Antonisk2003 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Καλησπέρα! Έχω μερικά avi τα οποία είναι συμπιεσμένα σε XVID και έχουν ανάλυση 480x576 και θέλω να τα κάνω 480x352. Χρησιμοποιώ το παραπάνω πρόγραμμα που το βρήκα σε κάποιο υπόμνημα κάποιου χρήστη από εδώ αλλά δεν μπορώ να αλλάξω την ανάλυση με τίποτα! Μόλις πάω να αποθηκεύσω το αρχείο μου βγάζει το μήνυμα Division by zero (ή κάτι τέτοιο anyway!). Μήπως μπορεί να βοηθήσει κανείς?
capthookb Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Δεν ξέρω πως μπορείς κάνεις αυτό που θες. Θα ήθελα να σε ρωτήσω όμως το λόγο που θες να το κάνεις, έτσι από περιέργεια.
Antonisk2003 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Πολύ απλά γιατί σε αυτή την ανάλυση δεν μπορώ να δω τα βίντεο σαν άνθρωπος αφού είναι στενά και ψηλά και φαίνονται όλοι παραμορφωμένοι!
capthookb Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Δεν ξέρω και ποιον media player χρησιμοποιείς. Πάντως με το bsplayer μπορείς να αλλάξεις το aspect ratio, δηλαδή τη σχέση ύψους πλάτους, ανάμεσα σε 4:3, 16:9 αλλά και όποιον άλλο λόγο θέλεις εσύ.
Antonisk2003 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Δεν χρησιμοποιώ τον BSplayer, αλλά θέλω να τα αλλάξω έτσι και αλλιώς γιατί θέλω να τα γράψω σε dvd για αναπαραγωγή σε επιτραπέζιο dvd player.
capthookb Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δεν είπες ποιο πρόγραμμα χρησιμοποίησες. Αυτό που έχω εγώ (DVDPatcher) μετατρέπει μόνο τα mpeg αρχεία βίντεο, ίσως σου φανεί χρήσιμο για να τα γράψεις σε DVD. http://www.wincesoft.de/ Πηγαίνεις στο PC-Tools.
ahristos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δεν χρειάζεται να μετατρέψεις τίποτα. Η ανάλυση 480x576 είναι μιά νόμιμη ανάλυση PAL γιά DVD (και SVCD) και όταν μετατραπεί σε mpeg2 και το γράψεις, θα πάρει αυτόματα τον σωστό λόγο 4:3 είτε στο επιτραπέζιο είτε σε software player.
Antonisk2003 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Ρε συ δεν θέλω να τα κάνω mpeg2 θέλω απλώς να τους αλλάξω την ανάλυση. Έχω προσπαθήσει με 1 εκατομμύριο προγράμματα αλλά όλα μου βγάζουν διάφορα errors. Το virtualdub μου βγάζει video compression error! Με κάποιο player μία μέρα (δεν θυμάμαι ποιο) είχα αλλάξει το aspect ratio σε 4:3 και είχαν γίνει normal και μπορούσα να τα δώ άνετα. Ας βοηθήσει κάποιος! Μπορώ αντί για ανάλυση να αλλάξω το aspect ratio μόνιμα;
capthookb Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Με bsplayer, αν επιλέξεις να κρατά τις ρυθμίσεις για κάθε ταινία και ορίσεις δικό σου aspect ratio δε θα χρειάζεται κάθε φορά να το βάζεις χειροκίνητα.
Antonisk2003 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Όχι ρε συ άλλο εννοώ! Εννοώ με όποιο player και να παίξω τα βιντεάκια να παίρνει αυτόματα το aspect ratio που χρειάζεται, ακόμα και με windows media player.
capthookb Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Δεν είμαι σίγουρος, αλλά φαντάζομαι πως χρειάζεται να κάνεις re-encoding το βίντεο για να αλλάξεις την ανάλυσή του. Φαντάζομαι δε θα θες κάτι τέτοιο.
Antonisk2003 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Δεν έχω πρόβλημα να το κάνω re-encoding, θα μου πάρει βέβαια αρκετό χρόνο αλλά δεν πειράζει. Με ποιό πρόγραμμα μπορώ να το κάνω αυτό; Give more info!
capthookb Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2005 Θα χάσεις σε ποιότητα όμως! Με virtualdubmod π.χ. Είπες οτι δοκίμασες αλλά σου βγάζει μήνυμα λάθους; Ανοίγεις το avi, βάζεις full processing mode, επιλέγεις συμπίεση (π.χ xvid) και μετά πας και προσθέτεις από τα φίλτρα, το resize, δηλώνοντας τη νέα ανάλυση. Εγώ δοκιμαστικά που έκανα ένα avi, δούλεψε
Antonisk2003 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Καλά ε! μου έχουν σπάσει τα νεύρα!!! Δοκίμασα ότι μου είπες capthookb αλλά... τζίφος! Όταν ανοίγω το avi στο κάτω μέρος μου βγάζει: error decompressing video frame 0: an unknown error occurred (may be corrupt data). (error code -100). Και όταν κάνω scan video stream for errors μου βγάζει: 79175 frames masked (1774 frames bad, 77401 frames good but undecodable). Το θέμα είναι ότι τα βίντεο παίζουν κανονικά με τον windows media player! Υ.Γ. Το σφάλμα μου το βγάζει μόνο σε βίντεο με αυτή την ανάλυση (480x576) έχω και άλλα βίντεο της ίδιας σειράς (είναι σειρά capture από tv) αλλά τα υπόλοιπα είναι σε 480x352 και τα ανοίγει κανονικά!
capthookb Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2005 Τα βίντεο τα έχεις κάνει capture εσύ; Είσαι σίγουρος πως είναι XVID; Δοκίμασες με το Gspot να δεις τι πληροφορίες σου βγάζει; http://www.headbands.com/gspot/download.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.