Προς το περιεχόμενο

Photos from your cameras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και πήραμε και τρίποδο και κατεβάσαμε και το iso

αλλά οι landscape δεν μας αγαπάνε καθόλου

για να καταλάβετε τι παίζει με την 600d

δείτε την φώτο με τα δέντρα στο παρακάτω review<_<

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα πράγματα στα τέστς, πάντα έχουν ένα περιθώριο "σφάλματος". Σε εισαγωγικά το βάζω για πολλούς λόγους.

Δεν μπορεί η διαφορά στην ίδια φωτό να είναι τόσο εμφανής. Απο τι; απο τα 2 παραπάνω σημεία εστίασης; όχι. Απο το λίγο μεγαλύτερο αισθητήρα της Νίκον; Πάλι όχι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σε μια φωτό πιο πάνω (με δυο χιαστί σημαίες) που δείχνει το θόρυβο των 2 σωμάτων. Ναι μεν η νίκον έχιε λιγότερο θόρυβο, αλλά στην φωτό της κάνον είναι πιο ζουμαρισμένη/κροπαρισμένη, ώστε να κάνει "μπαμ" η διαφορά.

Γενικότερα,κρίνοντας και απο σώματα φιλων/γνωστών νίκον, οκ έχουν καλύτερη συμπεριφορά στα υψηλά iso.

Εάν όμως κάποιος χρειάζεται τέτοια iso (που διάολο θα χρησιμοποιήσουμε 6400!) παίρνει μια Full Frame και καθαρίζει. (μέχρι ένα σημείο φυσικά).

Οπότε, ας μην ψειρίζουμε τη μαϊμού με μικροδιαφορές, και να έχουμε όλοι υπόψιν μας, πως ο φακός κάνει τη διαφορά και όχι το σώμα (σε κάποιο βαθμό πάντα).

Οπως λεει και ένας φίλος επαγγελματίας, βάλει ένα 24-70 2.8 πάνω στη 400D και θα νομίζεις πως έχει άλλο σώμα.

Απλά με τις φθηνές Dslr πλέον, οι εταιρίες βάζουν τους καταναλωτές στο ταψί αγοράς νέου εξοπλισμού,μιας και μυρίστηκαν χρήμα! Διότι πριν 5 χρόνια...ποιός είχε dslr απο μας τους mainstream;

Ενω πλέον;

Γι'αυτό viper, άσε τα τεστς, εδώ δεν έχει να κάνει με 3dmark και vantage και όπως αλλιώς λέγονται! :-D :-D :-D

Δημοσ.

Τα πράγματα στα τέστς, πάντα έχουν ένα περιθώριο "σφάλματος". Σε εισαγωγικά το βάζω για πολλούς λόγους.

Δεν μπορεί η διαφορά στην ίδια φωτό να είναι τόσο εμφανής. Απο τι; απο τα 2 παραπάνω σημεία εστίασης; όχι. Απο το λίγο μεγαλύτερο αισθητήρα της Νίκον; Πάλι όχι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σε μια φωτό πιο πάνω (με δυο χιαστί σημαίες) που δείχνει το θόρυβο των 2 σωμάτων. Ναι μεν η νίκον έχιε λιγότερο θόρυβο, αλλά στην φωτό της κάνον είναι πιο ζουμαρισμένη/κροπαρισμένη, ώστε να κάνει "μπαμ" η διαφορά.

Γενικότερα,κρίνοντας και απο σώματα φιλων/γνωστών νίκον, οκ έχουν καλύτερη συμπεριφορά στα υψηλά iso.

Εάν όμως κάποιος χρειάζεται τέτοια iso (που διάολο θα χρησιμοποιήσουμε 6400!) παίρνει μια Full Frame και καθαρίζει. (μέχρι ένα σημείο φυσικά).

Οπότε, ας μην ψειρίζουμε τη μαϊμού με μικροδιαφορές, και να έχουμε όλοι υπόψιν μας, πως ο φακός κάνει τη διαφορά και όχι το σώμα (σε κάποιο βαθμό πάντα).

Οπως λεει και ένας φίλος επαγγελματίας, βάλει ένα 24-70 2.8 πάνω στη 400D και θα νομίζεις πως έχει άλλο σώμα.

Απλά με τις φθηνές Dslr πλέον, οι εταιρίες βάζουν τους καταναλωτές στο ταψί αγοράς νέου εξοπλισμού,μιας και μυρίστηκαν χρήμα! Διότι πριν 5 χρόνια...ποιός είχε dslr απο μας τους mainstream;

Ενω πλέον;

Γι'αυτό viper, άσε τα τεστς, εδώ δεν έχει να κάνει με 3dmark και vantage και όπως αλλιώς λέγονται! :-D :-D :-D

δεν το έπιασες

τα δέντρα [στο τέστ] είναι ακριβώς τα ίδια όπως μου εμφανίζονται στις landscape φώτος.

σε iso 100 πάντα...

Δημοσ.

Τώρα που είπες δέντρα..

246mkv9.jpg

viper Μην κάνεις pixel peeping, τυφλώνει και μπορεί να βγάλεις τρίχες στις παλάμες :-D

Αν θες fine detail, ξέχνα τα jpg. Tο RAW είναι μονόδρομος.

Επίσης αν δε βαριέσαι στείλε το τοπίο που έβγαλες με τρίποδο και iso 100 να το εξετάσουμε εκτενώς (είμαι αμετανόητος pixel peeper)!

Δημοσ.

Συμφωνώ περί RAW. Οπως έχω ξαναπεί, (δίχως βέβαια η γνώμη μου να έχει βαρύτυτα "ειδικού") το RAW είναι μονόδρομος για να μπορείς να διορθώσεις ότι σου επιτρέπεται στα μέτρα του "μη πειράγματος" = φοτοσοπ και φυσικά για ποιότητα. Αν βγεί καλή μια φωτό, βγήκε, είτε μια στη μια, είτε μια στις 250.

Υ.Γ. Παρατηρώ ένα φαινόμενο, που ο καλός φωτογράφος κρίνεται απο το πόσο καλά χρησιμοποιεί το φότοσοπ.

Αποψη μου φυσικα,μπορεί να'ναι και λανθασμένη.

Θα ψάξω να δώ αν έχω κάποια με δέντρα,γιατί μου κινησες την περιέργεια.

Δημοσ.

Τώρα που είπες δέντρα..

246mkv9.jpg

viper Μην κάνεις pixel peeping, τυφλώνει και μπορεί να βγάλεις τρίχες στις παλάμες :-D

Αν θες fine detail, ξέχνα τα jpg. Tο RAW είναι μονόδρομος.

Επίσης αν δε βαριέσαι στείλε το τοπίο που έβγαλες με τρίποδο και iso 100 να το εξετάσουμε εκτενώς (είμαι αμετανόητος pixel peeper)!

αμα ηθελα jpeg

θα εμενα με το κινητο...

παρε μια απο τις 'καλες'...

γενικά παίζω με τις ρυθμίσεις tv,av,m,p, από 1 δευτερόλεπτο σε 2 δευτερόλεπτα τα πάντα όλα δλδ

αλλά η ποιότητα τις εικόνας δεν δίνει αγάπη στον οφθαλμό μου...

File name: IMG_0583.JPG File size: 6.11 MB

Δημοσ.

αμα ηθελα jpeg

θα εμενα με το κινητο...

παρε μια απο τις 'καλες'...

γενικά παίζω με τις ρυθμίσεις tv,av,m,p, από 1 δευτερόλεπτο σε 2 δευτερόλεπτα τα πάντα όλα δλδ

αλλά η ποιότητα τις εικόνας δεν δίνει αγάπη στον οφθαλμό μου...

File name: IMG_0583.JPG File size: 6.11 MB

Δεκτόν. Ε αφού δεν έμεινες με το κινητό ανέβασε να δούμε και την RAW (αν δε σου κάνει κόπο).

Λοιπόν, πέραν της πολύ μέτριας ευκρίνειας(που μπορεί εν μέρει να οφείλεται σε κίνηση των δέντρων από τον άνεμο ή της μηχανής κατά το κλικ πχ), ο φακός που έχεις υποφέρει από έντονο purple fringing.

Το "πασάλειμα" που φαίνεται στο 100% πάντως είναι κλασικό του jpeg στις canon. Γι' αυτό έλεγα να τραβάς σε raw.

Φυσικά αν θες καλύτερο αποτέλεσμα ξεφορτώσου τον 18-55 και πάρε ή τον 17-55 ή τον 17-40 ή τον 15-85 ή τον tamron 17-50 χωρίς σταθεροποιητή.

Δες λίγο τι κερδίζεις χρησιμοποιώντας raw.

http://www.insomnia.gr/gallery/album/53471/375-tests/

Δημοσ.

Δεκτόν. Ε αφού δεν έμεινες με το κινητό ανέβασε να δούμε και την RAW (αν δε σου κάνει κόπο).

Λοιπόν, πέραν της πολύ μέτριας ευκρίνειας(που μπορεί εν μέρει να οφείλεται σε κίνηση των δέντρων από τον άνεμο ή της μηχανής κατά το κλικ πχ), ο φακός που έχεις υποφέρει από έντονο purple fringing.

Το "πασάλειμα" που φαίνεται στο 100% πάντως είναι κλασικό του jpeg στις canon. Γι' αυτό έλεγα να τραβάς σε raw.

Φυσικά αν θες καλύτερο αποτέλεσμα ξεφορτώσου τον 18-55 και πάρε ή τον 17-55 ή τον 17-40 ή τον 15-85 ή τον tamron 17-50 χωρίς σταθεροποιητή.

Δες λίγο τι κερδίζεις χρησιμοποιώντας raw.

http://www.insomnia....3471/375-tests/

πάρε και το raw

File name: IMG_0583.CR2 File size: 22.73 MB

αχόρταγε :-(

Δημοσ.

πάρε και το raw

File name: IMG_0583.CR2 File size: 22.73 MB

αχόρταγε :-(

Πάρε το διορθωμένο raw και πες μου αν σου αρέσει.

Τα μόνο που έκανα ήταν αλλαγή του white balance από 5950K σε 7900Κ (πιο φυσικά χρώματα),

lens correction για να φύγει το απαίσιο fringing και η βαρελοειδής παραμόρφωση

λιγότερο noise reduction για να μην χαθεί λεπτομέρεια.

Πώς σου φαίνεται;

File name: IMG_0583_edit.jpg File size: 7.79 MB

Δημοσ.

Ωραία η πρώτη!! Τις άλλες δεν μπόρεσα να τις δω γιατί έχει limit to fileserve.

Όπως όλοι ξέρουμε η 400d είναι 10mp ένω η 600d του viper είναι 18, με αποτέλεσμα με τον ίδιο φακό να έχει χαμηλότερο "per pixel sharpness"..

Φυσικά αν κάνει downsize στα 10mp θα έχει και αυτός εξίσου καλό sharpness στο 100%.

Επίσης όλα αυτά δεν έχουν και τόση σημασία, αλλά κουβέντα να γίνεται :mrgreen: .

Δημοσ.

Πάρε το διορθωμένο raw και πες μου αν σου αρέσει.

Τα μόνο που έκανα ήταν αλλαγή του white balance από 5950K σε 7900Κ (πιο φυσικά χρώματα),

lens correction για να φύγει το απαίσιο fringing και η βαρελοειδής παραμόρφωση

λιγότερο noise reduction για να μην χαθεί λεπτομέρεια.

Πώς σου φαίνεται;

File name: IMG_0583_edit.jpg File size: 7.79 MB

καλύτερη αλλά και πάλι δεν έχει καλό detail

ερώτησεις

τι φακό προτείνεις για landscape?

που βλέπω ποιος 3rd party φακός μπαίνει στην 600D?

με τι άνοιξες το RAW? με lightroom?

thanks

Ωραία η πρώτη!! Τις άλλες δεν μπόρεσα να τις δω γιατί έχει limit to fileserve.

Όπως όλοι ξέρουμε η 400d είναι 10mp ένω η 600d του viper είναι 18, με αποτέλεσμα με τον ίδιο φακό να έχει χαμηλότερο "per pixel sharpness"..

Φυσικά αν κάνει downsize στα 10mp θα έχει και αυτός εξίσου καλό sharpness στο 100%.

Επίσης όλα αυτά δεν έχουν και τόση σημασία, αλλά κουβέντα να γίνεται :mrgreen: .

:unsure:

βρήκαμε παπά :P

Δημοσ.

Καταπληκτικη η πρωτη , μαγευεσαι απο ολους τους τονους του πρασινου, μπορουσα να κατσω να την βλεπω για ωρες ^_^ ^_^

Δημοσ.

Ναι, δε το πολυσκέφθηκα αυτό. Πχ για το σώμα μου γνωρίζω, πως πάνω απο 800iso δε με καλύπτει στο μάτι. Φιλος πάλι με νίκον, στα 1600 το'χει ψωμοτύρι. (καμμία σχέση τα σώματα βέβαια).

Εγώ πιστεύω πως με ένα καλό φακό, πολλά εκμηδενίζονται απο αυτά που μας "ταλαιπωρούν". Και κακά τα ψέμματα, ο κτι 18-55 είναι μόνο για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς.

Φωτό με δανεικούς 24-70 φ2.8, 70-200 2.8/4, πραγματικά είναι αλλού. Ακόμη και σε "παλιά" σώματα.

Προσωπικά χρησιμοποιώ συνήθως έναν ΕΦ 24-85 3.5-4.5 (oχι πως είναι δά τρελός φακός,αλλά απ'τον κιτ είναι καλύτερος.

Υ.Γ. προχθές έπαιξα λίγο με έναν EF 85mmf/1.8 ενός φίλου.Τρομερός πορτρετοφακός.

Μαρία,θα μπορούσα να βάλω αρκετές, αλλά δεν μ'αρέσει να τις επεξεργάζομαι για να δείχνουν...ωραίες. Οπότε απτο να βάζω μία και να ακούω θεωρίες,προτιμώ να βλέπω μόνο.

Δεν ειναι σωστή πολυ,αλλα εξακολουθεί να μου αρέσει.

th_IMG_8007-1.jpg th_IMG_3074.jpg

Δημοσ.

καλύτερη αλλά και πάλι δεν έχει καλό detail

ερώτησεις

τι φακό προτείνεις για landscape?

που βλέπω ποιος 3rd party φακός μπαίνει στην 600D?

με τι άνοιξες το RAW? με lightroom?

thanks

Για 3rd party ό,τι έιναι EF ή EF-S mount ταιριάζει.

Για landscape σε aps-c αισθητήρα πας ή σε tokina 11-16 ή σε Canon 10-22.

Για αντικατάσταση του 18-55 μια καλή περίπτωση είναι ο Tamron 17-50 χωρίς σταθεροποιητή. Έχει πολύ καλή ευκρίνεια και χαμηλή τιμή για αυτά που προσφέρει.

Το raw το άνοιξα μέσω photoshop με το adobe camera raw. Και το Lightroom το ίδιο "engine" χρησιμοποιεί για τα raw οπότε δεν θα υπήρχε διαφορά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...