spice17 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Το ωραιο πραγμα με το alternative ειναι οτι ειναι κατ'ουσιαν ενα ανομοιογενες συνολο απο ειδη μουσικης.Περιγραφεται πολυ καλυτερα απο τισ δυνατοτητες αφομοιωσης που εχει παρα απο τα στοιχεια που το αποτελουν.Υπαρχουν αλλωστε τοσα συγκροτηματα που δεν εμπιπτουν στις συνιθισμενες νορμες μουσικης κατηγοριοποιησης ενω μια ετικετα απο μονη της,τις περισσοτερες φορες δε σου λεει τιποτα.Το alternative λοιπον,πιστευω πως ερχεται να ενωποιησει και να συμπληρωσει παρα απορριψει και να στεγανοποιησει τα ηδη υπαρχοντα ειδη μουσικης. Εν τελει νομιζω οτι η μουσικη ειναι απο τη φυση της κατι το δυναμικο και ελευθερο.Αυτο εκφραζεται οχι μονο απο το δικαιωμα της επιλογης αλλα πολυ περισσοτερο απο τη δυνατοτητα να αποδοχης και εμβαθυνσης. Για οσους λοιπον ενδιαφερονται εχω να προτεινω τα εξης: Earthbound - Brotherhood of the Dog Eels - Beautiful Freak Ratatat - Ratatat A.F.I. - Sing The Sorrow Aimee Mann - Lost in Space Gorillaz - Demon Days Daft Punk - Human After All Firewater - The Ponzi Scheme Low - The Great Destroyer Soul Coughing - El Oso
Godfath3r Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Το ωραιο πραγμα με το alternative ειναι οτι ειναι κατ'ουσιαν ενα ανομοιογενες συνολο απο ειδη μουσικης.Με αυτή την λογική δεν υπάρχουν είδη μουσικής παρα μόνο το alternative.Ή αν το δείς και ανάποδα όλα είναι alternative.Δεν συμφωνώ με κανένα απο τα δύο πάντως! ...Περιγραφεται πολυ καλυτερα απο τισ δυνατοτητες αφομοιωσης που εχει παρα απο τα στοιχεια που το αποτελουν.Δεν πολυκαταλαβαίνω τι εννοείς με αυτό...! Συμφωνώ μαζί σου στο οτι το alternative δεν είναι έυκολο να το ορίσεις, να το κατηγοριοποιήσεις και να το κάνεις μία όμορφη ταμπέλα.Το λέει άλλωστε και η ίδια η λέξη (εναλλακτικό!)... Όσο για το τόπικ, και βέβαια ενδιαφερόμαστε.Alternative music for the alternative nation!!Σκοπός του τόπικ λοιπόν ποιός είναι;Απλά να μαζεύουμε λίστες απο alternative κομμάτια ή να συζητάμε για αυτό το είδος;Οι λίστες (ειδικά κομματιών) με έχουν κουράσει πάντως... Αυτά! ΥΓ:Καλώσορισες στο φόρουμ μας...
darkkin Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Βασικά το θέμα μπερδεύεται λίγο... Τι εννοώ... Το alternative ως μουσικό είδος ορίζεται ως η μουσική που δεν ακούγεται από τον πολύ κόσμο, αλλά από τη στιγμή που έγινε της μόδας (κατά την Smashing Pumpkins εποχή και μετά) το alternative έγινε "pop" (popular) και πλέον το ακούει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων (ε τι, ζώων; ). Anyway, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το alternative είναι πλέον πολύ δύσκολο να καθοριστεί ως είδος, αφού δεν ήταν το μουσικό στυλ τόσο που το έκανε να ξεχωρίζει αλλά το μέγεθος της απήχησής του στον κόσμο... Ελπίζω να μην σας χάωσα...
Fozzy Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 egw na prosthesw tous Elbow sth lista (Agaphmeeeno band!) kai ton Badly Drawn Boy (egw pantws ton thewrw alternative)
Godfath3r Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Elbow δεν έχω ακούσει τον δεύτερο δίσκο τους.Τι λεει? Πάντως το "Asleep In The Back" είναι πολύ όμορφος δίσκος!
hugelacky Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2005 Πολύ σωστός ο darkkin, με πρόλαβε, αυτά ήθελα να πω κι εγώ. Να προσθέσω ότι η όλη φάση με το alternative ξεκίνησε σαν ένα σχετικά "γκαζιάρικο", δυνατό αλλά και μειοψηφικό είδος στις αρχές των '90ς σαν "αντίδραση" και εναλλακτική(alternative) λύση στην τότε βαρετή παντοκρατορία του metal στους "σκληρούς" ήχους. Παρόμοια και ανάλογη ιστορία έχει και το indie(=independent) όσον αφορά την πιο pop μουσική. Τα πρώτα χρόνια είχε ψιλο-ταυτιστεί με το grunge λόγω κοινής φιλοσοφίας (αντίδραση στο κυρίαρχο μουσικό ρεύμα). Το grunge βέβαια ήταν λίγο πιο σαφές σαν είδος λόγω της ηχητικής ομοιότητας ή της γεωγραφικής καταγωγής των group (Seattle). Σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη πάντα από την στιγμή που το alternative και το indie έγιναν mainstream αυτοαναιρέθηκαν και έπαψαν να υπάρχουν. Τουλάχιστον με την προοπτική με την οποία ξεκίνησαν! Μπορεί οι μουσικοκριτικοί να χρησιμοποιούν ακόμα τους 2 αυτούς όρους σαν ταμπέλες αλλά πλέον το κάνουν για να περιγράψουν κάπως τον ήχο ενός group που φέρνει στα παλιά mid '90's alternative/indie συγκροτήματα. :wink:
Godfath3r Δημοσ. 26 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2005 Πολύ σωστός ο darkkin' date=' με πρόλαβε, αυτά ήθελα να πω κι εγώ. Να προσθέσω ότι η όλη φάση με το alternative ξεκίνησε σαν ένα σχετικά "γκαζιάρικο", δυνατό αλλά και μειοψηφικό είδος στις αρχές των '90ς σαν "αντίδραση" και εναλλακτική(alternative) λύση στην τότε βαρετή παντοκρατορία του metal στους "σκληρούς" ήχους. Παρόμοια και ανάλογη ιστορία έχει και το indie(=independent) όσον αφορά την πιο pop μουσική. Τα πρώτα χρόνια είχε ψιλο-ταυτιστεί με το grunge λόγω κοινής φιλοσοφίας (αντίδραση στο κυρίαρχο μουσικό ρεύμα). Το grunge βέβαια ήταν λίγο πιο σαφές σαν είδος λόγω της ηχητικής ομοιότητας ή της γεωγραφικής καταγωγής των group (Seattle). Σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη πάντα από την στιγμή που το alternative και το indie έγιναν mainstream αυτοαναιρέθηκαν και έπαψαν να υπάρχουν. Τουλάχιστον με την προοπτική με την οποία ξεκίνησαν! Μπορεί οι μουσικοκριτικοί να χρησιμοποιούν ακόμα τους 2 αυτούς όρους σαν ταμπέλες αλλά πλέον το κάνουν για να περιγράψουν κάπως τον ήχο ενός group που φέρνει στα παλιά mid '90's alternative/indie συγκροτήματα. :wink:[/quote'] Πολύ σωστός...Έχουν επικρατήσει όμως με την άλλη έννοια οι δύο ταμπέλες...Τουλάχιστον έτσι τις χρησιμοποιούμε όλοι.Άσχετα πόσοι απο εμάς ξέρουμε ή όχι τί είναι το κάθε είδος!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.