The_Judas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Τα Windows XP (SP1) μου βγάζουν το παρακάτω μύνημα λάθους: Windows Explorer has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience. Επειτα το παράθυρο που πήγα να ανοίξω κλείνει. Επισης μου αναφέρει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο explorer.exe στο module: ole32.dll. Το πρόβλημα παρουσιάζεται κάθε φορά που ανοίγω ένα οποιοδήποτε παράθυρο των windows ... το "ο υπολογιστής μου", τον πίνακα ελέγχου, τον internet explorer κλπ. Δοκίμασα να εγκαταστήσω το SP2 αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Επίσης έκανα επανεγκατάσταση των windows.
Highlander Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δοκίμασες να μετρήσεις τη μνήμη μήπως έχει πρόβλημα ; Δοκίμασες εγκατάσταση με ενσωματωμένο το SP2 ?
The_Judas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δοκίμασες να μετρήσεις τη μνήμη μήπως έχει πρόβλημα ;Δοκίμασες εγκατάσταση με ενσωματωμένο το SP2 ? Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στον windows explorer (και στον internet explorer...το ίδιο είναι!). Οι άλλες εφαρμογές δουλεύουν κανονικά οπότε δεν νομίζω να είναι πρόβλημα μνήμης, αλλά θα το δοκιμάσω πάντως. Δοκίμασα επίσης να κάνω sfc /scannow μήπως και έχει πρόβλημα κάποιο αρχείο των windows αλλά πάλι το πρόβλημα δεν λύθηκε. Μήπως υπάρχει κάποιο virus που χρησιμοποιεί το αρχείο ole32.dll?
alkisg Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Τι version είναι το ole32.dll σου; Π.χ. 5.1.2600.2665 (xpsp_sp2_gdr.050427-1553); Γιατί αν με κάποιον τρόπο παρακάμφθηκε το system file protection και μπήκε διαφορετική έκδοση ole32, λογικό είναι να στα κάνει αυτά το explorer... Για σύγκρινε το αρχείο (fc.exe /b <αρχείο1> <αρχείο2>) με την έκδοση που υπάρχει στο cd/sp2...
paokara Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Επειδή το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί για πολλούς λόγους,αν έχεις ενεργοποιημένο το system restore κάνε ένα και θα λυθεί το πρόβλημα κατά 99%.
The_Judas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Επειδή το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί για πολλούς λόγους,αν έχεις ενεργοποιημένο το system restore κάνε ένα και θα λυθεί το πρόβλημα κατά 99%. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο κατάλληλο restore point, το τελευταίο είναι από την μέρα οπου έβαλα το SP2.
The_Judas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Τι version είναι το ole32.dll σου; Π.χ. 5.1.2600.2665 (xpsp_sp2_gdr.050427-1553);Γιατί αν με κάποιον τρόπο παρακάμφθηκε το system file protection και μπήκε διαφορετική έκδοση ole32' date=' λογικό είναι να στα κάνει αυτά το explorer... Για σύγκρινε το αρχείο (fc.exe /b <αρχείο1> <αρχείο2>) με την έκδοση που υπάρχει στο cd/sp2...[/quote'] Εχω το CD των XP με SP1a και έπειτα έχω βάλει το SP2. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να αντικαταστήσω το υπάρχον ole32.dll ?
alkisg Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Η αντικατάσταση είναι λίγο δύσκολη γιατί πρέπει να ξεγελάσεις το system file protection. Υπάρχουν utilities γι' αυτόν τον σκοπό, αλλά πριν φτάσεις εκεί ΕΛΕΓΞΕ πρώτα ΑΝ χρειάζεται αντικατάσταση, συγκρίνοντάς το με την αρχική έκδοση (του SP2).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.