασιας σου καλα κανουν και εχουν courrier... και σιγα την διαφορα στην τιμη εαν λαβεις υποψην και την καλυτερη υπηρεσια.

Παντως, εγω μια φορα που ηθελα να ψωνισω απο e-shop... επειδη εστελνε με ΕΛΤΑ, το αππεριψα με συνοπτικες διαδικασιες....

Δημοσ.

GiannisKr μήπως είσαι αρκετά υπερβολικός? Βέβαια εσύ μπορεί να υπολογίζεις μέχρι και το ευρώ αλλά πάντως εγώ προτιμώ να πληρώσω τα διπλάσια μεταφορικά προκειμένου να έχω το προϊόν στα χέρια μου την άλλη μέρα με κούριερ παρά να περιμένω 1 βδομάδα με το ταχυδρομείο! π.χ. την προηγούμενη Πέμπτη στις 11 και μισή το πρωί έκανα παραγγελία ένα dvd recorder, μέχρι στις 7 το απόγευμα η παραγγελία είχε φύγει και Παρασκευή 10 και μισή είχα το δέμα στα χέρια μου (μένω και εγώ επαρχία) δηλ σε λιγότερο από 24 ώρες (χρόνος ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα!!!). Αν το είχαν στείλει με το ταχυδρομείο το δέμα θα είχε φύγει Πρασκευή πρωί (βλέπεις τα ελληνικά ταχυδρομεία δεν μπορούν να δουλέψουν και το απόγευμα γιατι το πρωί κουράζονται πολύ!) και θα ερχόταν Δεύτερα στο ταχυδρομείο εδώ, Τρίτη μεσημέρι θα μου ερχόταν η ειδοποίηση (βλέπεις έχουμε και αστέρι ταχυδρόμο!) και Τετάρτη πρωί, αφού θα περίμενα 20 λεπτά στην ουρά, θα έπαιρνα το δέμα μου! Εγώ αυτά προκειμένου να γλυτώσω 1 ΜΟΝΟ ευρώ ΔΕΝ τα τραβάω!

Δημοσ.

Κάτι θα ξέρει το e-shop για να μην χρησιμοποιεί τα ELTA.

Tελευτέα φορά πήρα εγώ δέμα από τα ΕΛΤΑ εδώ και ενάμησυ μήνα περίπου μέσω της υπηρεσίας πόρτα-πόρτα (αυτό θεωρείται η courier των ελτα αν δεν κάνω λάθος.)

Αυτή την υπηρεσία χρησιμοποιούσε μόνο εκείνο το eshop που ψώνισα και αναγκαστηκά την χρησιμοποίησα.

Πλήρωσα και 8,5€ και περίμενα ένα δέμα βάρους το πολύ 200gr.

και περίμενα

και περίμενα

και δώστου περίμενα.

Αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Και έτσι πλακώθηκα στα τηλέφωνα και άκουγα μοντέρνα μουσική δωματίου. :P

Tελικά μετά από τρείς εβδομάδες πήγα εγώ στην πόρτα πόρτα.

Και όπως είδα και θαύμασα δεν ήμουν ο μοναδικός κουτός που περίμενε. Τα ράφια ήταν γεμάτα και αν δεν πήγαινες από εκεί το δέμα σου εκεί θα έμενε. :?

Για αυτό ας μην απορούμε για την πολιτική ειδικά του e-shop.

Tην επόμενη φορά αγόρασα από το e-shop και σε δύο μέρες είχα το δέμα μου με ACS η οποία μόλις το παρέλαβε το παρέδωσε κιόλας. :grin:

Οσο για το € του GiannisKr πιστεύω δεν είσαι ο μοναδικός που το μετράει. Οι περισότεροι νομίζω αυτό κάνουμε. Δεν το έχουμε και το ψάχνουμε.

Αλλά όχι να μας σκάσουν και τα ΕΛΤΑ για ένα € .

Δημοσ.

ΟΚ παιδιά. Έχετε δίκιο. Άρα αν αποφασίσουν να μην στέλνουν αντικατεστημένα προϊόντα από RMA με δική τους χρέωση, αλλά με δική σας και μάλιστα με courier γιατί έτσι βλέπουν ότι τους συμφέρει, κάποιοι που δεν μπορούν να περιμένουν μία μέρα παραπάνω ας πούνε και ευχαριστώ. Δικαίωμά σας! Όσον αφορά το ότι αν δε συμφέρει την εταιρεία να συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ, καλά το κάνει, έχετε άδικο όσοι το είπατε γιατί υποτίθεται ότι ο παραλήπτης πληρώνει τα ΕΛΤΑ και όχι to E-shop, εκτός και αν παίζει κάποια κομπίνα. Όσον αφορά τις ταχυμεταφορικές, δικαίωμά σας είναι να τις πληρώνετε, αλλά και μένα είναι δικαίωμά μου να μην τις πληρώνω. Το ότι είναι το πιο φθηνό μαγαζί δε νομίζω να του αφαιρεί την υποχρέωση να σέβεται τους πελάτες του και ειδικά αυτούς που το προτιμούσαν όταν ακόμα δεν το ήξερε ο γείτονάς τους στο Μαρούσι. Προσωπικά με τα ΕΛΤΑ δεν είχα ποτέ δυσάρεστη εμπειρία (ούτε σε παραδόσεις, ούτε σε αποστολές) και είναι κρίμα που κάποιοι από εσάς δεν είχατε την ίδια τύχη (δεν το λέω ειρωνικά). Αυτό που είπα και μερικοί το παρεξηγήσατε είναι γιατί δεν έχουν ΚΑΙ τα ΕΛΤΑ. Δεν είπα να έχουν ΜΟΝΟ τα ΕΛΤΑ. Ας τα έχουν όλα και ας διαλέξει ο καταναλωτής, αφού αυτός πληρώνει στο τέλος. Τέλος να πω ότι δεν είναι πάντα το φθηνότερο κατάστημα, αλλά από τα πιο φθηνά πράγμα που έχει διαφορά.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ego pantos ELTA gia kati se sxesi me texnologia na mou metaferoun den tha yparxei pote periptosi. Ektos tou oti einai dimosio...... kapou diabasa, isos kai sto insomnia, kapoios eixe parageilei mia miviDV digital cam tis SONY apo kapoio site tou exoterikou kai meta otan eftase spiti tou, anoigei to kouti (emena se auto to simeio tha mou etrexan kai ta salia :P), kai apla blepei pos leipei i camera!!! An thymamai kala ekane kati elegxous o typos ktl, kai anakalypse pos prin fygei apo Belgio p.x. (den thymamai apo pou tin eixe paraggeilei) to dema zygize p.x. 2kg, kai otan eftase sta ELTA to dema otan zygistike itan 0.8kg p.x. ..... Η Απόλυτη Φρίκη

Δημοσ.

GiannisKr: Άλλως ένας λόγος κατά των ΕΛΤΑ είναι η όλη ταλαιπωρία ( ιδιαίτερα σε περίπτωση που γίνει κάτι ), και τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να γίνουν μεταξύ αποστολής-λήψης...

Άσε το RMA...αν την στείλεις με ΕΛΤΑ...και πάει σε 7 μέρες...άλλες 2-3 να πάει στην αντιπροσωπεία...άλλες 9 να γυρίσει...άλλη μια για να γίνει η αποστολή από ΕΛΤΑ...και άλλες ( ??? ) μέρες για να στο φέρουν τα ΕΛΤΑ...

...goodnight :D

Επίσης στα ΕΛΤΑ δεν υφίσταται η λέξη Shipment Tracking

Κάτι το οποίο είναι καταδικαστικό, και καθιστά την χρήση των ΕΛΤΑ εντελώς "ηλήθια" για τα καταστήματα.

Πολύ ρίσκο για το τίποτα.

Δημοσ.
Ego pantos ELTA gia kati se sxesi me texnologia na mou metaferoun den tha yparxei pote periptosi. Ektos tou oti einai dimosio...... kapou diabasa, isos kai sto insomnia, kapoios eixe parageilei mia miviDV digital cam tis SONY apo kapoio site tou exoterikou kai meta otan eftase spiti tou, anoigei to kouti (emena se auto to simeio tha mou etrexan kai ta salia :P), kai apla blepei pos leipei i camera!!! An thymamai kala ekane kati elegxous o typos ktl, kai anakalypse pos prin fygei apo Belgio p.x. (den thymamai apo pou tin eixe paraggeilei) to dema zygize p.x. 2kg, kai otan eftase sta ELTA to dema otan zygistike itan 0.8kg p.x. ..... Η Απόλυτη Φρίκη

Είσαι ΛΑΘΟΣ... ήταν ιδιωτική εταιρεία courier και όχι τα ΕΛΤΑ...

Και ναι τα ΕΛΤΑ έχουν Shipment Tracking αν πληρώσεις συστημένο, όπως είναι δηλαδή τα περισσότερα πακετά που πληρώνεις με αντικαταβολή. Η επιλογή των ΕΛΤΑ έπρεπε να υπάρχει, γιατί σε Νησιά και απομακρυσμένα μέρη δεν πάει κανένας άλλος χωρίς να χρεώσει τρελλά τα μεταφορικά. Η εταιρεία μπορεί να ξεκαθαρίσει ότι δεν ευθύνεται για φθορά λόγο ΕΛΤΑ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...