rafail1994 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Για να το πετήχεις πρέπει να εστιάσεις πάνω στο θέμα σου και να κουνήσεις την μηχανή στην ίδια κατεύθυνση που κινείτε το αντικείμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leftermann Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 ναι την θεωρία την ξέρω, στην πράξη είναι που το χάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
feodor Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Χρειαζεσαι πολυ υψηλη ταχυτητα κλειστρου για να παγωσει η κινηση Ισως τριποδο Και φυσικα χωρις DSLR (ή SLR) δεν βγαινει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisk Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Χαμηλή ταχύτητα χρειάζεται, αλλίως πώς να φανεί το panning; Τώρα για τη μηχανή, όπως βολεύεται ο καθένας. Εγώ το κάνω και με κόμπακτ. Επίσης το τρίποδο δυσκολεύει το panning, μην πω ότι το κάνει αδύνατο. Καλύτερα τίποτα ή αν έχεις βαρύ φακό, μονόποδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 θελει σιγουρα μερα και καλο θα ηταν ενας φωτεινος φακος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisk Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Θα διαφωνήσω για τον φωτεινό φακό. Από τη στιγμή που βάζεις χαμηλή ταχύτητα για να κάνεις pan, το διάφραγμα κλείνει αρκετά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχει γρήγορο autofocus για να μη χάνει την εστίαση. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία που τραβήχτηκε απογευματάκι με λίγη συννεφιά, είχα iso 100, f/7.1 (δεν το λες και ανοιχτό) και ταχύτητα 1/100 (αρκετά χαμηλή όταν είσαι στα 160mm). Οι φωτεινοί φακοί έχουν πολλές αρετές φυσικά και είναι ανεκτίμητοι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, πχ σε συναυλίες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
estenough Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 To βουνό της Toblerone Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Θα διαφωνήσω για τον φωτεινό φακό. Από τη στιγμή που βάζεις χαμηλή ταχύτητα για να κάνεις pan, το διάφραγμα κλείνει αρκετά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχει γρήγορο autofocus για να μη χάνει την εστίαση. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία που τραβήχτηκε απογευματάκι με λίγη συννεφιά, είχα iso 100, f/7.1 (δεν το λες και ανοιχτό) και ταχύτητα 1/100 (αρκετά χαμηλή όταν είσαι στα 160mm). Οι φωτεινοί φακοί έχουν πολλές αρετές φυσικά και είναι ανεκτίμητοι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, πχ σε συναυλίες! κλεινει το διαφραγμα? πρωτη φορα το ακουω εγω ξερω οτι αφου θες μεγαλη ταχυτητα κλειστρου τοτε θα χεις λιγοτερο φως στον σενσορα αρα το αντισταθμιζεις με φωτεινο φακο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akisk Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Καλά τα λες, αλλά εγώ δεν είπα ότι θέλω μεγάλη ταχύτητα κλείστρου! Μικρή θέλω. Lucifer nice catch χεχχεχε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kasrith Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δικιά σου φώτο?? Ναις!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ceridwen Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 To βουνό της Toblerone όντως!! το έβλεπα πρόσφατα σε κάποιων τις φωτογραφίες και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί που φαίνεται γνωστή αυτή η κορυφή. Στο Τσερμάτ δεν είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
estenough Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δικιά σου φώτο?? Ναις!! όντως!! το έβλεπα πρόσφατα σε κάποιων τις φωτογραφίες και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί που φαίνεται γνωστή αυτή η κορυφή. Στο Τσερμάτ δεν είναι; Ναι τραβηγμένη πριν απο ενα μήνα πέριπου. Το Zermatt είναι το χωριό στην Ελβετία. Η κορυφή λέγεται Matterhorn. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Aπο Κιθαιρώνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
feodor Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Χαμηλή ταχύτητα χρειάζεται, αλλίως πώς να φανεί το panning; Τώρα για τη μηχανή, όπως βολεύεται ο καθένας. Εγώ το κάνω και με κόμπακτ. Επίσης το τρίποδο δυσκολεύει το panning, μην πω ότι το κάνει αδύνατο. Καλύτερα τίποτα ή αν έχεις βαρύ φακό, μονόποδο. Οταν λες panning? Τι εννοεις? Τη θολουρα γυρω-γυρω? Edit: με κομπακτ ειναι πιο δυσκολο με την εννοια οτι ειναι πιο αργες. Shutter lag! Δηλαδη κρατας πολυ ωρα πατημενο το κουμπι μεχρι να ελευθερωθει το κλειστρο. Τωρα δεν ξερω τι παιζει και με την εστιαση. Βεβαια, ολ αυτα μπορει και να μην ισχυουν αμα εχεις σουπερ-ντουπερ-ουαου κομπακτ φωτογραφικη μηχανη. Την ταχυτητα κλειστρου 1/100 δεν τη λες και μικρη. Βεβαια ουτε και πολυ μεγαλη. Παντως οσο πιο μεγαλη ειναι η ταχυτηα, τοσο "παγωνεις" το κινουμενο θεμα ενω τα γυρω απ αυτο βγαινουν θωλα. Αυτο που λες για τη χαμηλη ταχυτητα δεν ισχυει. Δοκιμασε να βγαλεις κανα κινουμενο με 1/30. Εχω την αισθηση οτι θα σου βγει θωλο το θεμα. Κι οχι επειδη δεν ειχες σταθερο χερι. Οσο για τον φωτεινο φακο βοηθαει, γιατι σου επιτρεπει να εχεις μεγαλες ταχυτητες. Απλα θα τους βρεις με σταθερο ζουμ. Οι ζουμ φωτεινοι ισως να ειναι πανακριβοι. Βεβαια, τωρα που το σκεφτομαι, ενας φωτεινος φακος εστιακου μηκους 100mm ισως να εκανε τη δουλεια σε τετοιου ειδους φωτογραφιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα