mix@lis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 καλησπερα σε ολους!!!!!! σκεφτομαι να παρω εναν καινουργιο σκληρο και εχω μερικες ερωτησης....... 1.τι βηματα πρεπει να κανω ωστε να αναγνωριστει απο τον υπολογιστη... 2.πρεπει να του κανω format???????(πως???) 3.πρεπει να του εγκαταστησω το λειτουργικο που εχω στον παλιο σκληρο???(windows xp)η δεν θα του εγκαταστησω τιποττα και απλα οτι δεν χωραει να αποθυκευτει στον παλιο σκληρο θα αποθηκευεται στν καινουργιο σκληρο??? παρακαλω βοηθειστε με....!@!@!@!@!
mix@lis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 αααα!!!!και κατι αλλο......... εχω μητρικη AsRock P4VT8+..... τι μαρκα μου προτεινετε να παρω......να ειναι serialATA η ATAPI?????(ποια η διαφορα???) δεν ξερω........
nucleuspower Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Η μητρική σου υποστηρίζει και τους απλούς IDE και τους SATA δίσκους. Δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή, ούτε στην ταχύτητα, αλλά σου προτείνω να πάρεις SATA γιατί είναι πιο καινούργια τεχνολογία και θα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σε μελλοντικούς υπολογιστές. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι απλή. Απλά ανοίγεις τον υπολογιστή σου και εγκαθιστάς το δίσκο προσέχοντας να είναι ο ένας δίσκος master και ο άλλος slave (αν χρησιμοποιείς IDE δίσκο). Μετά πρέπει να κάνεις partition(s), δηλαδή να χωρίσεις το δίσκο σου σε 1 ή περισσότερα κομμάτια και μετά format. Είναι πολύ απλή διαδικασία και δε νομίζω να σε δυσκολέψει. Μπορείς να κρατήσεις τον παλιό σου δίσκο όπου θα έχεις και το λειτουργικό σου και να αποθηκεύεις τα αρχεία σου στον καινούργιο για να μη γεμίζει ο παλιός. Θα έχουν διαφορετικό όνομα οπότε θα ξεχωρίζεις ποιός είναι ποιός. πχ C: και E:
mix@lis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 αν δεν του κανω particion????και του κανω μονο fornat?πειραζει????τι εννοεις αν εχω IDE δισκο??????χρειαζεται καθολου να μπω στα BIOS?
asmorod Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Οι πιο νέες μητρικές συνήθως βρίσκουν αυτόματα τους δίσκους είτε αυτοί είναι SATA είτε IDE άρα δεν χρειάζεται να μπεις στο bios, ο παλιός δίσκος σου λογικά είναι IDE (παλιότερη τεχνολογία). Αν δεν κάνεις partition δεν μπορείς να κάνεις format. Αν κάνεις εγκατάσταση windows XP στο νέο σου δίσκο το πρόγραμμα της εγκατάστασης θα σε ρωτήσει για δημιουργία partition και format δίσκου. Αυτά.
mix@lis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 οταν κανω δεξι κλικ πανω στιν δισκο για να κανω formαt μου βγαζει κατι επιλογες...................στο"μεγεθο μοναδας εκχωρησης"ποια επιλογη να βαλω?????να το αφησω οπως ειναι 4096 byte???και στο "ετικετα τομου" τι να βαλω??? και ενα τελευταιο......για να στειλω κατι αρχεια απο εναν σκληρο σε εναν αλλον κανω"cut-paste""??????(βλακεια εεε????)αλλιως πως γινεται???
geminigr1975 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δέν χρειάζεται να αλλάξεις κάποια επιλογή απο αυτές που προτείνουν τα windows. Όσο για το label, είναι το όνομα της ετικέτας, το όνομα με το οποίο θα παρουσιάζεται ο δίσκος μέσα απο τον explorer και οχι μόνο...
freskas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 να το αφησω οπως ειναι 4096 byte??? Kαλητερα να βαλεις την μικροτερη τιμη (512) για να εξοικονομησεις λιγο περισσοτερο χωρο απο τα αρχεια που αποθηκευονται.
mix@lis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 και κατι αλλο.....εστω οτι εχω κανει particion σε εναν σκληρο και τον εχω χωρισει σε 3 μερη.......πως μπορω να διαλεξω ενα particion για να κανω καποιοες ενεργειες σε αυτο....(δηλ θελω να αποθηκευσω κατι αρχεια στο πρωτο particion,κατι αλλα αρχεια σε ενα αλλο particion κτλ...)πως το κανω αυτο??????
asmorod Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Αν εννοείς αποθήκευση π.χ. ενός εγγράφου στο παράθυρο του save εκεί που λέει Αποθήκευση σε: μπορείς να επιλέξεις τον δίσκο που θα το αποθηκεύσεις.
mix@lis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 και για να μεταφερω απο ενα particion σε ενα αλλο???πως μπορω????
Finn Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Πω σορυ κιόλας αλλα πολύ κουραστικό thread.Η μας δουλευεις όλους εδώ ή όντως δε ξέρεις. Τεσπα απάντηση στην ερωτησή σου...τα partitions θα εμφανίζονται ως σκληροί δίσκοι στο συστημά σου.Κανεις αποκοπή/αντιγραφή οτιδήποτε θες κι αφου μπεις στο φάκελο που θες (οποιουδηποτε partition) κανεις επικόλληση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.