Antonisk2003 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Καλησπέρα! Είπα και εγώ να πάρω ένα dvd recorder αλλά έχω μπερδευτεί με τους τύπους dvd που υπάρχουν για γράψιμο. Τι διαφορά έχουν οι δύο αυτοί τύποι dvd; Απ' ότι είδα μεγάλη διαφορά στην τιμή δεν έχουν, αλλά ποια να προτιμήσω?
dreaming123 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Τα περισσότερα αν όχι όλα τα dvd recorder υποστηρίζουνε και τα 2 format. Τα dvd-r + είναι ποιο συμβατά με ποιο παλιές συσκευές...
accipio Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Μια δοκιμή θα σου δείξει τη σωστή επιλογή... Γράψε από ένα + και - (καλής ποιότητας, όχι τίποτα Princo - Creation κτλ.) και παίξτα σε όποια συσκευή ανάγνωσης έχεις για να διαπιστώσεις τυχόν ασυμβατότητες.
Antonisk2003 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Οk thanks αυτό θα κάνω, απλά δεν μπορούσα να καταλάβω ποια η διαφορά τους.
qspock Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Τα DVD-R ειναι ποιο συμβατα απο τα +R εφοσον τα τελευταια δεν εχουν DVD-ROM booktype.
TheBoyFromSalina Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Aν ενα player δεν ειναι συμβατο με +R, υπαρχει καποια δυνατοτητα για firmware upgrade ωστε να μπορει να τα παιζει?
accipio Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Aν ενα player δεν ειναι συμβατο με +R, υπαρχει καποια δυνατοτητα για firmware upgrade ωστε να μπορει να τα παιζει? Λίγο χλωμό το βλέπω αυτό. Μπορείς όμως να κάνεις κάτι άλλο: Αν το υποστηρίζει το recorder σου, να αλλάζεις το booktype στα +R δισκάκια ώστε να φαίνονται ως DVD-ROM αντί για DVD+R και να παίζουν παντού (αυτή η διαδικασία λέγεται αλλιώς bitsetting).
accipio Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Tayio Yuden, TDK, Verbatim, Philips είναι μερικές. Από κει και πέρα, πρέπει να βρει κάποιος και ποιες απ' αυτές συνεργάζονται καλύτερα με το recorder του.
c@pt@in Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 kales markes einai oi TDK , INTENSO , SONY klp....twra dvd-r einai kalytera apo dvd+r dn kserw (nomizw oti ta -r einai pio symvata k epanegrapsima)
EPa Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Δεν νομίζω να υπάρχουν σήμερα συσκευές που να μην υποστηρίζουν και τα 2 format. To DVD-R παλαιότερο και "υποτίθεται" πιο συμβατό. Το DVD+R δημιουργήθηκε επειδή υπήρξαν εταιρείες που διαφώνησαν κατά την ανάπτυξη του προτύπου (ή απλά έμειναν απ' έξω). Οπότε μαζεύτηκαν και έφτιαξαν το δικό τους +R. Ως νεότερο και από ότι έχω δει μέχρι στιγμής, είναι καλύτερο και τελικά είναι μάλλον πιο συμβατό αφού είναι πιο "χαλαρό". Δεν είχα καμμία περίπτωση desktop player που να μην παίξει ταινία γραμμένη σε +R, ενώ είχα πρόβλημα σε (λίγες ομολογουμένως) -R. Κοινώς: αν πρέπει να διαλέξω σε τι format θα γράψω *ο,τιδήποτε* (data, ταινίες, κτλ) θα διάλεγα +.
lanista Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω . Όταν κάνω back-up divX ταινίες (σε avi format) τελικά ποιο πρότυπο είναι καλύτερο να χρησιμοποιώ ?? Το + ή το - ?? Να επισημάνω ότι τα δισκάκια θα παίζουν μόνο μέσω του pc και όχι κάποιου άλλο player. Πρακτικά σε ποιο τομέα εστιάζονται οι διαφορές ?? Στην ποιότητα εγγραφής ? στην αντοχή στο χρόνο ?? . Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
accipio Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Γράψε σε όποιο φορμά γράφει καλύτερα το recorder σου (υπάρχουν προγράμματα για να ελέγχεις την ποιότητα εγγραφής των dvd που γράφεις). Αφού θα τα παίζει μόνο ο υπολογιστής σου, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα είτε είναι + είτε -.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Εγώ χρησιμοποιώ TAYIO YUDEN αφού θεωρούνται γενικά τα καλύτερα. παίρνω -R γιατί το pioneer 106s που έχω έχει προβληματάκια με τα +R. Γενικά τα -R παίζουν όπου και αν έχω δοκιμάσει. Σε ταινίες όπως ειπώθηκε παραπάνω στα -R μπορείς να θέσεις Book Type DVD-ROM, και αυτό είναι άλλο ενα πλεονέκτημα από άποψη συμβατότητας.
accipio Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2006 Σε ταινίες όπως ειπώθηκε παραπάνω στα -R μπορείς να θέσεις Book Type DVD-ROM, και αυτό είναι άλλο ενα πλεονέκτημα από άποψη συμβατότητας. Μια διόρθωση: Μόνο στα +R ισχύει αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.