stidis98 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Αγόρασα χθες το Acer Aspire 5024 το οποίο έρχεται με επεξεργαστή τον Turion ML-34 της AMD. Η συχνότητα του επεξεργαστή όπως αναφέρεται είναι 1.8 GHz. Ανοίγοντας την καρτέλα που αφορά στις ιδιότητες του συστήματος διαπίστωσα ότι η συχνότητα που αναφερόταν για το μηχανημά μου ήταν 731 MHz. Γνωρίζει κανείς εάν η συχνότητα του επεξεργαστή μειώνεται αυτόματα όταν δεν χρειάζεται να εκτέλέσει εφαρμογές που δεν απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχυ και αυξάνεται μόνο οταν απαιτείται να δουλέψει σε βαριές εφαρμογές? Γιατι αν δεν συμβαίνει το παραπάνω μάλλον πρεπει ν'αρχισω να ανησυχω...ευχαριστω εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση.
vagpap Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Όλοι οι επεξεργαστές Mobile δουλέυουν σε χαμηλότερες συχνότητες από την ονομαστική τους. Όταν χρειάζεται, ανεβάζουν ταχύτητα. Για να δουλεύει full, επέλεξε από τα power Schemes το Always On.
Axelfc Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δε νομιζω ωστοσο οτι ειναι καλο να το εχεις να δουλευει συνεχεια στο full. Θα ζεσταινεται περισσοτερο και θα εχει μεγαλυτερη καταναλωση της μπαταριας. Αστο να επιλεξει μονο του αναλογα με το cpu load σε τι συχνοτητα θα δουλεψει. Δοκιμασε να ανοιξεις μερικα προγραμματα και δες και παλι τη συχνοτητα. =)
achristou Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 to sigkekrimeno montelo me endiaferi ke mena.... ise efharistimenos? zestenete poli? opiadipote pliroforia evprosdekti
stidis98 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Η αλήθεια είναι οτι ακόμα δεν το χω δουλεψει πολύ γιατι ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Αυτο που μου κανε μεγάλη εντύπωση είναι η οθόνη του. Εχει απίστευτη ευκρίνεια και πιστεψε με απο τα χέρια μου έχουν περασει πολλά notebook. με χαλασε λιγο που τα partition του ηταν σε fat32(οχι οτι δεν αλλαζει ευκολα αλλα ημαρτον, μπηκαμε στο 2005!). Ειναι πλήρως αθόρυβο(σε σημείο που αν δε βλέπεις την οθόνη δεν καταλαβαίνεις αν δουλεύει η όχι). Η επιθυμία μου ήταν να πάρω το Ferrari 4000 αλλα εντάξει, με παρόμοια χαρακτηριστικά, τα 800 με 1000 € πάνω είναι πολλά. 1200 ευραίοι απο e-shop. Καλορίζικο!(αφου θα το παρεις...σε βλέπω ψήνεσαι...χο χο!)
Dude Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Ισχυει οτι ακριβως σου ανεφεραν οι περισσοτεροι αναφορικα με την ταχυτητα του επεξεργαστη.Αναφορικα με την οθονη δεν ειναι τοσο καθαρη και ευαναγνωστη σε εξωτερικους χωρους(δοκιμαστηκε σε μπαλκονι με τεντες κατεβασμενες) ισως λογο του Crystal Bright να γυαλιζει λιγο.Toshiba του 2002 που δοκιμαστηκε στον ιδιο χωρο δεν ειχε προβλημα. Παντως για τα λεφτα του ειναι κορυφαια επιλογη αναλογικα με αυτα που προσφερει. Achristou ο επεξεργαστης του δεν ζεστενεται τοσο.Αυτο που ζεσταινεται ειναι ο σκληρος.Υστερα απο καποια ωρα απαιτητικου παιχνιδιου η περιοχη γυρω απο το touchpad καθως και το touchpad αρχιζουν να ζεσταινονται. Την ιδια στιγμη το φαν του επεξεργαστη βγαζει ελαφρως χλιαρο αερα.
drX5pAce Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Με έχει συγκινήσει και μένα το laptop αυτό... Κοιτούσα το 1692 αλλά σκέφτηκα ότι ίσως είναι καιρός να αλλάξω τεχνολογία και κυρίως... λειτουργικό σύστημα! Το συγκεκριμένο έχει 64άρι επεξεργαστή εάν δεν κάνω λάθος. Επειδή δεν το έχω ψάξει το ζήτημα, τι λέτε, αξίζει τον κόπο να εγκαταστήσω τα XP 64bit ή θα έχω προβλήματα με drivers και τέτοια;
jobous Δημοσ. 25 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2005 Χθες έφτασε στα χέρια μου το 5024. Πολύ ωραίο από πρώτη ματιά. Λειτουργεί μια χαρά αν και είμαι ακόμα σε φάση εγκατατάστασης προγραμμάτων. Η λειτουργία του υπολογιστή είναι στα 1,8 ghz (αναγράφεται στις ιδιότητες). Έρχεται με προεγκατεστημένα τα xp home. Άρα όποιος θέλει κάτι παραπάνω ας ασχοληθεί μόνος του. Από drivers έχει τα πάντα μόνο όμως για windows xp. Για επιδόσεις θα το ψάξω κάνα 2 μέρες και θα σας πω μετά. Όσο για τις οθόνες και το όλο θέμα που υπάρχει περί εγγύησης καλό είναι να ξέρει όποιος πρόκειται να αγοράσει acer ότι η εγγύηση δεν καλύπτει οθόνες με 4 καμμένα pixel ανα εκατομύριο pixels και κάτω.Άρα μόνο από 5 και πάνω υπάρχει αλλαγή. Σε μένα υπήρχαν 2 (χθες) αλλά μετά από 5-6 ώρες λειτουργίας το ένα λειτούργεί κανονικά!!!!! .Το άλλο είναι στο πάνω όριο της οθόνης και δεν είναι κάτι ενοχλητικό.So be carefull !!! Τα λέμε με περισσότερες εμπειρίες. ΑΑΑ και να μην υπολογίζεται πάνω από 2 ώρες αυτονομίας σε full λειτουργία.
stidis98 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Ερώτηση γιατι ξενέρωσα...το 5024 δεν έχει ενσωματωμένο bluetooth???Τότε ποιός ο λογος υπαρξης του αντίστοιχου πλήκτρου ενεργοποίησης στο μπροστινο μέρος του notebook???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.