Προς το περιεχόμενο

Closed Captions?

tegias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι αυτο?το υποστηριζει ο player που εχω και δεν γνωριζω τι ειναι...εψαξα λιγο αλλα οχι πολλα πραγματα...εχει σχεση με υποτιτλους?γιατι ταυτοχρονα υποστηριζει και .srt. και .smi αλλα δυστηχως χωρις ελληνικη υποστηριξη

Δημοσ.

thanks....nomiza oti itane mia morfi emfanisis ypotitlwn kai ayti...kai skeftomoun mpas kai mporousa na metatrepsw tous .sub kai .srt ypotitlous se closed captions...

Δημοσ.

Το κείμενο των Closed Captions είναι κωδικοποιημένο ανάμεσα στα frames του τηλεοπτικού σήματος όπως το teletext και χρειάζεται ειδικός αποκωδικοποιητής γιά να εμφανιστεί (αν και τα τελευταία χρόνια πολλές τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο Closed Captions decoder). Στην Αμερική, όπου έχουν δικαίωμα να βλέπουν τηλεόραση και αυτοί που έχουν προβλήματα ακοής, όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα έχουν closed captions (αν προσέξετε όταν αρχίζει μιά Αμερικάνικη σειρά, εμφανίζεται ένα σύμβολο CC που σημαίνει ότι υπάρχουν κρυφοί υπότιτλοι).

Δημοσ.
Το κείμενο των Closed Captions είναι κωδικοποιημένο ανάμεσα στα frames του τηλεοπτικού σήματος όπως το teletext και χρειάζεται ειδικός αποκωδικοποιητής γιά να εμφανιστεί (αν και τα τελευταία χρόνια πολλές τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο Closed Captions decoder). Στην Αμερική, όπου έχουν δικαίωμα να βλέπουν τηλεόραση και αυτοί που έχουν προβλήματα ακοής, όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα έχουν closed captions (αν προσέξετε όταν αρχίζει μιά Αμερικάνικη σειρά, εμφανίζεται ένα σύμβολο CC που σημαίνει ότι υπάρχουν κρυφοί υπότιτλοι).

Mα πόσο μπροστά μπορεί να είναι η Αμερική?Όχι μόνο σε σχέση με την Ελλάδα αλλά και με την Ευρώπη...

Αυτό το σύστημα (Closed Captions) έχει να κάνει με τον τύπο της τηλεόρασης?Πρέπει να έχεις καλωδιακή για να υπάρχει αυτό?Έχεις την δυνατότητα να το ενεργοποιείς/απενεργοποιεις όποτε θές?Γίνεται και σε ορισμένα DVD?(Πρέπει να το υποστηρίζει και το DVD player?)

Δημοσ.

Opws eipe o dim_b, 8eleis decoder (otan leei decoder enoei idikh plaketa pou apodikopoiei ta closed captions apo to shma kai to emfanizei sthn o8onh). Tetoia exoun ola sxedwn ta digital boxes ths kalwdiakhs. Alla plewn exoun kai oi thlewraseis tous kai ta dvd-players. Nai vgainoun kai bainoun me ena koumbi, h patwntas sto teletext 888.

Δημοσ.
Με το VobSub.

Kaneis la8os dim_b. To VobSub den kanei extract Closed Captions. Mono bitmap subtitles.

Alla sthn telikh vre tegias, giati toso "epimonh" me ta closed captions? Den exoun tipota to idiaitero, oute yperteroun se sxesh me tous bitmap ypotitlous tou dvd-video (idika se poiothta, kamia sxesh - den ypisxe logos exalou).

Δημοσ.

Κι εγώ πως το έκανα τότε; :roll:

Στην λίστα με τα subtitle streams, εμφανίζει στο τέλος ένα stream "cc" που αν και συνήθως λέει "not detected", αν το επιλέξεις δημιουργεί 3 αρχεία με τα closed captions. Ένα raw που δεν ξέρω πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί (δεν το έχω ψάξει καθόλου γιατί δεν με ενδιαφέρει) και 2 αρχεία srt (το ένα είναι με unicode γραμματοσειρά).

Δημοσ.

Kai omws exeis dikio. Pote den to eixa prosexei oti sto telos 8a eixe kai alla subs. Apologies.

EDIT: To RAW apoti eida eimai image (camera raw format). Borei na to xrisimopoiei to vobsub san background sta cc, den xerw kai den me poly-endiaferei gia na to psaxw.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...