DrLo Δημοσ. 26 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2005 Το excel πέραν των άλλων καλών που έχει προσφέρει και μια άλλη λειτουργία : Άσχετα με το πόσο καιρό το χρησιμοποιείς πάντα φτάνει μια στιγμή που λες "αυτό λογικά πρέπει να γίνεται αλλά μακάρι να ήξερα πως". Θέλω λοιπόν να κάνω το εξής : Ένα κελί (πχ Α1) περιέχει μια αριθμητική τιμή που βάσει : - κάποιων συντελεστών που υπάρχουν σε άλλα κελιά - κάποιων λογικών ελέγων που ορίζουν τιμές άλλων κελιών - πράξεων μεταξύ άλλων κελλιών βγάζει ένα αποτέλεσμα σε ένα τελικό κελί (πχ το Β20) Αλλάζοντας την τιμή στο Α1 πέρνω μια άλλη τιμή στο Β20. Θέλω αυτό να γίνεται αυτόματα, δηλαδή να δώσω πχ 100 τιμές στα J1-J100 και στα K1-K100 να λάβω τις τιμές που θα έπερνε το Β20 αν το Α1 ήταν το αντίστοιχο J. Με απλούστερα λόγια δε θέλω να ορίσω μια άλλη συνάρτηση αλλά ως συνάρτηση να οριστεί η διαδικασία (μεσω και άλλων κελιών) που το Α1 βγάζει το Β20. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Πως κάνω (αν μπορώ) κάτι τέτοιο ?
geopoul Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2005 Αν καταλαβα καλα τι είναι αυτό που ρωτάς τότε: - Όταν κάνεις copy ενα κελι που περιέχει έναν τύπο και μετά κάνεις paste σε κάποιο άλλο τότε ο τύπος "προσαρμόζεται" στο νέο κέλι κρατώντας της σχέσεις ανάμεσα στα αναφερόμενα κελιά. - Το ίδιο γίνεται με το Fill Down (ctrl+d) και Fill Right (ctrl+r) όπου ο τύπος αντιγράφεται προς τα κάτω ή προς τα δεξιά.
DrLo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Όχι δεν εννούσα αυτό. Ποιο απλό παράδειγμα Α1=10 Α2=19% Α3=Α1+Α2*Α1 (δηλαδή στο Α3 φαίνεται 11,9) θέλω να βάλω σε μια στήλη (πχ την D) νούμερα (D1=10,D2=15,D3=27 κλπ) και στην δίπλα στήλη να βγαίνουν οι τιμές που θα είχε το A3 αν το A1 έιχε την τιμή του D1 (δηλαδή D1=11,9 , 17,85 , 32,13). Δηλαδή αντί να ορίσω μια συνάρτηση fpa() αυτό να γίνεται από τον τρόπο που μετατρέπεται ένα κελί (Α1) σε ένα άλλο (Α3). Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει νόημα αλλά άλλες φορές, σε πιο περίπλοκες συναρτήσεις είναι πιο απλό
galanta Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 E1 = D1 + $A$2 * D1 και μετά το σύρεις προς τα κάτω. Εκτός αν δεν κατάλαβα τι εννοείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.