Προς το περιεχόμενο

Photos from your cameras

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Unabomber να σε ρωτήσω λίγο τι εξοπλισμό έχεις ;

Γενικα δεν βγαζω με μια συγκεκριμενη μηχανη τις photos, αναλογα τι θα εχω μαζι μου. 

Απο gear, στο FF παιζω με 5D mk3 με 2 lens only (50mm f1.2 , 24-70mm F2.8L) εχω δωσει αρκετους που απλα καθονταν στο shed...

Aπο mirrorless την Sony A7R με τον 35mm Distagon T only..... και απο point and shoot μια Fuji X10, και φυσικα μην ξεχναμε το κινητο.... (6s+) 

back on topic......

''Flare'' @downtown Manhattan, NY.

dtman_zpseq1ag1lt.jpg

• Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικα δεν βγαζω με μια συγκεκριμενη μηχανη τις photos, αναλογα τι θα εχω μαζι μου. 

Απο gear, στο FF παιζω με 5D mk3 με 2 lens only (50mm f1.2 , 24-70mm F2.8L) εχω δωσει αρκετους που απλα καθονταν στο shed...

Aπο mirrorless την Sony A7R με τον 35mm Distagon T only..... και απο point and shoot μια Fuji X10, και φυσικα μην ξεχναμε το κινητο.... (6s+) 

Καλά θυμόμουν ότι έχεις τερατακια :P  , θα σου κάνω μια παρατήρηση καποιες φωτογραφίες σου που εχω δει για κάποιον λόγο δεν έχουν την ποιότητα που πρέπει να έχουν με βάση τον εξοπλισμό σου και μου φαίνεται ότι κάτι παίζει με την επεξεργασία . Εάν θέλεις ανέβασε ένα raw από μια φωτογραφία που έχεις ανεβάσει για να δω διάφορες .

Το σχόλιο φυσικά είναι καλοπροαίρετο έτσι ....;

Καλά θυμόμουν ότι έχεις τερατακια :P  , θα σου κάνω μια παρατήρηση καποιες φωτογραφίες σου που εχω δει για κάποιον λόγο δεν έχουν την ποιότητα που πρέπει να έχουν με βάση τον εξοπλισμό σου και μου φαίνεται ότι κάτι παίζει με την επεξεργασία . Εάν θέλεις ανέβασε ένα raw από μια φωτογραφία που έχεις ανεβάσει για να δω διάφορες .

Το σχόλιο φυσικά είναι καλοπροαίρετο έτσι ....;

Ή ανεβάζει compressed jpegs για προστασία κλοπής...

----------------------------------------------------------------

24663739020_8951fedafc_o.jpgThe amazing Old Fortress of Corfu during sunset... by John Miliadis, on Flickr

• Like 5

Μπορείς να δώσεις λίγο ινφο πως το έκανες? Από πόσα κομμάτια αποτελείται το παζλ (γιατί 20 είναι πολλές νομίζω). Έχεις τραβήξει πολλές πικ τα ίδια σημεία για να αυξήσεις την ευκρίνεια ή έκανες hdr?

Βλέπω τελευταία κάτι οδηγούς για hdr και πανοράματα και αναρωτιόμουν πως έκανες αυτήν

Καλημέρα φίλε,sorry αλλά τώρα είδα το post!

Λοιπόν η συγκεκριμένη είναι 20 κάθετες λήψεις με περίπου 40% overlap το κάθε κάδρο στο προηγούμενο για να μην έχω χαμένες πληροφορίες.

Πέρασμα στο Lightroom για επεξεργασία.

Δεν είναι HDR η λήψη,ήταν underexposed για να βγει σωστά ο ουρανός και απλά ανέβασα τα shadows και τα blacks στο Lightroom..γιαυτό δίνει HDR αίσθηση :)

Απλά προσέχεις το ιστόγραμμα σου την ώρα της λήψης να έχεις πληροφορία στα σκοτεινά και να μην είναι καμμένα.

Για να δεις και στην πράξη,έτσι είναι οι φωτο χωρίς να πειράξω τα σκοτεινά:

Lighthouse.png

Μόλις τελείωσα με την επεξεργασία και στις 20 λήψεις τις πέρασα στο Kolor Autopano Giga 3.0 όπου και στήθηκε το πανόραμα και αφού τελείωσα και με τις ρυθμίσεις από εκεί έγινε ένα τελευταίο πέρασμα στο PS για τα ψιλά στρωσίματα που μπορεί να χρειαζόταν + το watermark!

Αυτά,ελπίζω να σε βοήθησα!

• Like 3

Έχω αρχίσει και νευριάζω λίγο.

Τελευταία ψάχνομαι να πάρω φωτεινό φακό αλλά έχω μηχανή dx.

Το 35mm μου φαίνεται κάπως λίγο. Κοίταζα λοιπόν για νικον 1,8 50mm όμως δεν είναι dx! Αυτό σημαίνει ότι με κροπάρισμα x1,5 θα είναι ουσιαστικά 75mm δηλαδή υπερβολικό ζουμ!

Επίσης δεν βλέπω φακό 35mm για ful frame ώστε με το κροπ να γίνει πιο εύχρηστος στο ζοομ.

Και στους φακούς με 1,4 πάλι το ίδιο.

Εδώ http://www.mdigitalphoto.gr/fakoi/fakoi-nikon/prime-el.html κοίταζα κυρίως αλλά και σε άλλα site. Θέλω βέβαια ο φακός να έχει και μοτέρ δικό του.

Δηλαδή είμαι αναγκασμένος είτε να έχω 35mm είτε 75mm! Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση ή έχω καταλαβει κάτι λάθος?

εχεις μπλεχτει ασχημα, κατ αρχην ξεχνα το ζουμ στους prime ειναι 1Χ, το μπερδευεις με το focal range

ο 35ρης που εχεις εχει το ισοδυναμο καδρο 50ρη

αν παρεις τον 50ρη θα εχει το ισοδυναμο καδρο 75ρη

δεν εχει καμια σχεση αν ειναι για FX η DX ενας φακος, 

• Like 1

Εννοώ σταθερό ζοομ. Ίσως δεν είναι η κατάλληλη λέξη αλλά ένιγουέη.

Άμα ο 35mm dx κάνει κροπ στην μηχανή μου, τότε μου κάνει.

Το ερώτημα που γεννιέται όμως είναι γιατί οι φακοί dx, γράφουν πάνω 50mm και όχι 75 αφού προορίζονται για dx μηχανές? Αυτό όντως δεν τόχω καταλάβει

Εννοώ σταθερό ζοομ. Ίσως δεν είναι η κατάλληλη λέξη αλλά ένιγουέη.

Άμα ο 35mm dx κάνει κροπ στην μηχανή μου, τότε μου κάνει.

Το ερώτημα που γεννιέται όμως είναι γιατί οι φακοί dx, γράφουν πάνω 50mm και όχι 75 αφού προορίζονται για dx μηχανές? Αυτό όντως δεν τόχω καταλάβει

Ο φακός αυτήν την εστιακή έχει, άσχετα με το τι βλέπει ο αισθητήρας σου. Υπάρχουν φακοί που δουλεύουν και σε DX και σε FF απλά σε DX ο αισθητήρας πιάνει 1,5 φορά (περίπου) λιγότερο πεδίο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...