Προς το περιεχόμενο

egkatastasi neou sklirou kai ram

antir

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

paidia, aurio pairnw deutero skliro kai deuteri mnimi na valw sto pc

afou ta topo8etisw ,ti vimata akolou8w gia na ta dei to pc?

oso analitikotera peite ,toso kalitera :)

mi kanw kamia koutamara kai trexw. :)

episi,yparxei kana elliniko h' kseno site pou na dinei tetoiou eidous symboules se mas tous arxarious?

Δημοσ.

Τίποτα φίλε δεν χρειάζεσαι εκτός από το να φορμάρεις τον δίσκο π.χ. με partition magic ή αν θέλεις με το δισκάκι του windows.Πρόσεξε όμως να συνδέσεις σωστά τον δίσκο

Δημοσ.

Τι Pc έχεις;

Αν είναι P4 τα αναγνωρίζει μόνο του απλώς μετά την εγκατασταση πρέπει να κάνεις format τον σκληρό δίσκο. Για να κάνεις format τον δίσκο και να μπορείς να τον βλέπεις από το my competer ακολούθησε τα βήματα:πίνακας ελέγχου - εργαλεία διαχειρησης - από εκεί βρές τον σκληρό δίσκο που εγκατέστησες και κάντου format. Από ότι θύμάμε πατάς δεξί κλίκ πάνω του και στη συνέχεια format.

Δημοσ.

An einai megalos o skliros se sumferei na ton xwriseis se partitions.Episis an o skliros pou idi exeis einai arketa palios tsekare se ti kalwdiotainia einai sundedemenos.Uparxei periptwsi na einai se 40ara kai an valeis ton kainourio sti 40ara tha exeis meiwmenes epidoseis giati den tha trexei se ultra dma mode.

Anaforika me ti mnimi koitakse na einai idiou tupou me auti pou idi exeis(xronismoi ktl).To idaniko tha itan na einai kai tou idiou kataskeuasti gia na apofugeis periptwseis conflicts me tis mnimes.

Δημοσ.

Dude giati einai pio symferon na xwrizeis ena deytereyonta disko se partitions?

Gia emena as poume den einai.

An exeis ena disko tote ok. Kane 2 partitions,1 gia to leitoyrgiko kai to allo gia apo8hkh.

Δημοσ.

φίλε το μήχάνιμα που έχεις είναι αρκετά παλίο και ίσως να μην βρεις μνήμη. Επίσης να προσέξεις το μέγεθος του σκληρού δίσκου που θα αγοράσεις να το αναγνωρίζει το Bios. Pc όπως το δικό σου αναγνωρίζουν συνήθως μέχρι 40 GB.

Εγώ θα σου πρότεινα μία γενική αναβάθμιση του συτήματος...νομίζω είναι καιρός.

Δημοσ.

Nicoskon εχω δει πολλα ατομα να εχουν 80-120gb σκληρους με ενα και μονο partition.Προσωπικα το θεωρω κοροιδια καθως τον 80αρι μπορεις να τον κοψεις στα 4,να κανεις και 1-2 partitions ntfs και να αφησεις τα αλλα fat32 αν θες.Ετσι θα γλιτωσεις απο το προβλημα του fragmentation.Για σκεψου ενα σκληρο 80gb με τα 20-30 γεματα και να ειναι κατακερματισμενος.Θα πρεπει το defrag ή οποιο αλλο λογισμικο χρησιμοποιεις να κανει ανασυγκροτηση ενος δισκου 80gb ή και μεγαλυτερου.Επισης ο fragmented σκληρος επηρεαζει την επιδοση του συστηματος.Αντιθετως με ενα σκληρο χωρισμενο πχ στα 4,θα μπορουσες να κανεις ανασυγκροτηση μονο σε αυτον που χρειαζεται.

Αλλος ενα βασικος λογος ειναι το backup και η επαναφορα του συστηματος.Αν τα εχεις ολα σε ενα σκληρο χυμα τοτε για να κανεις format ή επανοδο τα χανεις ολα.Αντιθετα αν εχεις partitions και εχεις αλλου το λειτουργικο,αλλου τις εφαρμογες,αλλου αυτα που δεν επηρεαζονται απο προγραμματα(mp3,images,movies,share folders for p2p),τοτε μπορεις ανετα να κανεις format μονο στα partitions του λειτουργικου και των εφαρμογων και να γλιτωσεις την επαναφορα των υπολοιπων που συνηθως ειναι και τα περισσοτερα σε ογκο.

Προσωπικα τον εχω χωρισει στα 5.Το 1 εχει το λειτουργικο και οσες εφαρμογες δεν τις αλλαζω συχνα(πχ Office).Το 2 εχει τις υπολοιπες εφαρμογες(και ειναι πολλες),το 3 για τα παιχνιδια(αυτα τα αλλαζω σαν τα πουκαμισα),τα 4-5 ειναι σε ntfs και εχω στο 4 ολο το sharing για τα p2p και το 5 που ειναι και το μεγαλυτερο σε χωρο το εχω για να κοβω ταινιες και το downloading.

Ετσι καποια στιγμη που χρειαστηκε να κανω format την πληρωσαν τα πρωτα 3 μονο.

Αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη.Ο καθενας κανει οτι τον βολευει.

Δημοσ.

Φιλε antir εχεις αρκετα παλιο συστημα.Προσεξε μηπως παρεις πολυ μεγαλο σκληρο και δεν τον υποστηριζει το bios της μητρικης σου.Επισης κοιτα τι τυπο μνημης θα παρεις.Αν θυμαμαι καλα τετοια συστηματα περνανε μνημες sdram 66 και 100 mhz.

Τσεκαρε το.Επισης μερικες μητρικες απαιτουσαν τα dimm-ακια της μνημης να ειναι double sided ή one-side.Κοιταξε το και αυτο μην βρεθεις προ εκπληξεων.

Δημοσ.

@Dude

To fragmentation den leei kati.

Gia backup to idaniko einai ena sklhros gia os/progz kai enas megalos sklhros gia backup.

To idanikotero einai raid0 gia os/progz kai raid1 gia backup.

Peri ore3ews oudeis logos.

Dokimase na kaneis ena speed test se enan 80gb eniaio kai se ena idio 80gb spasmeno se

4 partitions.Perimenw apotelesmata? Nomizw 8a ypar3ei diafora.

@pankou

egw dhl pou exw enan 80arh sto PIII 800mhz prepei na eimai e3airesh?

@antir

an mporeis pes mas poia mhtrikh exeis na sou poume mexri poias xwrhtikothtas sklhro

mporei na dex8ei h mhtrikh sou.

Δημοσ.

opou nanai 8a parw kai kainourgio pc ;-)

apla,auton ton 8elw na ton katevasw sto xwrio .i ram mou einai a8lia ,ta xp sernontai ,gia auto kai 8elw na allaxw toulaxiston th ram

h mhtrikh mou einai mia DFI CA63-EC/SC

episis mnini exw mia PC133-SDRAM 128mb !!!

exw vrei kapoies sdram PC133 .H marka prepei nanai idia me ti palia mou ram h' pairnw xalara kapoia?

ram 8a tou valw opws kai dipote.me to skliro poso lete na tou valw gia sigoura?kai 40arh na valw eyxaristimenos eimai

Δημοσ.

Nicoskon δεν διαφωνω οτι μπορει να υπαρξει διαφορα στην ταχυτητα(αν και τωρα δεν εχω αλλο σκληρο ευκαιρο για δοκιμες).

Επισης για να γινουν αυτα που λες εσυ απαιτουνται ειτε 2 σκληροι,ειτε υποστηριξη raid απο την μητρικη.

Εγω που δεν εχω τιποτα απο τα δυο ειμαι υποχρεωμενος να βολευτω και να κανω τη δουλεια μου με καποιο τροπο.

Αλλωστε οπως ειπες περι ορεξεως......

Οσο για το fragmentation πιστεψε με λεει πολλα.Ειναι αλλο πραγμα ενας κατακερματισμενος σκληρος ενιαιος οπου θα πρεπει η κεφαλη να κανει βολτες απο τη μια ακρη στην αλλη και διαφορετικο να εχεις μονο ενα partition κατακερματισμενο αρα μικροτερη επιβαρυνση του δισκου και σαφως ταχυτερη λειτουργια.

Σιγουρα θα εχεις δει πως πεταει ενας σκληρος αμεσως μετα απο format και πως αρχιζει να "σερνεται" μολις αρχισουν τα βαλε-βγαλε,κρατα-πετα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...