Προς το περιεχόμενο

Woody Allen - ti na dw??

Akujin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

den exw dei polles tainies tou kai kapws mou ekane click

n'asxolithw ligo mazi tou.

poies tainies tou mou proteinete na dw? (apo palies kyriws)

exw dei sfaires panw ap'to broadway kai mou arese poly.

kyriws estiazomai se 3+thelw tin gnwmi sas

-exei kai kales times auto to play kai skeftomoun

na paraggeilw aytes tis treis:

Deconstructing Harry

Annie Hall

Celebrity(exw dei to miso stin tv-->aristes entypwseis)

plz fill me in.... thanx!

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Small Time Crooks και Ηollywood Ending που έχω δεί απο τις τελευταίες του είναι πολύ καλές!!!!!Δεν ξέρω όμως συγκριτικά με τις παλιότερες/κλασσικότερες αν υπερτερούν ή αν υστερούν!

Edit:Ειδικά το Small Time Crooks είχε πολύ γέλιο!!!Απίστευτος χαρακτήρας ο Woody...Και οι φίλοι του βέβαια!! :) :) :grin: :grin:

Δημοσ.

Λοιπόν, my field of expertise.

Προσωπική άποψη: χωρίς να θεωρώ κακές ταινίες τις "πρόσφατες" κωμωδιούλες τύπου Small Time Crooks, Hollywood Ending και Curse of the Jade Scorpion, προσωπικά πιστεύω ότι όλη η δύναμη του Allen κρύβεται στις κλασσικές του ταινίες που μιλούν για τις σχέσεις, την προβληματική, κωμική και εφήμερη φύση τους, τουτέστιν θα πρέπει πάση θυσία να δεις Manhattan, Annie Hall, Hannah and her Sisters, Crimes and Misdemeanors, καθώς και τα πιο πρόσφατα σ' αυτό το στυλ, το Melinda & Melinda (που είχε μόνο μείον την απουσία του ίδιου από το cast), καθώς και το Anything Else, που επίσης μου άρεσε πολύ.

Το Celebrity είναι λίγο πιο γλυκόπικρο, αλλά και μένα μου άρεσε ιδιαιτέρως. Σαν φαν του Μπέργκμαν, θα πρέπει να δεις επειγόντως το Deconstructing Harry, το οποίο είναι ιδιοφυές.

Σε λίγο πιο σοβαρό ύφος, το Husbands and Wives, που είναι μια πολύ καλά μελετημένη ελεγεία στον έγγαμο βίο, αλλά και πάλι πολύ "μορφωτική" ταινία, ας μου επιτραπεί ο όρος...Σε τελείως διαφορετικό στυλ κινείται το Sweet & Lowdown, το οποίο είχαν δώσει κάποτε τα Νέα, βιογραφική ταινία ενός φανταστικού μουσικού της τζαζ, που παρ' όλα αυτά φέρει το στίγμα του δημιουργού. Ο Σων Πεν καταπληκτικός στον ρόλο του.

Επίσης, το musical Everyone says I love you το είχα δει πριν πολύ καιρό και μου άρεσε ιδιαιτέρως (συν πολλά ονόματα όπως του Edward Norton σε απολαυστικές ερμηνείες). Επίσης έχω δει τα Zelig > Mighty Aphrodite > Radio Days > Bananas > Love & Death >Sleeper με καλές προς μέτριες εντυπώσεις (με την σειρά που τα έβαλα).

Α, και μην ξεχάσω το απίστευτα ευρηματικό Everything you always wanted to know about sex*, το τελευταίο σκετσάκι ΟΟΟΟΛΑ τα λεφτά!

My personal top:

1) Manhattan

2) Annie Hall

3) Deconstructing Harry

4) Hannah and her sisters

5) Celebrity

6) Crimes & Misdemeamors

7) Husbands and Wives

8) Melinda & Melinda

Πρώτο το Manhattan με διαφορά, γιατί τα έχει όλα, plus it's artistic...A perfect, all-around, feel-good, super-duper-wow Allen movie.

Για τα υπόλοιπα πάνω κάτω οι εντυπώσεις μου είναι οι ίδιες (σύμφωνα με αυτά που έγραψα παραπάνω.

ΥΓ: dim_b, καιρό το είχα υπόψιν να κάνουμε ένα poll, κάνε μια τομή (ε ρε τι κάνει η εξεταστική...) με τις δικές σου αγαπημένες και μόνταρέ το.

ΥΓ2: Ούτε καν να το σκέφτεσαι για το boxset που δίνεις το link, είναι πολύ καλή αγορά.

Δημοσ.
Λοιπόν' date=' my field of expertise.

Προσωπική άποψη: χωρίς να θεωρώ κακές ταινίες τις "πρόσφατες" κωμωδιούλες τύπου [b']Small Time Crooks[/b], Hollywood Ending και Curse of the Jade Scorpion, προσωπικά πιστεύω ότι όλη η δύναμη του Allen κρύβεται στις κλασσικές του ταινίες που μιλούν για τις σχέσεις, την προβληματική, κωμική και εφήμερη φύση τους, τουτέστιν θα πρέπει πάση θυσία να δεις Manhattan, Annie Hall, Hannah and her Sisters, Crimes and Misdemeanors, καθώς και τα πιο πρόσφατα σ' αυτό το στυλ, το Melinda & Melinda (που είχε μόνο μείον την απουσία του ίδιου από το cast), καθώς και το Anything Else, που επίσης μου άρεσε πολύ.

Το Celebrity είναι λίγο πιο γλυκόπικρο, αλλά και μένα μου άρεσε ιδιαιτέρως. Σαν φαν του Μπέργκμαν, θα πρέπει να δεις επειγόντως το Deconstructing Harry, το οποίο είναι ιδιοφυές.

Σε λίγο πιο σοβαρό ύφος, το Husbands and Wives, που είναι μια πολύ καλά μελετημένη ελεγεία στον έγγαμο βίο, αλλά και πάλι πολύ "μορφωτική" ταινία, ας μου επιτραπεί ο όρος...Σε τελείως διαφορετικό στυλ κινείται το Sweet & Lowdown, το οποίο είχαν δώσει κάποτε τα Νέα, βιογραφική ταινία ενός φανταστικού μουσικού της τζαζ, που παρ' όλα αυτά φέρει το στίγμα του δημιουργού. Ο Σων Πεν καταπληκτικός στον ρόλο του.

Επίσης, το musical Everyone says I love you το είχα δει πριν πολύ καιρό και μου άρεσε ιδιαιτέρως (συν πολλά ονόματα όπως του Edward Norton σε απολαυστικές ερμηνείες). Επίσης έχω δει τα Zelig > Mighty Aphrodite > Radio Days > Bananas > Love & Death >Sleeper με καλές προς μέτριες εντυπώσεις (με την σειρά που τα έβαλα).

Α, και μην ξεχάσω το απίστευτα ευρηματικό Everything you always wanted to know about sex*, το τελευταίο σκετσάκι ΟΟΟΟΛΑ τα λεφτά!

My personal top:

1) Manhattan

2) Annie Hall

3) Deconstructing Harry

4) Hannah and her sisters

5) Celebrity

6) Crimes & Misdemeamors

7) Husbands and Wives

8) Melinda & Melinda

Πρώτο το Manhattan με διαφορά, γιατί τα έχει όλα, plus it's artistic...A perfect, all-around, feel-good, super-duper-wow Allen movie.

Για τα υπόλοιπα πάνω κάτω οι εντυπώσεις μου είναι οι ίδιες (σύμφωνα με αυτά που έγραψα παραπάνω.

ΥΓ: dim_b, καιρό το είχα υπόψιν να κάνουμε ένα poll, κάνε μια τομή (ε ρε τι κάνει η εξεταστική...) με τις δικές σου αγαπημένες και μόνταρέ το.

ΥΓ2: Ούτε καν να το σκέφτεσαι για το boxset που δίνεις το link, είναι πολύ καλή αγορά.

Συμφωνώ σε μεγάλο ποσοστό αν και νομίζω ότι αδικείς το Sleeper και το Love&Death που είναι ίσως οι πιο αστείες ταινίες του.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Deconstructing Harry, Mighty Aphrodite (σίγουρα! δεν καταλαβαίνω γιατί δεν την έχει προτείνει άλλος!) και φυσικά τις all time classic Annie Hall και Everything You Always Wanted To Know About Sex (αυτή δεν την έχω δει ακόμα είναι η αλήθεια, αλλά από ότι μου έχουν διηγηθεί έχω λυθεί στα γέλια και μάλλον είναι must).

Α! Και φυσικά το Everyone says I love you.

Από όποια από αυτές και να ξεκινήσεις, δεν θα βγεις ζημιωμένος. Μάλλον όμως προηγούνται τα Annie Hall και Deconstructing Harry.

Δημοσ.

το καλύτερο του ειναι το Annie Hall

και το πρώτο του ήταν ωραίο το take the money and run

και το μικροαπατεώνες ήταν καλό

έχει και άλλα ωραία αλλα βαριεμαι τώρα να σκεφτομαι

αν έχω ορεξη θα τα πώ :wink: :wink: :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...