Προς το περιεχόμενο

Photos from your cameras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στο σχολείο μου βρέθηκε ένας καθηγητής και μας κάνει σεμινάρια φωτογραφίας ένα δίωρο την εβδομάδα από την αρχή του 2010, και 5-6 άτομα τα πηγαίνουμε αρκετά καλά (σύμφωνα με τα λεγόμενά του)...

Ας ελπίσουμε πως του χρόνου θα μείνει εδώ!

Δημοσ.

suspiria, μιας και (αν εξαιρέσει κανείς κάποια μαθήματα φωτογραφίας από σπόντα -πιτσιρικάς που πήγαινα προς γραφιστική) είμαι εξαιρετικά άσχετος με το αντικείμενο, και ότι φωτογραφία έχω τραβήξει και μου φαίνεται ωραία έγινε εντελώς κατά τύχη, δώσε με λίγα λόγια κάποια hints αν θες, σε τι ξεχωρίζει μία καλή φωτογραφία πέρα από επιφανειακό οπτικό αποτέλεσμα, και σε τι πρέπει να δίνει ιδιαίτερη σημασία κάποιος που ασχολείται με το χόμπι (πέρα από την επένδυση σε μία καλή φωτογραφική μηχανή);

edit:

Luci, H.R. Giger is a fag;

curse.gif

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
suspiria, μιας και (αν εξαιρέσει κανείς κάποια μαθήματα φωτογραφίας από σπόντα -πιτσιρικάς που πήγαινα προς γραφιστική) είμαι εξαιρετικά άσχετος με το αντικείμενο, και ότι φωτογραφία έχω τραβήξει και μου φαίνεται ωραία έγινε εντελώς κατά τύχη, δώσε με λίγα λόγια κάποια hints αν θες, σε τι ξεχωρίζει μία καλή φωτογραφία πέρα από επιφανειακό οπτικό αποτέλεσμα, και σε τι πρέπει να δίνει ιδιαίτερη σημασία κάποιος που ασχολείται με το χόμπι (πέρα από την επένδυση σε μία καλή φωτογραφική μηχανή);

edit:

Luci, H.R. Giger is a fag;

curse.gif

πολυ δυσκολη ερωτηση.πολλες φορες δεν μπορεις να εκφρασεις με λογια το γιατι σου αρεσει ενα εργο τεχνης (μιλαω γενικα για την τεχνη).περα απο τα βασικα για την φωτογραφια (συνθεση, θεμα, φως, τεχνικη) ειναι και το περιεχομενο.γενικα ειναι μεγαλη ιστορια το ερωτημα ''τι ειναι μια καλη φωτογραφια'' και εχουν γινει συζητησεις επι συζητησεων.θα σου προτεινα καποια βιβλια http://photocircle.gr/content/view/91/59/lang,el/ επισης πολλα μα παρα πολλα λευκωματα αν μπορεις να βρεις μια βιβλιοθηκη να δανιζεσαι και αν μπορεις να πας σε μια λεσχη φωτογραφιας καθε φορα που υπαρχει παρουσιαση φωτογραφιων να παρακολουθησεις την διαδικασια.αν εισαι θεσ/νικη μπορεις να ρθεις σε μας.

θα σου δωσω ενα παραδειγμα η πρωτη φωτογραφια με τον παππου ειναι μια ''σιγουρη'' φωτογραφια.ξερεις οτι θα πετυχει την κανεις ειναι καλη αλλα μενει εκει στην περιγραφη.δεν παει παραπερα.η δευτερη ομως ειναι πιο εσωτερικη, πιο φωτογραφια.απο τεχνικης αποψης δεν μπορεις να την σχολιασεις (αυτο μαλλον το κανεις οταν ειναι πιο αδιαφορη).αλλα απο την αλλη δεν μπορεις να πεις γιατι ειναι καλη αυτη η φωτογραφια.κατα βαθος ξερεις ομως οτι ναι αυτο ειναι το πετυχα!

Επεξ/σία από suspiria
Δημοσ.

suspiria, καταλαβαίνω πως είναι δύσκολη η ερώτηση, αλλά τις εύκολες τις ξέρω. ;p

Κάτι τέτοιο περίμενα ως απάντηση πάντως, πως δεν υπάρχει σαφής απάντηση.

thanx for the info, θα τσεκάρω τα βιβλία όταν έχω χρόνο.

:-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...