defyho Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Γεια σε όλους! Όταν πάω να κόψω ένα βίντεο με το VirtualDub μου βγάζει το ίδιο αρχείο (κομμένο αλλά με διαφορετική αρχή και τέλος από αυτά που όρισα) όσες φορές και αν προσπαθήσω. Επίσης όταν πάω να ενώσω 3 ή περισσότερα αρχεία σε ένα θα βάλει ένα δύο φορές. Τι γίνεται;
DrLo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Γεια σε όλους! Όταν πάω να κόψω ένα βίντεο με το VirtualDub μου βγάζει το ίδιο αρχείο (κομμένο αλλά με διαφορετική αρχή και τέλος από αυτά που όρισα) όσες φορές και αν προσπαθήσω. Επίσης όταν πάω να ενώσω 3 ή περισσότερα αρχεία σε ένα θα βάλει ένα δύο φορές. Τι γίνεται; Για το πρώτο νομίζω (ξαναλέω νομίζω) ότι πρέπει η αρχή και τέλος να είναι συγκεκριμένα καρέ, αυτά στα οποία πηγαίνει με Shift+arrow. Αν εσύ πας μερικά frame πριν η μετά το virtual dub θα "πιάσει" για αρχή ή τελος το πιο κοντινό τέτοιο frame (νομίζω λέγεται key frame ή κάτι τέτοιο) Όσον αφορά την ένωση αρχείων περιέγραψε τα ακριβή βήματα σου.
defyho Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Και αν θέλω να κόψω ένα βίντεο ανεξάρτητα από τα keyframes τι πρέπει να κάνω; Τώρα όσον αφορά την ένωση βάζω direct stream copy, ανοίγω το πρώτο αρχείο, πάω append segment και ανοίγω το δεύτερο μετά το τρίτο κτλ.
Dreamstorm Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2005 Το virtualdub κόβει πάνω σε keyframe άμα το έχεις βάλει σε direct stream copy. Τώρα αν θες να κόψεις ακριβως πάνω σε frame πρέπει να το βάλεις σε full processing mode. Το κόλπο είναι να κόψεις το κομμάτι που θέλεις σε direct stream copy και έπειτα να κόψεις ένα πολύ μικρό κομμάτι από αυτό , με full processing να το πας εκεί που θέλεις (reencode με ίδιο bitrate,codec) και έπειτα να το ενώσεις. Συνήθως τα κομμάτια αυτά είναι πολύ μικρά (2-3 sec) και η διαφορά δεν φαίνεται. Είναι λίγο μανούρα η δουλειά, αλλά πολύ καλό όταν πχ από tv-capture θέλεις να βγάλεις διαφημίσεις (συνήθως τα κανάλια τις σκάνε στο μπαμ και δεν βλέπεις καν την αλλαγή). Τώρα αν κάποιο άλλο πρόγραμμα κάνει δουλειά δεν ξέρω. Για την ένωση μάλλον κάτι κάνεις λάθος, append avi segment και τα μέρη που θέλεις με την σειρά που τα θέλεις, τώρα αν το κάνεις έτσι και στα βγάζει όπως λες, πολύ περίεργο!
Godfath3r Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 @dreamstorm, με το reencode δεν θα χάσεις όμως σε ποιότητα σε σχέση με το αρχικο video?
Dreamstorm Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Ναι φυσικά, όμως στην ουσία η διαφορά δεν θα είναι εμφανής.Για παράδειγμα έστω ότι η διάρκεια του video που έχεις είναι 1 min εσύ θέλεις να κόψεις τα πρώτα 40 αλλά το vdub στο κόβει στα 43 sec (τυχαίνει να είναι εκεί το keyframe).Οπότε έχεις ένα video με την ίδια ποιότητα με το αρχικό αλλά 3sec παραπάνω άχρηστα.Πας και κόβεις το video των 43sec σε δύο μέρη: Από την αρχή μεχρί πχ τα 37sec και ένα από τα 37sec μέχρι το τέλος. Έτσι σου μένουν 37sec με την ίδια ποιότητα και το άλλο κομμάτι διάρκειας 6 sec που θα το επεξεργαστείς με full processing και θα κόψεις ότι δεν χρειάζεσαι. Μετά τα ενώνεις και θα έχεις τα 40sec με 37sec ίδια ποιότητα με το αρχικό και άλλα 3sec reencoded που πρακτικά δεν καταλαβαίνεις διαφορά (έχοντας βάλει ίδιο bitrate, codec). Εντελώς τυχαίο παράδειγμα, αλλά κάπως έτσι πάει.
k_w_t Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2005 Οσο αφορα την ενωση με το append avi segment αν τα αρχεια ειναι πχ video1.avi video2.avi video3.avi κτλ τo avi segment Θα τα ανοιξει ολα μονο του οταν ανοιξεις το video2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.