Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ Gigabyte

ΜΑΝΩΛΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα με μια καινούργια μητρική που αγόρασα. Gigabyte GA-K8NS Ultra-939. Έχω 3 dimmakia ram 256 mb PC3200 το καθένα.Όταν βάζω και τις 3 μνήμες στα dimmakia ακούγεται το γνωστό μπιπ για το οτι έχει πρόβλημα μνήμης. Όταν βάζω 2 μνήμες ,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα οποίαδήποτε δυάδα και να χρησιμοποιήσω.Υπάρχει κάποια ρύθμιση ειδική επειδή πρώτη φορά μου τυχαίνει αυτό

Οι μνήμες είναι Elixir , Kingston και Corsair.

Δημοσ.

Οτι ο barton έχει 512 μνήμη cache.Tελικά το πρόβλημα που έγραψε λύθηκε.Απλά η συγκεκριμένη μητρική δεν υποστηρίζει 3 dimm μνήμης.Το λέει στο manual.

Δημοσ.

Αυτό το κάνει γιατί πέρνει τις μνήμες ως dual DDR. Δηλαδή ενεργοποιεί αυτόματα την επιλογή dual ddr που σημαίνει ότι οι μνήμες δουλεύουν ανά ζευγάρι.Για να δουλέψει και η άλλη μνήμη θα πρέπει να την βάλεις και αυτή ως δεύτερο ζευγάρι ,με μια 4η μνήμη.(Για αυτό το λόγο έχουν βάλει και 2 διαφορετικά χρώματα στις θύρες).Το ότι δεν μπορεί να δουλέψουν 3 μαζί το γράφει και στο manual. Επίσης να ξέρεις ότι οι μνήμες θα πρέπει να είναι ΟΛΟΙΔΙΕΣ.Όχι μόνο στα mb δηλαδή 2χ256 mb αλλά να αποτελούνται από τον ίδιο αριθμό τσιπ πάνω στην κάθε μνήμη,καθώς και να έχουν το ίδιο timing .Αλλοιώς ενεργοποιεί το dual chanell ddr στα 333 mhz και όχι στα 400 mhz.Την πληροφορία αυτή μπορείς να την βρεις από ένα πρόγραμμα όπως το sisandra.

Δημοσ.

το είδα και εγώ στο Manual πριν από λίγο.Οι μνήμες είναι όλες cl3 pc3200 256mb.Απλά η θα πάω να αγοράσω άλλη μια ίδια η θα πάω να πάρω 2χ512 να τις κάνω dual.Ευχαριστώ παιδιά

Δημοσ.

Αν διαβασεις το manual............λεει οτι το μομπο δεν υποστηριζει 3 dimms μνημης..........εκει ειναι το προβλημα σου.............Εχω το ιδιο και το εχω μελετησει ολο.............τα υπολοιπα δεν ισχυουν..!

Σορρυ εγραφα χωρις να διαβασω τα προηγουμενα .....Οι προλαλησαντες εχουν απολυτο δικιο..!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...