Προς το περιεχόμενο

Photos from your cameras

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικες απο το ΣΚ που πηγα μια βολτα σε ενα χωριουδακι εδω κοντα (εχει και μια ταινια που βγηκε προσφατα με το ονομα αυτου, Manchester-by-the-sea, αν το εχετε ακουσει)

http://www.imdb.com/title/tt4034228/?ref_=nv_sr_2

32600937150_5b55dc8ba1_b.jpgBy the sea.. by Aris G, on Flickr

32994149525_e49e7ed66d_b.jpgMembers only.. by Aris G, on Flickr

32187958274_6c08c736c9_b.jpgWanderers.. by Aris G, on Flickr

Επεξ/σία από Rabican
  • Like 14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

HDR (με χρηση του bracketing) της μηχανης εννοεις γιατρε;

Όχι, οι Nikon από σειρά D5xxx και πάνω έχουν στο Shooting Menu μια επιλογή που λέει Multiple Exposure.

Αυτό ανάλογα το μοντέλο σου δίνει από 1 έως 3 λήψεις, 1 έως 5 ή και 1 έως 9 στα ακριβότερα μοντέλα (D5-D810-D750 κτλ)

Οι Canon νομίζω ακόμα και από τα μοντέλα 60D-70D σου δίνουν μέχρι 8-9 που είναι πολύ καλό!

Με την επιλογή αυτή εκτός του ότι μπορείς να κάνεις μόνος σου bracketing ανάλογα το τι ρυθμίσεις θες στην κάθε λήψη, μπορείς και να στήσεις τη μηχανή στο τρίποδο να βγάλεις 3 ίδια κάδρα long exposure (με τις ίδιες ρυθμίσεις σε όλα) και η μηχανή ενώνει αυτόματα τις λήψεις σε μια!

Αν δηλαδή είναι μεσημέρι και δεν μπορείς να πάρεις περισσότερα από 30'' shutter speed λόγο ήλιου, μπορείς να κάνεις αυτό που έκανα και να πάρεις 3x30''=90'' λήψη ουσιαστικά (Ή όσες σου δίνει η μηχανή τέλος πάντων). 

• Like 1

το blending που θα κανει με φοβιζει λιγο.. τι θα βγει εννοω οταν υπαρχουν moving parts (πχ συννεφα)... γενικα δε μου αρεσουν οι αφυσικες φωτο (αυτες που λογω tonemapping στο HDR φαινονται με πολυ εντονα χρωματα), οποτε το αποτελεσμα με βαζει σε σκεψεις για το πως θα ειναι!

το blending που θα κανει με φοβιζει λιγο.. τι θα βγει εννοω οταν υπαρχουν moving parts (πχ συννεφα)... γενικα δε μου αρεσουν οι αφυσικες φωτο (αυτες που λογω tonemapping στο HDR φαινονται με πολυ εντονα χρωματα), οποτε το αποτελεσμα με βαζει σε σκεψεις για το πως θα ειναι!

Μα δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο στη φωτό μου και γενικά είναι δοκιμασμένο άπειρες φορές..

Δεν έχει σχέση με το HDR γιατί οι ρυθμίσεις είναι ίδιες, όπως βλέπεις τα σύννεφα κινούνται και στη φωτό αυτή!

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που είναι ιδανικό για long exposure,θάλασσα και σύννεφα θες να βγάλεις σε κίνηση και η επιλογή αυτή κάνει εξαιρετικό blend.

Να σου πω την αλήθεια, και η 6D πρεπει να το εχει, αλλα ειναι πιο πολυ αρτίστικ εφαρμογή. Μια φορά το δοκίμασα για να μαι ειλικρινής και σιγουρα οχι για το τρόπο που το παρουσιάζεις. (δηλ ουσιαστικά τραβάς την ιδια εικονα οσες φορές θες-οσες επιτρέπει η μηχανή, ενώ στη περίπτωση του κατωθι βιντεο, η λειτουργία ειναι κυρίως για κουλτούρα)

https://www.youtube.com/watch?v=IatszFEHFcM

Ναι ο κύριος λόγος ύπαρξης της λειτουργίας αυτής ειναι αυτο που δείχνει στο βίντεο ή παραδείγματα όπως η φωτό παρακάτω.

Double_exposure_portrait_tutorial.multi_

Γιατί όμως να μην το χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας ώστε να κάνουμε μεγαλύτερο long exposure (ακόμα και χωρίς φίλτρο σε κάποιες περιπτώσεις);;;

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...