Προς το περιεχόμενο

DVD-R ή DVD+R

Antonisk2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Είπα και εγώ να πάρω ένα dvd recorder αλλά έχω μπερδευτεί με τους τύπους dvd που υπάρχουν για γράψιμο. Τι διαφορά έχουν οι δύο αυτοί τύποι dvd; Απ' ότι είδα μεγάλη διαφορά στην τιμή δεν έχουν, αλλά ποια να προτιμήσω?

Δημοσ.

Μια δοκιμή θα σου δείξει τη σωστή επιλογή... Γράψε από ένα + και - (καλής ποιότητας, όχι τίποτα Princo - Creation κτλ.) και παίξτα σε όποια συσκευή ανάγνωσης έχεις για να διαπιστώσεις τυχόν ασυμβατότητες.

Δημοσ.
Aν ενα player δεν ειναι συμβατο με +R, υπαρχει καποια δυνατοτητα για firmware upgrade ωστε να μπορει να τα παιζει?

Λίγο χλωμό το βλέπω αυτό. Μπορείς όμως να κάνεις κάτι άλλο: Αν το υποστηρίζει το recorder σου, να αλλάζεις το booktype στα +R δισκάκια ώστε να φαίνονται ως DVD-ROM αντί για DVD+R και να παίζουν παντού (αυτή η διαδικασία λέγεται αλλιώς bitsetting).

Δημοσ.

Tayio Yuden, TDK, Verbatim, Philips είναι μερικές. Από κει και πέρα, πρέπει να βρει κάποιος και ποιες απ' αυτές συνεργάζονται καλύτερα με το recorder του.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να υπάρχουν σήμερα συσκευές που να μην υποστηρίζουν και τα 2 format.

To DVD-R παλαιότερο και "υποτίθεται" πιο συμβατό. Το DVD+R δημιουργήθηκε επειδή υπήρξαν εταιρείες που διαφώνησαν κατά την ανάπτυξη του προτύπου (ή απλά έμειναν απ' έξω). Οπότε μαζεύτηκαν και έφτιαξαν το δικό τους +R. Ως νεότερο και από ότι έχω δει μέχρι στιγμής, είναι καλύτερο και τελικά είναι μάλλον πιο συμβατό αφού είναι πιο "χαλαρό". Δεν είχα καμμία περίπτωση desktop player που να μην παίξει ταινία γραμμένη σε +R, ενώ είχα πρόβλημα σε (λίγες ομολογουμένως) -R.

Κοινώς: αν πρέπει να διαλέξω σε τι format θα γράψω *ο,τιδήποτε* (data, ταινίες, κτλ) θα διάλεγα +.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω . Όταν κάνω back-up divX ταινίες (σε avi format) τελικά ποιο πρότυπο είναι καλύτερο να χρησιμοποιώ ?? Το + ή το - ?? Να επισημάνω ότι τα δισκάκια θα παίζουν μόνο μέσω του pc και όχι κάποιου άλλο player. Πρακτικά σε ποιο τομέα εστιάζονται οι διαφορές ?? Στην ποιότητα εγγραφής ? στην αντοχή στο χρόνο ?? .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Γράψε σε όποιο φορμά γράφει καλύτερα το recorder σου (υπάρχουν προγράμματα για να ελέγχεις την ποιότητα εγγραφής των dvd που γράφεις). Αφού θα τα παίζει μόνο ο υπολογιστής σου, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα είτε είναι + είτε -.

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ TAYIO YUDEN αφού θεωρούνται γενικά τα καλύτερα.

παίρνω -R γιατί το pioneer 106s που έχω έχει προβληματάκια με τα +R.

Γενικά τα -R παίζουν όπου και αν έχω δοκιμάσει.

Σε ταινίες όπως ειπώθηκε παραπάνω στα -R μπορείς να θέσεις Book Type DVD-ROM, και αυτό είναι άλλο ενα πλεονέκτημα από άποψη συμβατότητας.

Δημοσ.
Σε ταινίες όπως ειπώθηκε παραπάνω στα -R μπορείς να θέσεις Book Type DVD-ROM, και αυτό είναι άλλο ενα πλεονέκτημα από άποψη συμβατότητας.

Μια διόρθωση: Μόνο στα +R ισχύει αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...