Προς το περιεχόμενο

Photos from your cameras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάστηκε να δω αρκετές φωτογραφίες από το thread αυτό μέχρι να βρω κάποια που πραγματικά μου άρεσαν.

Good work. Που τις τράβηξες αυτές;

Είναι από Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

• Απαντ. 9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@Viper2005: Ναι, είχα τρίποδο μαζί μου. :)

Ορίστε και μια ακόμη. Ξέρει κανείς τι φυτό είναι αυτό? (Είναι γνωστό και είμαι άσχετη τελείως??? :P )

6636439765_a10554bb8c_t.jpg

White Christmas by Chris Anastasiou, on Flickr

Btw, μόλις συνειδητοποίησα ότι το flickr δείχνει μόνο τις 200 τελευταίες φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει, αν δεν κάνεις upgrade. Λίγο βλακεία αυτό, δεν είναι? Σκεφτόμουν να κάνω upgrade αλλά τώρα που είδα ότι σε "αναγκάζουν" να κάνεις, δεν θέλω. Λέω να φτιάξω κανένα site. Ξέρετε κάποιο? Είχα αρχίσει να κάνω στο wix, αλλά μου έκοβε τα πορτρέτα. Μπορεί βέβαια να έκανα εγώ κάποιο λάθος, θα το ξανακοιτάξω. Anyways, αν ξέρετε πείτε μου! ^_^

Δημοσ.

Ορίστε μια ακόμη από Ζαγόρι. Το ρολόι είναι σταματημένο στις 10 παρά 10 και το φεγγάρι φαινόταν όλη μέρα.

6636433125_0aa364d11b_t.jpg

Time is Still... by Chris Anastasiou, on Flickr

niiiiceeeeeeeeeee

βεβαια εγω θα το εσπαγα το τοπιο σε τουλαχιστον 2 φωτος

B)

περασα καποιες τεστ φωτογραφιες απο την καμερα στον υπολογιστη και βλεπω αυτο

[επειδη η εικονα ειναι πολυ μεγαλη, εκοψα ενα κομματι της]

Untitled.png

ολη η foto εδω

η αναλυση ειναι 5784χ3456

καμερα 600d

και ο βασικος φακος που δινει η canon [σε ζουμ]

ερωτηση

ολος αυτος ειναι θορυβος...?

Δημοσ.

6653342741_545bf593b8_z.jpg

by George-Raf, on Flickr

niiiiceeeeeeeeeee

βεβαια εγω θα το εσπαγα το τοπιο σε τουλαχιστον 2 φωτος

B)

περασα καποιες τεστ φωτογραφιες απο την καμερα στον υπολογιστη και βλεπω αυτο

[επειδη η εικονα ειναι πολυ μεγαλη, εκοψα ενα κομματι της]

Untitled.png

ολη η foto εδω

η αναλυση ειναι 5784χ3456

καμερα 600d

και ο βασικος φακος που δινει η canon [σε ζουμ]

ερωτηση

ολος αυτος ειναι θορυβος...?

Έχεις βάλει πολύ iso μικρή ταχύτητα και μεγάλο διάφραγμα είναι λογικό να βγει θολή

Δημοσ.

img0023qo.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

img0020ju.jpg

Δημοσ.

Έχεις βάλει πολύ iso μικρή ταχύτητα και μεγάλο διάφραγμα είναι λογικό να βγει θολή

okay

iso ειχα 3200 [δεν το κανακανω]

ταχυτητα & διαφραγμα ποιο ειναι?

[αμα ξερεις πως λεγετε στα αγγλικα θα σου ημουν grateful, επειδη ειναι αγγλικο το μενου]

thanks

Δημοσ.

okay

iso ειχα 3200 [δεν το κανακανω]

ταχυτητα & διαφραγμα ποιο ειναι?

[αμα ξερεις πως λεγετε στα αγγλικα θα σου ημουν grateful, επειδη ειναι αγγλικο το μενου]

thanks

Γενικότερα να ξέρεις: υψηλά iso σου δίνουν δυνατότητα να τραβάς σε σκοτεινές συνθήκες, κερδίζοντας σε ταχύτητα για να μην χρειάζεσαι τρίποδα.

Αναλόγως την ποιότητα του σώματος (του αισθητήρα/επεξ.κτλ) σε ψηλά iso δεν έχεις κόκκο/θόρυβο.

Πχ στην 400Δ που έχω πάνω απο 800 ισο εμένα δε με ικανοποιεί το αποτέλεσμα.

Σε μια 7Δ και 1600 να βάλεις, είναι σαν...100. Και πάει λέγοντας.

Επίσης όταν φωτογραφίζεις στο Ρ (οπως ειδα απ'το exif σου) η μηχανή τραβάει με βάσει κάποια εκατομμύρια δοκιμές φωτογραφιών για να βρεί το σωστό συνδυασμό (με βάση το φωτόμετρο) για να θέσει τιμές ταχύτητας και διαφράγματος.

Οταν θες να φωτογραφίζεις κάτι συγκεκριμμένο και θες να παίξεις με το βάθος πεδίου, θα πρέπει θέτεις τη μηχανή στη προτεραιότητα διαφράγματος. Πχ στη περίπτωση σου, χρειάζεσαι μεγάλη τιμή διαφράγματος για να την συγκεκριμμένη φωτό ώστε να βγούνε όλα τα κλαδιά "εστιασμένα".

Εάν ήθελες να βγάλεις 2-3 εστιασμένα και ολα τα υπόλοιπα φλουταρισμένα θα μπορούσες να θέσεις 3.5 και να βάλεις τον κιτ φακό στο τέρμα ζουμ.

Είναι τόσες πολλές οι περιπτώσεις, που θα χάσουμε τη μπάλα! Μπορείς να προμηθευτείς κάποιο βιβλίο αρχαρίων για να μάθεις τα βασικά! (αν θες να σου προτείνω ένα,το οποίο διάβασα κι εγώ).

Επειδή καμμιά φορά μπερδεύω τη θεωρία με τη πράξη,αν εχω γράψει καμμια μλκ, διορθώστε με. :-D

Δημοσ.

Γενικότερα να ξέρεις: υψηλά iso σου δίνουν δυνατότητα να τραβάς σε σκοτεινές συνθήκες, κερδίζοντας σε ταχύτητα για να μην χρειάζεσαι τρίποδα.

Αναλόγως την ποιότητα του σώματος (του αισθητήρα/επεξ.κτλ) σε ψηλά iso δεν έχεις κόκκο/θόρυβο.

Πχ στην 400Δ που έχω πάνω απο 800 ισο εμένα δε με ικανοποιεί το αποτέλεσμα.

Σε μια 7Δ και 1600 να βάλεις, είναι σαν...100. Και πάει λέγοντας.

Επίσης όταν φωτογραφίζεις στο Ρ (οπως ειδα απ'το exif σου) η μηχανή τραβάει με βάσει κάποια εκατομμύρια δοκιμές φωτογραφιών για να βρεί το σωστό συνδυασμό (με βάση το φωτόμετρο) για να θέσει τιμές ταχύτητας και διαφράγματος.

Οταν θες να φωτογραφίζεις κάτι συγκεκριμμένο και θες να παίξεις με το βάθος πεδίου, θα πρέπει θέτεις τη μηχανή στη προτεραιότητα διαφράγματος. Πχ στη περίπτωση σου, χρειάζεσαι μεγάλη τιμή διαφράγματος για να την συγκεκριμμένη φωτό ώστε να βγούνε όλα τα κλαδιά "εστιασμένα".

Εάν ήθελες να βγάλεις 2-3 εστιασμένα και ολα τα υπόλοιπα φλουταρισμένα θα μπορούσες να θέσεις 3.5 και να βάλεις τον κιτ φακό στο τέρμα ζουμ.

Είναι τόσες πολλές οι περιπτώσεις, που θα χάσουμε τη μπάλα! Μπορείς να προμηθευτείς κάποιο βιβλίο αρχαρίων για να μάθεις τα βασικά! (αν θες να σου προτείνω ένα,το οποίο διάβασα κι εγώ).

Επειδή καμμιά φορά μπερδεύω τη θεωρία με τη πράξη,αν εχω γράψει καμμια μλκ, διορθώστε με. :-D

επειδη ειναι αγγλικο το μενου της καμερας

αν καταλαβα καλα μου μες

να χαμηλωσω το iso στα 800 και ισως και ποιο κατω

να βαλω το f σε λιγοτερο απο 5,5

και το shutter speed να το ρυθμισω εκεινη την στιγμη αναλογα με το φως που υπαρχει

σωστα καταλαβα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...