Προς το περιεχόμενο

Photos from your cameras

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

σοβαρα τωρα ο 18-105 είναι τοσο sharp? ο δικος μου ειναι σαπιος τελειως.

Φυσικά!

Είναι ένας από τους καλύτερους κιτ άλλωστε.

Σε τι σώμα τον δουλεύεις; Μήπως έχεις θέμα με front/back focus;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5100. το κοπυ πουχω γω τουλαχιστον ειναι για τα μπαζα. ακομα και ο 18-55 καλυτερες βγαζει. χάλια ποιότητα στα άκρα. γιαυτο παραξενευτηκα με τη δικια σου φωτο

σοβαρα τωρα ο 18-105 είναι τοσο sharp? ο δικος μου ειναι σαπιος τελειως.

Ακριβός τον ίδιο συνδυασμό εχω δουλέψει και εγώ d7000 + 18-105mm μέχρι τα 70mm από ότι θυμάμαι ήταν πάρα πολύ καλός από εκει και επάνω μου τα χαλούσε λίγο .

Μάνο πάρα πολύ καλή !!!

Σε ευχαριστώ Ραφ!

Γενικά και εγώ όσους έχω δει μια χαρά είναι απλά κοντά στα 105mm αρχίζει και χάνει..

Θα δω το βράδυ και τα δείγματα του φίλου γιατί μπορεί να είναι θέμα back focus,είχα και εγώ στον δικό μου και το διόρθωσα

Dam!!! :D

ναι ρε δικιε μου, κανονισε να πχιουμε μπυρες αμα λαχει.

(ΔΕΝ πηγα στην πλατεία για βόλτα, είχα μισάωρο διάλειμα *δλευω διπλα* και πηγα να χαρω τον ήλιο στην γωνια :P )

5100. το κοπυ πουχω γω τουλαχιστον ειναι για τα μπαζα. ακομα και ο 18-55 καλυτερες βγαζει. χάλια ποιότητα στα άκρα. γιαυτο παραξενευτηκα με τη δικια σου φωτο

με F10 Ολοι ειναι σαρπ

Για την ευκρίνεια των φακών κοιτάμε στο dxomark που έχει πολύ αναλυτικά στοιχεία και κατά γενική ομολόγια πολύ αξιόπιστα. Και για κάθε κάμερα ξεχωριστά.

Συγκεκριμένα ο 18-105 χάνει σε ευκρίνεια όταν κάνεις ζοομ. Όταν είναι στα 18mm έχει sweet spot στο f 5.6 (και την καλύτερη ευκρίνεια γενικά) και όταν είσαι στα 105 έχει sweet spot περίπου στο f 7-9 και μετά πέφτει πολύ.

R7c8Q8Q.png

http://www.dxomark.com/Lenses/Nikon/AF-S-DX-NIKKOR-18-105mm-f-3.5-5.6G-ED-VR-mounted-on-Nikon-D3200---Measurements__801

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία βέβαια δεν ξέω γιατί σου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση η ευκρίνεια, από την στιγμή που δεν την βλέπουμε σε πλήρη ανάλυση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...