alexzzz Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 ενδιαφέρων ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomniaK Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μπράβο ρε φίλε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 το hdr ειναι να συνδιασεις 3 η παραπανω ιδιες φωτογραφιες με διαφορετικη εκθεση (αν εχεις δει στην φωτογραφικη σου καπου θα λεει κατι για ev +-)] εννοείς δηλαδή ; Βγάζεις 3 φωτός και... ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papahlamidas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Ναι ναι κάνε ένα fast tutorial... 1.Τι πρέπει να έχει η φωτογραφική μηχανή για να μπορεί να το κάνει αυτό. 2.Χρειάζεται επεξεργασία με photoshop? 3.Εάν ναι πια είναι αυτή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 3 photos με διαφορετικό expose και ένα software http://blog.makezine.com/archive/2007/12/how_to_hdr_photography_in.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papahlamidas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Thanks Vatos... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Οk να το πω λιγο ποιο αναλυτικα 1) Βγαζετε φωτογραφιες απο καποιο σταθερο σημειο επειδη οι 3 φωτογραφιες πρεπει να ειναι ακριβως ιδιες 2)Η φωτογραφικη μηχανη πρεπει να εχει ρυθμισεις για την εκθεση (exposure) αν εχετε Apertuere priority,Shuter speed priority η manual mode τοτε θα μπορειτε να το κανετε. Για να φτιαξουμε μια hdr φωτογραφια χρειαζονται 3 η παραπανω διαφορετικες exposures πχ -1,0,+1 δηλαδη μια κανονικη φωτογραφια μια κατα 1 στοπ φωτεινοτερη και μια κατα 1 ποιο σκοτεινη. Η τιμες που ειπα μπορει να διαφερουν μπορει να ειναι και -2,0,+2 απλα εγω χρησιμοποιω παντα το ιδιο στα + και - 3) Αφου τα κανουμε ολα αυτα κατεβαζουμε το Photomatix (δεν ειναι δωρεαν αλλα με λιγο καλη θεληση το βρισκουμε ). Εχει μια επιλογη generate hdr image βαζουμε τις 3 φωτογραφιες που τραβηξαμε και μετα παταμε generate. Θα μας βγαλει ενα αυτοματοποιημενο αποτελεσμα,αυτο μπορουμε να το πειραξουμε και να το φτιαξουμε οπως θελουμε εμεις πηγαινοντας στο process/Tone mapping. Αυτα σε γενικες γραμες,τωρα για παραπανω ρωτιστε με.Στο photomatix οι επιλογες μπορει να μην ονομαζονται ετσι ακριβως αλλα παει κανας μηνας που εχω να το χρησιμοποιησω. Ολη η διαδικασια γινεται και απο το photoshop αλλα δεν εχει τοσο καλα αποτελεσματα (δεν το εχω δοκιμασει). Συνηθως οπου εχω δει hdr φτιαχνουν με το photomatix που ειναι αποκλειστικα για αυτην την χρηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 thanks for the κόπο, snik Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teaser Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 snik, χωρίς να το έχω δοκιμάσει, νομίζω ότι το ίδιο αποτέλεσμα για το hdr μπορεί να επιτευχθεί και με άλλο τρόπο. Βγάζεις την φωτογραφία σου (μία) με ένα και μόνο exposure, το βάζεις σε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας και παράγεις άλλες δύο, με -1 και +1 exposure. Βάζεις και τις τρεις στο Photomatix, το οποίο κάνει τα δικά του και στο τέλος έχεις το ίδιο αποτέλεσμα σαν να είχες τραβήξει 3 φωτογραφίες. Έχω άδικο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snik Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Δεν το εχω δοκιμασει αυτο που λες αλλα λογικα θα γινεται...ομως αν ανεβασεις την exposure μεσα απο το photoshop δεν θα ανεβει και ο θορυβος; Ειχα δοκιμασει μερικες με 80 iso καποτε και ηταν αρκετα εντονο οταν ανεβαινες brightness. Με raw παντως γινεται,ειχα κανει μια δοκιμη οταν πρωτοεμαθα περι hdr και το αποτελεσμα ηταν περιπου σαν να ειχα τραβηξει 3 φωτογραφιες.Α και τωρα που το θυμηθηκα ισως να μην δουλευει τοσο καλα το 1ο γιατι το photomatix κοιταει το exif data των φωτογραφιων και ξερει ποια ειναι ποια. Οποτε στην περιπτωση που θα ειναι ενα αρχειο δεν θα καταλαβαινει ποια εχει υποφωτιστει και ποια υπερφωτιστει. Για το raw το αναγνωριζει αυτοματα και κανει επιτοπου τις αλαγες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teaser Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Ναι αλλά, δεν βάζουμε RAW μέσα. Κάνεις την επεξεργασία με κάποιο πρόγραμμα και κάνεις αποθήκευση 3 νέες φωτογραφίες πχ σε JPEG. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Το θέμα είναι ότι βρήκαμε με τι θα ασχοληθούμε σήμερα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 εγώ πάντως ποτέ δεν κατάφερα να βγάλω 3 ίδιες photos και εγώ με το photomatix το έκανα αλλά πάντα ήταν λίγο κουνημένες \ δείτε και εδώ πολλές HDR http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=138605&highlight=HDR+Photos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalia Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Πόντιε, χρωστάς μια φωτογραφία εσύ ε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2009 Οι περισσότερες DSLR έχουν ρύθμιση έτσι ώστε στις 3 mutlishot φωτογραφίες, να κάνουν αυτόματα το ev compensation. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα