Προς το περιεχόμενο

Ήχος ασθενοφόρου στο pc !!!!!!!!

kevan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακούγεται από το κουτί του pc, (όχι από τα ηχεία),ήχος ασθενοφόρου χαμηλής έντασης σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα. Όταν ξεκινήσει να ακούγεται δεν σταματάει ούτε όταν κάνω επανεκίνηση.Όλες οι εφαρμογές δουλεύουν κανονικά. Τι να συμβαίνει άραγε ? Χρειάζεται επιγόντως ΄΄χειρουργείο΄΄? Υπάρχει σωτηρία ?

P III στα 450, RAM 512, σκληρός 60 Gb, WIN 98

Δημοσ.

Βρες κάτι να φυσήξεις το ανεμιστιράκι του τροφοδοτικού. Ζέστη+σκόνη τα κάνουν να βουίζουν.

Δημοσ.

Αν είναι όντος από το τροφοδοτικό το είχα πάθει και εγώ. Έκανε σαν τρακτερ! Όχι σαν ασ8ενοφόρο :)

R3B ένα απλό φύσιμα δεν 8α του κρατήσει για πολύ. Οπότε αν δεν σε νοιάζει η εγγύηση του τροφοδοτικού (αν έχεις βέβαια) και αν δεν φοβάσε να κάνει εγχειρίσεις :D, άνοιξέ το και ξεβίδωσε τον ανεμιστήρα, κα8άρισε τον καλά και βγάλε το αυτοκολιτάκι και την τάπα του που είναι από κάτω και βάλε λίγο λάδι (αυτο το ειδηκό που είναι,singer), και ξαναβάλτα όλα στην θέση τους. Ελάχιστο λάδι βάλε. Ίσα ίσα να λαδω8εί ο μηχανισμός περιστροφής του ανεμιστήρα.

Δημοσ.

Τσέκαρε τις ρυθμίσεις στο BIOS μήπως έχει ρύθμιση για προειδοποίηση όταν η θερμοκρασία ή οι τάσεις του ρεύματος υπερβεί κάποια όρια...!

Δημοσ.

Μηπως εχεις κουτι με οθονη που δειχνει θερμοκρασια και ποση ωρα ειναι το pc ανοιχτο?

Αν ναι αποσυνδεσε το panel!

Το ξερω οτι φαινετε κουφο αλλα μου εχει τυχει σε κουτι να εχει κολλησει το alarm οτι και καλα ειναι πολλες ωρες ανοιχτο και εκανε σαν ξυπνητηρι!

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

gtsamis, όντως ο ήχος του ασθενοφόρου είναι από το alarm της θερμοκρασίας CPU, όταν φθάνει τους 60 C. Οι τάσεις του ρεύματος είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Στο BIOS υπάρχουν οι επιλογές:

CPU Warning Temperature 60 C/ 140 F

Shutdown " 75 C/ 167 F

Παρακολούθησα την θερμοκρασία της CPU για 2 ώρες και ανέβηκε από τους 50 στους 58 C. Είναι φυσιολογικό αυτό ? Πέντε χρόνια που έχω το pc μέχρι τώρα δεν υπήρχε πρόβλημα με το alarm.

Παρατήρησα επίσης ότι η : current Fan speed είναι περίπου 3250 RPM ενώ στο manual αναφέρεται ενδεικτικά πάνω από 4000 RPM. Μήπως επομένως ευθύνεται ο ανεμιστήρας για την αύξηση της θερμοκρασίας ? Αν ναι, μπορεί να αντικατασταθεί ή να μπεί πρόσθετος για την καλλίτερη ψύξη της CPU ?

Αν αυξήσω την : CPU Warning Temperature στους 63 C για να μην λειτουργεί συχνά το εκνευριστικό alarm θα έχω πρόβλημα?

Δημοσ.

Μπορεί να σου έχει κουνηθεί η ψυκτρα της CPU. Βγάλτη και ξαναβάλτη, με κάποια ίσως πάστα ανάμεσα. 60 βαθμοί είναι πολύ ψηλά για Piii.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...