Προς το περιεχόμενο

Post Rock/Hardcore, Paranoia

Godfath3r

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεθάψιμο...Γιατί το ξεχάσαμε αυτό το τοπικ?

Ευκαιρία λοιπόν να ακούσετε και τους Logh...O πρώτος τους δίσκος (every time a bell rings,an angel get his wings) είναι απίστευτο post δημιούργημα...Έχω φάει αρκετό κόλλημα τις τελευταίες μέρες!!!!Τσεκάρετε...

Απο ότι μου έχουν πεί φίλοι μου, τα υπόλοιπα άλμπουμ τους δεν λένε τόσο όσο αυτό!!!

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το thread περί post rock, μια κι οι φίλοι του είδους μπορούν να βρουν στο site/forum Decoy πολλές πληροφορίες για νέες μπάντες...διάφορα δε άρθρα του τύπου "tracking the trends" περιλαμβάνονται που περιγράφουν επαρκώς τις διάφορες εθνικές σκηνές του είδους. Κατατοπιστικότατο και το thread "The Top 50 Instrumental Releases of 2005"...όλο και κάτι άγνωστο θα βρει κάποιος να τσεκάρει.

Σχετικά πρόσφατα είχε γίνει κι ένας άτυπος διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου post rock συγκροτήματος, όπως το έκριναν και το ψήφισαν τα μέλη του forum...ιδού οι contestants/γύροι κι οι νικητές:

newbracket7.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Δημοσ.

Draculina...δεν ανέφερα το afterthepostrock για το φόβο των Ιουδαίων και μόνο, αλλιώς μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως θα ήταν πάνω πάνω στο post, μαζί με 2-3 άλλα σχετικά link. Κρίμα φυσικά να την πληρώνει συλλήβδην μια "διεύθυνση" για ένα section, που στην τελική δεν το καπαρώνει κι όλας. Ελπίζω να παραμείνει, αν και δε σου κρύβω πως δεν αποκλείω να σβηστεί...

Προσωπικά με ενθουσίασαν οι Ana Never, Sickoakes, Gregor Samsa, God is an Astronaut, Subtract By Two και As the Poets Affirm μεταξύ αρκετών άλλων.

Δημοσ.

Κλασικό και πολύ καλό το Decoy, όπως και το afterthepostrock... :-D

blueviper θα ήταν παρακινδυνευμένο λες να πόσταρες και τα άλλα links που λες? Έτσι και αλλιώς μιλάμε για καρα-αγνωστες μπάντες, καμία σχέση με maistream, σε εταιρίες που είναι εντελώς underground και δεν "υπάγονται" στην RIAA, και εκτός των παραπάνω, πολλά (για να μην πώ τα περισσότερα) από αυτά τα συγκροτήματα έγιναν καπως γνωστότερα εξ'αιτίας του filesharing, πράγμα που ενθαρρύνουν κιόλας...

Επίσης το κλείσιμο/σβήσιμο του thread στο last.fm είναι εξαιρετικά άδικο, αυτό λέγανε και τα περισσότερα παιδιά που είχαν συνεισφέρει πολλά albums φτιάχνοντας μια τεράστια συλλογή, ότι τα ίδια τα συγκροτήματα ήταν υπερ του filesharing.

αν παρ'όλα αυτά δεν επιθυμείς να ποστάρεις εδώ τα links υπάρχουν και τα pm's... :wink: :)

Δημοσ.
Έτσι και αλλιώς μιλάμε για καρα-αγνωστες μπάντες, καμία σχέση με maistream, σε εταιρίες που είναι εντελώς underground και δεν[/b'] "υπάγονται" στην RIAA, και εκτός των παραπάνω, πολλά (για να μην πώ τα περισσότερα) από αυτά τα συγκροτήματα έγιναν καπως γνωστότερα εξ'αιτίας του filesharing, πράγμα που ενθαρρύνουν κιόλας...

Πολύ σωστό...Πέρα από τα γνωστά συγκροτήματα του χώρου (5-10??), όλοι οι υπόλοιποι βρίσκουν έτσι το κοινό τους!!Και φυσικά με τον πατροπαράδοτο τρόπο, δηλ από στόμα σε στόμα...

Μμμμ,φίλε blueviper στους God is an astronaut και γω έχω μια αδυναμία...

Επίσης (εκτός από τα κλασσικά Explosions in the sky, shora, low frequency in stereo κτλ) Magyar Posse (thanks hugelacky!!), Caspian (τους ανακάλυψα μέσω της λίστας!) και Tarantula AD, καθώς και Envy και Russian Circles για πιο hardcore-ίζοντα γούστα!

Pm με links πάντα ευπρόσδεκτα....

Οι Hangedup και Giardini di Miro επίσης θαυμάσιοι για να θυμηθώ και παλιότερες αγάπες...

Δημοσ.
Πολύ σωστό...Πέρα από τα γνωστά συγκροτήματα του χώρου (5-10??), όλοι οι υπόλοιποι βρίσκουν έτσι το κοινό τους!!Και φυσικά με τον πατροπαράδοτο τρόπο, δηλ από στόμα σε στόμα...
Mα και οι "κλασικοί" πλέον στο είδος (GY!BE, Mogwai, Do Make Say Think, A Silver Mt. Zion, Mono, EitS, Sigur Ros, Tortoise, ....) έτσι έγιναν γνωστοί και πλέον θεωρούνται κλασικοί!

Mε αντιγραφές (το '99-2000 με άπειρο ψάξιμο + τύχη κατάφερνε κανείς να βρεί αυθεντικό cd GY!BE), και filesharing. Άλλωστε κανένα από αυτά τα group δεν είναι σε εταιρία που ελέγχεται από την RIAA, εκτός από τους Sigur Ros των οποίων οι τελευταίοι 1-2 δίσκοι διανέμονται από την EMI). :wink:

Δημοσ.

Χωρίς να έχω ψάξει αρκετά τον χώρο, μπορείτε να προτέινετε κάποια από την Top-50 λίστα του decoymusic που να φέρνουν σε explosions/sigur ros (γενικά θέλω πιο χαλαρές καταστάσεις, κανά ξέσπασμα που και που δε με χαλάει αλλά δεν το επιδιώκω κιόλας, με τίποτα πάντως hardcore καταστάσεις)), πχ ένα που βρήκα και μ'άρεσε είναι το We may be remembered by what we did when we sat down (official link) από Youth Pictures of Florence Henderson. (ρωτάω από την συγκεκριμένη λίστα γιατί την έχω βρει πακέτο, βέβαια αν έχετε να προτείνετε και κάτι εκτός αυτής δεκτό :-D )

Δημοσ.

Το μπαμ έγινε με το lift your skinny fists το 2000 το οποίο εδώ στη Θεσσ το βρισκες εύκολα (σχετικά πάντα...)...Τότε ουσιαστικά άρχισαν να κυκλοφορούν οι δίσκοι(πχ to agaetis byrjun, προ EMI εποχή) και είδαμε και κάποιες συναυλίες...(θυμάμαι την πρώτη εμφάνιση των GY!BE στο μύλο στη Θεσσαλ, sold out!!!που τέτοια τώρα...).Εγώ μπήκα στο χορό το 99 με το come on die young...Αυτοί οι δίσκοι υπήρχαν τότε και στα μεγάλα/μη εξειδικευμένα δισκάδικα (τότε ψώνιζα από virgin και blow up...).Όμως μόνο αυτοί...Άντε και τπτ Tortoise (το 99 αγόρασα το TNT), και μετα δειλά οι Mt Zion (2000-2001)...GY!BE εποχής infinity πχ πρέπει ναταν όντως δυσεύρετοι...

Δημοσ.

Φίλε hugelacky...να είσαι βέβαιος πως αν δώσουν το ok οι αρμόδιοι, θα είμαι περισσότερο κι από πρόθυμος να δώσω τα πάντα φόρα παρτίδα και σε κοινή θέα, αλλά όσο αυτό παραμένει αδιευκρίνηστο, προτιμώ να κινηθούμε στα υπόγεια της Opus Dei μέθεξης. :D

Είναι αυτονόητο στη συνείδησή μου πως συμφωνώ με κάθε μία από τις διαπιστώσεις σου, αναφορικά με το συμφέρον αυτών των underground συγκροτημάτων, αλλά δε σου κρύβω πως δε σκέφτονται όλοι τόσο "λογικά". Προς το παρόν λοιπόν πάμε με myspace κι official site, όπως πρότεινε κι ο Lucifer και βλέπουμε...

Πάντως οι περισσότερες πηγές, λίγο πολύ αναφέρονται τόσο στο afterthepostorock, όσο και στο παλιό thread του Last.fm, οπότε το πιθανότερο είναι να αποτελούν κοινό τόπο ήδη σε όσους αρέσκονται στο είδος.

Δημοσ.
Χωρίς να έχω ψάξει αρκετά τον χώρο, μπορείτε να προτέινετε κάποια από την Top-50 λίστα του decoymusic που να φέρνουν σε explosions/sigur ros (γενικά θέλω πιο χαλαρές καταστάσεις, κανά ξέσπασμα που και που δε με χαλάει αλλά δεν το επιδιώκω κιόλας, με τίποτα πάντως hardcore καταστάσεις)), πχ ένα που βρήκα και μ'άρεσε είναι το We may be remembered by what we did when we sat down [/url'] (official link) από Youth Pictures of Florence Henderson. (ρωτάω από την συγκεκριμένη λίστα γιατί την έχω βρει πακέτο, βέβαια αν έχετε να προτείνετε και κάτι εκτός αυτής δεκτό :-D )

Δες Low frequency in stereo και Tristeza...Αν και ο συγκεκριμένος δίσκος των Tristeza δεν είναι ο καλύτερος τους...Και οι God is an astronaut νομίζω θα σου αρέσουν...Do make say think επίσης...Και οι dirty 3 είναι πολύ ατμοσφαιρικοί(εκτός λίστας...)!!Ωραίος δίσκος ακόμα είναι και αυτος των Worlds end girlfriend....

Εκτός λίστας αλλά κλασικοί είναι οι Μοnο...Μελωδικοί με κάποια περιορισμένα ξεσπάσματα!!Αξίζουν...

Δημοσ.

Panathachamp στη φάση (EitS + GY!BE) που θες προτείνω αφού σου άρεσε να τσεκάρεις καταρχήν όλο τον δίσκο των Youth Pictures of Florence Henderson (Unnoticeable in a Tiny Town, Invisible in the City)

έπειτα προτείνω για κατέβασμα αυτούς τους 4 θεϊκούς δίσκους...

Magyar Posse - Kings Of Time (2004)

God Is An Astronaut - All Is Violent, All Is Bright (2005)

Yndi Halda - Enjoy Eternal Bliss [EP] (2005)

Red Sparowes - At the Soundless Dawn (2004)

(retro στυλ κάπως oι 2 πρώτοι, πολύ όμορφη μουσική, οι 2 τελευταίοι φέρνουν έντονα σε GY!BE, EitS)

αυτά για αρχή, και αν τα ακούσεις και είναι στο στυλ που ζητάς προτείνουμε κι άλλα... :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...