Greator Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Αγορασα ενα λαπτοπ το οποιο, οπως τα περισσοτερα 15αρια εχει σκληρο 4200rpm κατι που δεν με καλυπτει ομως αφου δουλευω audio εφαρμογες και φαντασου να τρεχεις ταυτοχρονα 50-60 wav. Με τον παρον σκληρο το πολυ να μπορεσω να τρεξω 15 wav ταυτοχρονα στο Cubase. Αρα οι επιλογες μου ειναι 2: 1.Να αγορασω ενα εξωτερικο Firewire σκληρο στις 7200rpm. 2.Να βγαλω τον σκληρο που εχει ηδη το λαπτοπ(100Gb) και να αγορασω ενα αλλο σκληρο στις 7200 στροφες. Το προβλημα με αυτην την επιλογη ειναι οτι πρωτον χανω την εγγυηση για το λαπτοπ, δευτερον οτι πρεπει να μπω στη διαδικασια να κανω restore το συστημα και τριτον οτι εκ των πραγματων το μεγεθος του σκληρου θα ειναι σαφως μικροτερο απο οτι αν επαιρνα εναν εξωτερικο(λογω του οτι για λαπτοπ δυσκολα βρισκεις μεγαλο σκληρο στις 7200 και αν βρεις πρεπει να τα σκασεις χοντρα). Αν προσθεσουμε σε ολα αυτα οτι λογω των παραπανω στροφων ο εσωτερικος σκληρος θα ζεσταινει ακομα περισσοτερο το μηχανημα κλινω περισσοτερο προς την πρωτη επιλογη. Αλλα θα εχουν την ιδια performance ενας εξωτερικος με εναν εσωτερικο σκληρο στις ιδιες στροφες? Δωστε μου τα φωτα σας :smile: Ευχαριστω
georgeadams Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Ο εσωτερικός θα είναι πιο γρήγορος από το firewire. Η εγγύηση γιατί να χαθεί? Σε όσα notebooks έχω δει, ο δίσκος ήταν έτσι τοποθετημένος που μπορούσε να αλλαχθεί χωρίς να λυθεί όλο το notebook και χωρίς να σπάσει κάποια ταινία ασφαλείας. 9 στις 10 φορές υπάρχει ξεχωριστό καπάκι στο κάτω μέρος του notebook όπου με 1-2 βίδες βγαίνει κατευθείαν ο δίσκος. Για το θέμα το μικρού μεγέθους, μπορείς να πάρεις ένα κουτάκι USB2 για δίσκους 2.5" και να βάλεις εκεί τον αργό δίσκο που θα βγάλεις από το notebook, έτσι ώστε να μην πάει χαμένος.
Greator Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Ο εσωτερικός θα είναι πιο γρήγορος από το firewire. Η εγγύηση γιατί να χαθεί? Σε όσα notebooks έχω δει' date=' ο δίσκος ήταν έτσι τοποθετημένος που μπορούσε να αλλαχθεί χωρίς να λυθεί όλο το notebook και χωρίς να σπάσει κάποια ταινία ασφαλείας. 9 στις 10 φορές υπάρχει ξεχωριστό καπάκι στο κάτω μέρος του notebook όπου με 1-2 βίδες βγαίνει κατευθείαν ο δίσκος.Για το θέμα το μικρού μεγέθους, μπορείς να πάρεις ένα κουτάκι USB2 για δίσκους 2.5" και να βάλεις εκεί τον αργό δίσκο που θα βγάλεις από το notebook, έτσι ώστε να μην πάει χαμένος.[/quote'] Eυχαριστω για την απαντηση! Οσο για την εγγυηση ετσι μου ειπαν και στο πλαισιο απο οπου αγορασα και το λαπτοπ αλλα και απ'τη Sony (Vaio FS215S). Εχεις δικιο οτι υπαρχει ενα καπακι απλα κατω απ'το λαπτοπ και μπορω ευκολα να τον αντικαταστησω. Η διαφορα ειναι τοσο σημαντικη ωστε να παω να αγορασω ενα 60ρη Hitachi εσωτερικο και να ρισκαρω και την εγγυηση απ'οτι να παρω εναν εξωτερικο 200ρη Maxtor και να μη χρειαστει να μπω σε αυτη τη διαδικασια?
xaotikos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Eυχαριστω για την απαντηση! Οσο για την εγγυηση ετσι μου ειπαν και στο πλαισιο απο οπου αγορασα και το λαπτοπ αλλα και απ'τη Sony (Vaio FS215S). Εχεις δικιο οτι υπαρχει ενα καπακι απλα κατω απ'το λαπτοπ και μπορω ευκολα να τον αντικαταστησω. Η διαφορα ειναι τοσο σημαντικη ωστε να παω να αγορασω ενα 60ρη Hitachi εσωτερικο και να ρισκαρω και την εγγυηση απ'οτι να παρω εναν εξωτερικο 200ρη Maxtor και να μη χρειαστει να μπω σε αυτη τη διαδικασια? Συμφωνώ με τον georgeadams. Πήγαινε για εσωτερικό. Πρώτα από όλα επειδή τον σκληρό μπορείς να τον αλλάξεις εύκολα και χωρίς να φαίνεται και να σου λέει η εταιρία ότι χάνεις την εγγύηση απλά βάζεις πάλι τον παλιό αν σου πάθει τίποτα και πρέπει να το πας για service. Εγώ αυτό έκανα και αυτό μου πρότειναν με λίγα λόγια και απο την toshiba (κανονικά χάνει την εγγύηση αν επηρεάσει κάτι άλλο..αλλά ok αν δεν επηρεάζει ο σκληρός δεν έχεις πρόβλημα μου είπαν...). Δεύτερο, πάντα ο primary σκλήρός πρέπει να είναι πιο γρήγορος αφού σε αυτόν φορτώνει το λειτουργικό ότι χρειάζεται + εφαρμογές κλπ...δεν σε συμφέρει ο εξωτερικός Τρίτον οι hitachi 7200 (7Κ60) είναι μέχρι 60GB αλλά μαμάνε!! Εγώ τον άλλαξα και είδα πολύ μεγάλη διαφορά από τον 4200 toshiba που είχα. Από θερμοκρασία σχεδόν τίποτα (1-2 βαθμούς το πολύ) και από θόρυβο καθόλου. Αν θέλεις extra χώρο πάρε ένα κουτάκι εξωτερικό και βάλε πάνω ένα 5.25 σκληρό. Αυτά...
FarCry Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 o 2.5 einai akribos gia 40gb plironeis 100 euro!!! diladi imarton. me 100 euro pairno 120gb. kalos giati de xreiazetai eksoteriki energeia alla akribos
r3b Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Εκανα κι εγώ την τράμπα σε hitachi 7k60 πριν από 14 μήνες ακριβώς. Η διαφορά ήταν εντυπωσιακή και σίγουρα πάνω από 30% σε σψέση με τον toshiba GAS (4200rpm). Πρέπει να δίνει κάπου στα 18Mbytes/s διαμεταγωγή αν θυμάμαι καλά (από περσί που τον είχα μετρήσει). Κάνοντας αντιγραφές από/προς τον Western-Digital-200JB(7200-8mb) που είναι πάνω σε USB2.0 το λαμπάκι του hitachi δουλεύει λιγότερο απ τον μισο χρόνο, ενώ του WD δεν σβήνει καθόλου. Σε firewire ισως να είναι καλύτερα τα πράγματα, δεν ξέρω. αυτά.
karib Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Παιδια, εσεις που εχετε τον hitachi σε 7200 στροφες αρκετο καιρο, πως παει? Ειναι γρηγορος και αξιοπιστος?
theobabis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 karib, στους 16 μηνες που τον εχω, ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.
FarCry Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 nai einai poli kalos. topn exo proteinei kai se enan filo mou kai ton agorase
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.