agribilos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Παιδιά θα ήθελα επειγόντως τη βοήθεια σας.... Μετά απο ένα chkdsk που έκανα στο δεύτερο δίσκο μου (wd 200 gb ide) μου έβγαλε οτι χρησιμοποιείται και αν θέλω να ελεγχθεί στην επόμενη εκκίνιση. Εγώ πάτησα να τον ελέγξει και όντως το έκανε. Στο τέλος μου έβγαλε το εξής μύνημα: CHKDSK is verifying files (stage 1 of 3)... File verification completed. CHKDSK is verifying indexes (stage 2 of 3)... Index verification completed. CHKDSK is verifying security descriptors (stage 3 of 3)... Security descriptor verification completed. The second NTFS boot sector is unwriteable. Απο τότε μου βγάζει αυτό το μύνημα όποτε κάνω chkdsk. Υπάρχει τρόπος πέραν του format να διορθώσω το πρόβλημα αυτό? Πρέπει να ανησυχώ? Είναι κάτι σοβαρό?? Να σημειώσω ότι έχω ήδη ελέγξει το δίσκο για bad sectors με τα διαγνωστικά της western digital αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Το σύστημα μου αν βοηθάει είναι το εξής: cpu: Amd AthlonXp 2200+ m/b: Gigabyte 7vt600 ram: 512mb vga: radeon 9800se 128mb tv tuner: winfast tv 2000 modem: ess 56k internal 1st hdd: maxtor 40gb 2nd hdd: western digital 200 gb dvd-rom: teac 516e dvd-rw: nec 2500a
agribilos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2005 Τελικά δεν το απέφυγα το φορματ... Οχι οτι είχα πρόβλημα να το κάνω απλά βαριόμουν την όλη διαδικασία. Μήπως ξέρει κανείς απο πού δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα ώστε να μην την ξαναπάθω? Εγώ πάντως υποψιάζομαι το partition magic,εσείς τι λέτε?
alkisg Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2005 Δεν ξέρω από τι προήλθε, πάντως το NTFS σύστημα κρατάει ένα αντίγραφο του boot sector το οποίο και το τοποθετεί συνήθως προς το μέσο του σκληρού δίσκου. Έτσι αν π.χ. χαραχτεί η αρχή του δίσκου σου, να μην χάσεις όλα τα δεδομένα σου, αφού η μέση του δίσκου θα είναι άθικτη. Αυτό που μάλλον χάλασε ήταν ο ΔΕΙΚΤΗΣ για τον boot sector, δηλαδή πιθανώς να μην έδειχνε στην μέση του δίσκου αλλά εκτός δίσκου! Είναι αρκετά πιθανό να έφταιγε το pmagic, καλά έκανες και τον φόρμαρες...
agribilos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2005 Παιδιά θα χρειαστώ τη βοήθεια σας πάλι... Αυτή τη φορά μου εμφανίστικε το ίδιο πρόβλημα στον c:\...Δεν έχω χρόνο για format τωρα. Αν γνωρίζετε κάτι πάνω στο θέμα παρακαλώ βοηθήστε με.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.