Λαλάκης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Έχω μια μνήμη της kingston KVR400X64C3A 512 MB.Σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο να την πουλήσω και να δώσω κανα 20ευρω παραπάνω για να πάρω την TWINMOS DIMM DDR 512MB PC3200 (400MHz)?Έχω μια μητρική της Gigabyte K8VT800 pro.
billpeppas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Γιατί πρόκειται για το ίδιο πράγμα, με τις ίδιες επιδόσεις ( σχεδόν matched ). Δεν θα δείς την παραμικρή διαφορά. ΓΙα να δείς το PC να επιταχύνει λίγο γενικώς ( πολύ στα games που κάνει πολύ συχνά κολλήματα λόγω μνήμης ) προσθέτεις άλλα 512MB.
Λαλάκης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Ναι απλά επειδή δύσκολα θα βρω ακριβώς την ίδια σκέφτομαι να την πουλήσω και να πάρω δύο twinmos πακέτο που έχω ακούσει ότι έχουν ελάχιστα προβλήματα συμβατότητας και είναι και λίγο καλύτερες.Ισχύει?
billpeppas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Στα defaults 400MHz που θα τις έχεις, με relaxed timings όπως είναι και οι δύο, το ίδιο πράγμα θα καταλαβαίνεις, και το ίδιο θα είναι. Επίσης μήπως άκουσες για τις TwinMos Speed Premium, που είναι πιο ακριβές, με άλλα chips, που προορίζονται για overclocking? Γιατί μεταξύ των τωρινών valueRAMs στα 400MHz δεν πρόκειται να δείς την παραμικρή διαφορά.
Λαλάκης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Όχι δεν είχα ακούσει για Speed Premium.Δεν θέλω να κάνω overclocking.Απλά άκουσα ότι οι twinmos είναι καλύτερες σε θέματα συμβατότητας.Αν βάλλω twinmos δεν θα έχω πρόβλημα με την υπάρχουσα μνήμη?
billpeppas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Για το αν θα έχεις πρόβλημα προσθέτοντας στο υπάρχον σύστημά σου μια twinmos 512 ValueRam , δεν μπορεί να στο εγγυηθεί κανείς. Πρέπει να το δοκιμάσεις. Αν δεν δουλεύει μπορείς να την πάς πίσω στο κατάστημα και να πάρεις πίσω τα λεφτά σου ( εντός 15 ημερών από την ημερομηνία αγοράς ) είτε να πάρεις κάποια άλλη/κάτι άλλο. by the way, τι σημασία έχει έστω και αν οι twinmos έχουν καλύτερο "ποσοστό" συμβατότητας από τις Kingston, εφόσον εσύ έχεις την Kingston και σου δουλεύει μια χαρά.
Λαλάκης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Γιατί ο υπολογιστής στο παρελθόν μου έκανε κάτι "ωραία".Τώρα τα έχει κόψει σχεδόν εντελώς,αλλά είναι να μην μου μπει η ιδέα.Πάντως έτρεχα 7 ώρες memtest και δεν μου έβγαλε πρόβλημα για την μνήμη.Απλά σκέφτομαι να δώσω αυτά το 20 ευρώ παραπάνω και να ησυχάσω.
doctorkostis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Αν ειναι να δωσεις χρηματα και να παρεις παραπανω MB ναι,αλλα να δωσεις λεφτα και να εχεις παλι 512 MB DDR400 δεν εχει νοημα.Παλι το ιδιο πραγμα θα εχεις. Καμια μνημη δεν ειναι πιο συμβατη απο αυτην που ηδη δουλευει καλα.....Και η λογικη αλλαζω μνημη επειδη ο υπολογιστης βγαζει καποιο "προβλημα" δεν ειναι σωστη.Πρωτα βρισκουμε τι φταιει και μετα αλλαζουμε το προβληματικο part.
Λαλάκης Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δεν διαφωνώ με αυτό που λες,αλλά ο υπολογιστής έβγαζε προβλήματα σχεδόν στα πάντα.Άρα το πρώτο πράγμα που υποψιάζεσαι είναι η μνήμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.