Προς το περιεχόμενο

Photos from your cameras

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

9 ώρες πριν, Νυσταγμένος είπε

Από κινητό δε πιστεύω να είναι ε?

Όταν βγει το καινούριο Google Pixel 4, τέτοιες φωτογραφίες δεν θα είναι τόσο άπιαστο όνειρο και για κινητά. Φτάνει πολύ κοντά και ας έχει πολύ μικρό φακό.

Δες απο το 5:30 το παρακάτω βίντεο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ούτε τώρα είναι άπιαστο όνειρο. Εγώ έχω τραβήξει ουρανό με κινητό.

Εννοείται όμως πως η απόδοση του κινητού ναι μεν καλή, αλλά δε συγκρίνεται ούτε για πλάκα με dslr με f1.8 στα 35mm σταθερής εστιακής απόστασης φακό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Νυσταγμένος είπε

Ούτε τώρα είναι άπιαστο όνειρο. Εγώ έχω τραβήξει ουρανό με κινητό.

Εννοείται όμως πως η απόδοση του κινητού ναι μεν καλή, αλλά δε συγκρίνεται ούτε για πλάκα με dslr με f1.8 στα 35mm σταθερής εστιακής απόστασης φακό. 

H διαφορά είναι στο λογισμικό της κάμερας. Είναι γνωστό στους τεχνολογικούς κύκλους ότι η Google έχει αυτή τη στιγμή απο τους καλύτερους αλγόριθμους για image processing ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η απόδειξη είναι ότι άμα βάλεις τη Google Camera (gcam) σε οποιοδήποτε Android κινητό, έχεις άμεσα πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε νυχτερινές φωτογραφίες σε σχέση με την μανίσια εφαρμογή που έρχεται το κινητό.

Επεξ/σία από thomasG4

13 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

H διαφορά είναι στο λογισμικό της κάμερας. Είναι γνωστό στους τεχνολογικούς κύκλους ότι η Google έχει αυτή τη στιγμή απο τους καλύτερους αλγόριθμους για image processing ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η απόδειξη είναι ότι άμα βάλεις τη Google Camera (gcam) σε οποιοδήποτε Android κινητό, έχεις άμεσα πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε νυχτερινές φωτογραφίες σε σχέση με την μανίσια εφαρμογή που έρχεται το κινητό.

Σε μήλα μπαίνει; :P

• Like 1

4 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Σε μήλα μπαίνει; :P

Όχι γιατί για να μπορεί να δουλέψει η gcam πρέπει το κινητό να υποστηρίζει το Camera2 API. Τα μηλόφωνα δεν έχουν προφανώς τέτοια υποστήριξη, γιατί το συγκεκριμένο API έρχεται μόνο με το Android (δεν το υποστηρίζουν όλα τα Android smartphones).

• Like 1

25 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Το γνωρίζω αυτό :)

Απλά η ένσταση μου είναι στο ότι δε μπορείς σε καμία περίπτωση να πετύχεις φωτογραφίες dslr με ένα κινητό. Τουλάχιστον όχι ακόμα. 

• Like 1

3 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε

Το γνωρίζω αυτό :)

Απλά η ένσταση μου είναι στο ότι δε μπορείς σε καμία περίπτωση να πετύχεις φωτογραφίες dslr με ένα κινητό. Τουλάχιστον όχι ακόμα. 

Καλά αυτό είναι δεδομένο. Απο τη στιγμή που ο φακός είναι τόσο μικρός, όσες βελτιώσεις και να γίνουν στο software δεν μπορεί να φτάσει το επίπεδο λεπτομέρειας που έχουν οι dslr. Για αυτό έγραψα και φτάνει κοντά. Είναι ότι πιο κοντινό μπορούμε να έχουμε αυτή τη στιγμή σε astrophotography με κάμερα κινητού.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...